Hjem > Andre lag > Stabæk knuser Enga

Stabæk knuser Enga

Vålerenga har Vål’enga-sneipen, Leserbrev fra sinte Klanen-fans og referat fra treningskamper i januar. Men ikke ett ord om damene.
VIF Damer A har blitt dyttet ut til en blogg som det er litt vrient å finne ved første øyekast. Lenken fra vpn (Vålerenga På Nett) er utdatert, og når man først finner siden (står nederst her), oppdager man at den er uten tilknytning til vpn eller VIFs offisielle hjemmeside. VIF har en stor familie, og da er det kanskje ikke tid til alle? Kvinnefotball er for så vidt ikke noen nyhet i Vålerenga, de kjempet for eksempel med Røa om opprykk fra 1. divisjon i 2000. Siden den tid har Røa vunnet Toppserien 3 ganger, og Vålerenga spiller i 2. divisjon.
Stabæk har en motsatt situasjon. Bærum har aldri vært en flink kommune hva gjelder kvinnefotball, og Bærum hadde ikke et kvinnefotballag for seniorer i det hele tatt før i 2007. Stabæk har ikke et hockeylag, men de har et bandylag og et hånballag i toppen. Hvordan reagerer så fansen til Stabæk? De ikke bare har plass til å diskutere kvinnefotball, de gir diskusjoner om «chicksa» et eget forum på linje med herrene. Her er det komplett likestilling. Diskusjonene er også stort sett saklige, og kunnskapsnivået har tatt seg veldig opp.
Selvfølgelig hjelper det på interessen om man kan kjøpe seg til den øverste divisjonen. Stabæk hadde ikke store laget å skryte av før de tok over Askers spillere. Hadde VIF ønsket å gjøre det samme, kunne de sannsynligvis ha gjort det for knapper og glansbilder. Men at VIF har mindre engasjement på hjemmesiden sin enn dugnadsklubber som Gjøvik FK og Amazon Grimstad, det vitner om likegyldighet.
Det er synd å si om en fanklubb som ellers utånder så mye kjærlighet til sitt lag som det Klanen gjør, men i forhold til Stabæk blir VIF som San Marino på en dårlig dag. For de av oss som synes at Mot også skal handle om diskriminering på basis av kjønn, får vi håpe at LSK følger Stabæks innsats. Og hvem vet, kanskje en dag opplever vi at VIF Damer er damer og spiller fotball?
PS: Bloggen til VIF Damer A er http://vifdamer.blogspot.com/
Reklamer
Kategorier:Andre lag
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: