Hjem > Media, Toppserien > Innenfor og utenfor i kvinnefotballen

Innenfor og utenfor i kvinnefotballen

Kvinnefotball diskuteres mye klarere enn herrefotball på to nivåer, kunnskapsrikhet og kunnskapsløshet. Disse nivåene er nær adskilte, og foregår nesten alltid på to arenaer. Dessverre er den kunnskapsløse den som får mest oppmerksomhet.

De som følger godt med fikk sannsynligvis godt med seg at Cecilie Pedersen, som tidligere spilte på Haugar, dumpet både Klepp og Arna-Bjørnar til fordel for andredivisjonslaget Avaldsnes. Pedersen har så godt som sagt at dette skyldes at hun vil fullføre videregående, og at hun tenker Toppserien etterpå. Dermed forsvinner noe av brodden i nyheten at hun ble ett ut til EM som 2. divisjonsspiller. Likevel presses det fram som nyheter av journalister som knapt kan stave navnet hennes.

Den såkalte «boikotten» fem Røa-spillere er blitt anklaget for er en annen. De fem spillerne har aldri sagt noe annet enn at de ikke under de rådende forholdene ikke ønsket å spille for landslaget. En boikott er en aksjon som skal gjennom ikke-kontakt oppnå et spesielt mål, og det er svært sjelden at disse kravene ikke kommer klart frem. I meldingen lå det ingen slike krav eller mål. Å kalle Røa-jentenes brudd med landslaget en boikott er derfor som å si at en som gjør det slutt med kjæresten sin boikotter den, eller at en som slutter på jobben boikotter den. Dette er altså et klassisk tilfelle av feil uttrykk, feil konnotasjoner og feil informasjon.

Sist er det blitt sett på som en større begivenhet at Norge tok bronse i EM. Formelt tar man ikke bronse i EM. Det finnes ikke bronse i EM. Det er et tullebegrep som er blitt laget for å gjøre taperne av semifinalene fornøyde. Uavhengig av det er et landslag med Solveig Gulbrandsen, Leni Larsen Kaurin, Lene Storløkken, Melissa Wiik og Camilla Huse absolutt blant de som bør krangle om semifinale, uavhengig av Røa-spillerne og Klaveness. EM under ett hadde en veldig god match mot Sverige, og en god omgang mot Tyskland. Resten var begredelige greier, og det var var lengre fra å tilhøre toppen enn vi har vært på lang tid. Berntsen har i sin tid gjort lite for å forbedre landslaget fra det som Åge Steen forlot. Men det skal sies, med Røa-jentene slo vi Tyskland. Verd å få med seg.

Det er i og for seg ingen nyhet at media halvveis følger med, plukker opp det med mest potensiale for å skape kontroverser, vrir det slik at det blir noe annet og melker det for alt det er verd. Det gjør det ikke mindre irriterende.

Reklamer
Kategorier:Media, Toppserien
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: