Heia Lyn

Personlig har jeg aldri vært noen Lyn-fan, men jeg synes det er synd om de oppløses på grunn av økonomiske årsaker. Det er også synd om ligaen avgjøres på hvem som tapte mot Lyn og hvem som slo dem. Skulle jeg gi NFF råd om hva de skulle gjøre, hadde mitt råd sannsynligvis ha vært:

Send dem ned!

Til sjette om så kreves, og det i en viss fart. Med tanke på de urimelige kravene som ble nær pålagt Amazon Grimstad, med tanke på Askers surr og påfølgende tvangsregulering og med tanke på de sære banekravene som settes til økonomisk svært ryddige Røa og særlig Kattem, skulle det bare mangle at NFF har menings- pg hensynsløse krav også for mennene. Herrefotball skaper mer penger, flere TV-seere og flere fans enn kvinnefotball, og da skulle det vel bare mangle at de også har betydelig bedre økonomisk oversikt. Det er vel en underdrivelse å si at det har de ikke.

Det er selvfølgelig ikke noen ønske for meg å se VIF, LSK, Stabæk, FFK eller de andre lagene som sliter fra tid til annen oppløst eller engang degradert Asker style. Men det er heller ikke noe særlig å se en så drøy forskjellsbehandling som den mannlige og den kvinnelige varianten av fotball der NFF belønner grådige og ansvarsløse klubber såfremt de er mannlige, mens de straffer fornuftige kvinneorienterte klubber gjennom merkelige vedtak og sære bestemmelser.

Dersom Fredrikstad blir reddet av kommunen etter uansvarlig pengebruk, sier det ganske mye om hvor mye man sparer på å ha kvinnefotballag som ikke har den muligheten. Hadde lokalpatriotismen i Asker eller Grimstad vært mindre mysogynistisk, hadde sannsynligvis kommunekassen merket det kraftig. Disse klubbene har ikke utvist  økonomisk forsiktighet, men de har ikke hatt anledning til å rote bort like mye som Lyn.

Men Lyn reddes kanskje av private aktører? Da har da ikke kommunen, staten, NFF eller andre noe de skulle ha sagt? Her er jeg sterkt tvilende. Tilfellet Lyn har vist at vi når som helst må være klare på at et hvilket som helst Tippeligalag når som helst kan gå under fordi de er økonomisk uansvarlige. Og private aktører er ikke alltid der med sikkerhetsnettet. Skal vi få en stabil serie må vi også ha relativt stabil økonomi og relativt stabil ledelse. Og det finnes en veldig god løsning: gjør klubbledelsen ansvarlig for finansene. Dermed må de gå, uten fallskjerm, om klubben går under. Trenerne mister jo jobben hele tiden, det er ingen grunn til å la ledelsen sitte trygt. Dumhet bør straffes.

Reklamer
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: