Hjem > Uncategorized > Hvorfor kvinnefotball?

Hvorfor kvinnefotball?

Jeg har fått dette spørsmålet en del ganger. Svaret er enkelt.

For det første er det sportslige grunner til det. Jeg liker fotball. Kvinnefotball er det samme som fotball, det er bare en spesifisering. Dessuten er det en ting kvinnefotball gir meg som jeg ikke lenger får av herrefotball. Noe jeg har savnet lenge i herrefotball. Noe som er så godt som borte i herrefotball.

Fair play.

Det er blitt sagt at forskjellen mellom rugby og fotball er at «Rugby er en bøllesport spilt av gentlemen, mens fotball er en gentlemanssport spilt av bøller».  Kvinnefotballen får fotballen på rett kjøl igjen. Når jeg ser en kamp i Toppserien ser jeg aldri at en spiller legger seg ned og later som om hun er døende. Jeg ser aldri teite ettersleng. Er det uenighet med en dommeravgjørelse, kommer et uadressert utbrudd, men ikke noe mer. Aldri kjefting på dommeren, aldri utskjelling, aldri paranoide utbrudd. I kvinnefotball spiller man til ballen er død. Blir man taklet er det opp og kjempe igjen.

I tillegg er de fleste spillerne i Toppserien lagspillere. Det er en verden av forskjell å spille i Tyskland eller USA (eller Lyon) i forhold til å spille i Toppserien, men det betyr ikke at spillerne kjører egoløp, flørter åpenlyst med andre lag eller på annen måte setter seg selv foran laget. Fotballen i Toppserien er fotball slik den bør spilles. Anstendig, skikkelig, ærlig, men likevel hardtkjempende.

Det er også en annen grunn. Dersom man leter etter helter, ikke kast bort tiden min med å vise en gutt som vokste opp i slummen av Rio de Janeiro og nå er mangemillionær. Vil du se en helt, se på en toppseriespiller:

 • Hun jobber eller studerer fulltid utenfor fotballen.
 • Med få unntak tjener hun svært lite på fotballen.
 • Hun trener minst like mye som en profesjonell fotballspiller.
 • Hun blir kalt sterkt nedsettende ting ukentlig.
 • Hun har måttet venne seg til private hentydninger om utseende og legning, flere riktig stygge.
 • Hennes innsats blir latteliggjort, også i riksdekkende TV.
 • Der rasistiske og homofobe kommentarer blir sensurert, blir mysogynistiske kommentarer om henne og hennes lagkamerater ansett som morsomme.
 • På tross av god oppførsel på landslaget, må hun og hennes kolleger leve etter ordensregler som er ydmykende for alle over 16.
 • De tilhører verdenseliten og er blant forhåndsfavorittene i mesterskap, og all takken de får hjemmefra, er klaging om de ikke vinner og hyklerseke «fans» om de vinner. «Fansen» forsvinner etter noen dager.
 • Når de opplever en landslagstrener som tyrannisk, brutal, ydmykende, hensysnløs, destruerende eller alle sammen, og gjør opp regnestykke med alle de ovennevnte faktorene med i  beregningen og kommer fram til at det ikke er verd det, er de «bortskjemte drittunger».

Kvinnelige fotballspillere spiller fordi de elsker sporten. Punktum. Det kan man vanskelig si om Christiano Ronaldo.

Reklamer
Kategorier:Uncategorized
 1. Ingen kommentarer så langt.
 1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: