Hjem > Andre lag, Toppserien > Lørdagens motstander: Don’t get fooled by the rocks that I’ve got

Lørdagens motstander: Don’t get fooled by the rocks that I’ve got

stabaekToppseriens svar på Milton Keynes Dons og alt annet som smaker plast kommer på besøk i årets siste Toppseriekamp. Nå trenger Røa så mange som mulige for å kjempe gullet hjem til riktig side av fylkesgrensen.

(resten av artikkelen er umsett til bærumsk teiknsetting)

Om du forviller deg langt inn paa Griniveien og ikke tar av før den heter Gamle Ringeriksvei (som indikerer litt av hvor paa jordet du er), kommer du før eller senere til Bekkestua. Bekkestua er en trivelig bygddel* med eget bibliotek, egen Meny og en rekke andre fasiliteter. Plassen ble selvstendig i 1924, da de fikk egen trikkeholdeplass.** Folk derfra er stort sett hyggelige, og har for det meste sunne interesser. Det eneste som mangler paa Bekkestua er et fotballag. Bakgrunnen for det er at de ble sportslig invadert av de tidligere koloniherrene Stabekk (skrives «Stabæk»), som naa er redusert til et lite kratt mellom Høvik og Lysaker.

Stabæk er et fotballag som mot fordommer og motstand kjempet seg gjennom divisjonene med offervilje, maalrettethet og lommeboken til Norges mest braakete millionær. Plutselig er Bærum blitt vist at det gaar an aa følge med paa lagsport ogsaa uten hest, og Bekkestua ble saa begeistret at de stilte den ørlille plassen Nadderud til raadighet naar «de blaa» skulle ha en hjemmebane. Denne solskinnshistorien blir ikke komplett uten at heltene vender hjem, og ganske riktig gikk Stabæk til anskaffelse av et mausoleum over Fornebu flyplass ved navn Telenor Arena. Vi venter i spenning til laget skifter navn til FC Stabæk djuice netcash.

Hele laget flyttet altsaa tilbake til det utvidede Stabekk. Hele? Nei, en liten stamme holder stand. Det er selvfølgelig Stabæks kvinnelag, eller chicksa (Nei, jeg tuller ikke – Stabækchiksa, for aa være korrekt). Chicksa (alternativt chixa – fnis) har det for seg at de ikke har faatt noen betydelige fordeler og fasiliteter som gjør at foutsetningene tipper veldig i deres favør. They’re still Jenny from the block. Om enn en helt annen block, for det meste fra Asker. Det er jo ikke en kjeft som spilte paa A-laget til Stabæk før. Slik er altsaa Stabæks chicks den rake motsetningen til deres dudes, som faktisk valgte den harde veien til toppen. Samtidig er kvinnefotballsatsingen i kommunen paa huleboerstadiet, med et hederlig unntak av Øvrevoll/Hosle. Og da er det nok enklere for Bærum aa velge aa kjøpe framfor aa jobbe seg opp fra bunn. Ikke at det ikke finnes gode fotballspillere fra Bærum. Vi har selv fire. Stabæk har Holter.

Det er selvfølgelig prisverdig at flere supportere ogsaa følger med over til kvinnelaget, noe som er langt bedre enn hva man kan si om Vaalerengen eller Molde Fodboldklub. De stiller opp for klubben sin paa en eksemplarisk maate, og her kan vi se og lære. Noen av dem kan til og med navnet paa flere av spillerne. SS (ja, ikke sant?) har for øvrig planer om aa kuppe alle sitteplassene paa Plassen. Det synes jeg vi skal la dem gjøre. Bærumfolk blir fort slitne av aa daske lanke i 2×45, saa dersom de maa staa, gaar de nok etter 20 minutter. Om du ellers blir lett plaget av støyende Stabæk-fans, bare ta med deg en kubjelle. Da er de borte før du rekker aa si «intolerant».

 

Fotnoter

*=Av uante aarsaker er bærumsinnbyggerne saa nervøse for alt som er relatert til byer at de ser paa hele kommunen som en haug med bygder.
**=Ordet «t-bane» forekommer ikke i Bærum. Generelt er all offentlig kommunikasjon saa uglesett i Bærum at Stabæk Support organiserer felles avgang med egen buss for folk som bor paa Bekkestua – enda det tar 24 minutter, inkludert 8 minutter venting, aa ta buss og T-bane (altsaa «trikk») til Røa.

Reklamer
Kategorier:Andre lag, Toppserien
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: