Hjem > Toppserien > Toppseriegull!

Toppseriegull!

Røa vant Toppserien 2009.

Vi tar det en gang til: Røa. Vant. Toppserien. I år.

Svært få trodde det. Kun ett bettingselskap satset på Røa, og det i hovedsak før overgangene til Stabæk virkelig tok av.  At vi greide å ta igjen de fem poengene Stabæk hadde på oss etter bare to kamper, at vi revansjerte tapet mot Kolbotn, at vi unngikk poengtap mot lag under Team Strømmen på tabellen, det vitner av innsatsvilje extraordinaire. Å gjenta fjorårssesongen var en umulighet, men å bare komme fem poeng bak er en svært sterk innsats.

Gårsdagens kamp mot Stabæk var en slitekamp. Caro har fått fortjent skryt, og også Marit og Marthe fortjener å nevnes for spesielt god innsats. Å spille offensivt mot et desperat sultent Stabæk viser en kjempeinnsats vi kan være stolte av. At vi ikke greide å score betyr lite i denne sammenhengen. Score har vi gjort før. Lene Mykjåland har for eksempel scoret en tredjedel av målene våre. Dermed fikk hun endelig toppscorertittelen, ikke en sesong for tidlig. Det er også første gang en Røa-spiller vunnet toppscorertittelen. At vi er i finalen i cupen gjør at dette er en svært pen sesong. Det skader ikke at vi har fått flere spillere i landslagsdiskusjon.

I fjor var vi veldig gode mot et sykt Kolbotn og et økonomisk skakkjørt Asker. I år var vi gode mot et velfødd Stabæk og et taktisk dyktig Kolbotn. Det blir vrient å sammenlikne, men personlig er jeg av den oppfatning at denne sesongen ikke står tilbake for fjorårets.

I seiersrusen må man ikke glemme at vi fikk kamp til døra av et veldig godt Stabæk. På tross av at de hører til på feil side av elven, på tross av at de har hoppet over flere divisjoner og på tross av anklager om at de er et «kjøpelag»: Stabæk har vært veldig gode i år. Tidligere Umeå-spiller (som i et av verdens beste klubblag) Lise Klaveness har vist en nærhet til klubben som bare kan sammenliknes med vårt eget samhold. Flere andre spillere har også vist tilhørighet. Om Toppserie-laget er plastisk, er følelsene spillerne og fansen viser fram organisk. Mange Stabæk-fans har gitt totalt blanke i gjengs mysogyni i fotballsammenheng og stilt opp for chicksa. Dette medfører at de dumme elementene skriver idiotinnlegg på gjesteboken vår (eller på egen side) og tagger kunstgressbanen vår. Men det medfører også at det er en samlet gruppe som står fram med krav om bedre muligheter for kvinnefotball, og at de smarte elementene er med på å få en mer organisert diskusjon rundt fotball for kvinner.

Også kudos til Kolbotn. De har vist hvor bra man kan være når man spiller som et lag med en klar tanke bak det hele. At det ikke holdt helt inn skyltes nok i like stor grad en begrenset stall. Likevel, hadde Kolbotn vunnet mot Amazon borte og Klepp hjemme, hadde de vært bak oss på målforskjell. Det er med andre ord ikke langt ned.

Det betyr imidlertid ingenting nå:

Seriemestre 2009: Røa Idrettslag

Vinner av Toppserien 2009: Røa Idrettslag (foto: Bonnie L. Rogers)

Reklamer
Kategorier:Toppserien
 1. Andreas Kolle
  november 1, 2009, kl. 20:30

  Godt poeng. Nå er dette en uoffisiell fanside, så ting blir litt røffere her for heller å la dynamitegirls.no skånes. Men i dette tilfelle har du rett. Kommentaren er sløyfet.

 2. Per Arne Hansen
  november 1, 2009, kl. 16:53

  Gratulerer til Røa med et velfortjent seriemesterskap! Det finnes usedvanlig mange dyktige personer i og rundt Røa – uten tvil! Litt kritisk må jeg dog være i en sådan stund, og det er de stadige stikkene og kommentarene rundt Norges tidligere landslagstrener. Det er noen elementer som i fremtiden kan være best tjent med å fremstå med en litt større grad av ydmykhet utad. Sitater som «Det skader ikke at vi har fått en skikkelig landslagstrener» kan og bør droppes, og saken legges død en gang for alle!

 1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: