Hjem > Champions League > Dynamiteblogg ser på Zvezda

Dynamiteblogg ser på Zvezda

zvePå onsdag, av alle tider klokken 14:00, møter Røa Zvezda 2005. For de av dere som husker så langt tilbake, møtte vi dem i fjor også. Det var midt i en hektisk høstsesong for oss. Zvezda slo oss 3-1, men var ikke overlegne. Med andre ord er dette langt fra en umulig oppgave.

Siden tapet i Drammen har tre ting skjedd. For det første kom Zvezda til finalen i UEFA Women’s Cup. Der fikk de riktignok juling av Duisburg, men å komme til finalen er imponerende uansett, særlig på bekostning av Umeå. For det andre har de vunnet serien, men de tapte sin første kamp siden de rykket opp for tre år siden (tapet kom mot Rossiyanka, et lag som kvalifiserte seg til andre runde av Champions League på bekostning av beskjedne Rayo Vallecano uten å imponere).  For det andre har de helt greit slått beskjedne Sarajevo 2000 i sin andre kvalifiseringsrunde. For det tredje slipper vi å dra opp og ned til Drammen for å se Norges beste lag spille. Nå får vi endelig spille på Plassen.

Den sannsynlige førsteelleveren til Zvezda kan skilte med ni landslagsspillere, fire fra Russland og fem fra Ukraina (til sammenlikning kan Rossiyanka stille med 16). Før EM var det grunn til bekymring, men etter EM står Ukraina og Russland igjen som to av de store skuffelsene (sammen med Danmark). Forsvarsspilleren Ksenia Tsybutovich spilte samtlige av kampene (Sverige 0-3, England 2-3 og Italia 0-2) uten å bli byttet ut, og hun scoret mot England. Spissen Olesya Kurochkina spilte halve kampen mot Sverige, og hun scoret også mot England. Forsvarsspiller Valentina Savchenkova spilte alle kampene, men ble byttet ut i den siste a Zvezdas siste russiske landslagsspiller, spissen Natalia Barbashina. Hun ble byttet ut rundt 20 minutter før slutt mot Sverige og Italia (da løpet mer eller mindre var kjørt). Fire av de fem ukrainske spillerne, midtbanespiller Alla Lyshafay, offensiv midtbanespiller Daryna Apanasjenko, spiss Natalia Zinchenko og midtbanespiller Vira Dyatel spilte alle tre kampene (0-2 mot Nederland, 1-2 mot Danmark og 1-0 mot Finland). Apanasjenko scoret mot Danmark. Keeper Nadia Baranova spilte de to første kampene, men ble byttet ut mot Finlandkampen. Det hjelper ikke at Ukraina har skuffet stort hittil i VM-kvalifiseringen.

Alt i alt har vi blitt litt bedre og Zvezda litt dårligere siden sist vi møttes. Å dra til Perm, litt nordøst for Kazakhstan, blir neppe en kjempetur. Men det betyr ikke at det er umulig å feire etterpå. Dette er fullt mulig and then some.

Reklamer
Kategorier:Champions League
 1. Andreas Kolle
  november 3, 2009, kl. 01:36

  Takk, takk. Umeå har mistet Marta og Frisk. Det trekker ned. Dessuten er de notorisk dårlige i februar (ikke ulikt et visst lag fra Oslo Vest)

 2. Håkon
  november 2, 2009, kl. 19:38

  Takk for dette – en nyttig gjennomgang 🙂

  Det har jo vist seg seinere at det å slå Umeå er lettere enn i tidligere år (selv om det spesielt kollapsa på høsten)

  Liten pussighet: Zvezdas ni første kamper i Europa var seire.

 1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: