Hjem > Champions League > Dynamiteblogg ser på Turbine Potsdam

Dynamiteblogg ser på Turbine Potsdam

Røa trakk ikke særlig heldig i kvartfinalen. Uten å forringe Montpeliers eller Torres Calcios innsats, hadde begge lagene ært å foretrekke. Sannsynligvis også Arsenal. Men nå har vi engang fått motstanderen, og må gjøre det beste ut av det. Dette er et svært solid lag:

  • De har en spennende keeper i Desirée Schumann, som er førtekeeper for et av verdens beste klubblag som 19-åring.
  • Forsvarsspiller Babett «Hulken» Peter er etablert på Tysklands landslag, og spilte samtlige kamper under EM. Hun har spilt i Potsdam siden 2006, og hun har scoret 4 mål på åtte kamper som forsvarsspiller. Hun er allerede verdensmester og europamester med det tyske landslaget. Og forresten er hun bare 21 år gammel.
  • Midtbanespiller og kaptein Jennifer Zietz ble tatt ut på landslaget til EM, men fikk ikke spilt. Likevel er det anstendig bare å bli tatt ut med all den riften det er om plassene.
  • Det samme kan sies om forsvarsspiller Bianca Schmidt. 
  • Angriper Anja Mittag er svært målfarlig, men fikk ikke bevist det i EM, der hun bare fikk spille i den betydningsløse kampen mot Island fra start. Hun hadde også ett innhopp i EM, mot Norge, da hun scoret det siste målet i 4-0-seieren. På klubblaget er hun imidlertid toppscorer for laget sitt med 11 mål ni kamper, inkludert utklassingen av FFC Frankfurt.
  • Nadine Kessler ble ikke tatt ut til EM, men hun har scoret fem mål på åtte kamper for klubblaget, og man skal passe opp for henne også.
  • Angriper Fatime Bajramaj er en av lagets beste spillere. Under EM spilte hun stort sett inbytter, Litt som Mittag, og hun fikk også starte mot Island. Hun greide likevel å score tre mål, alle tre mot Norge, et i semifinalen og to i den famøse åpningskampen  (Turbine Potsdam senket nesten alene Norge i åpningskampen).
  • Leni Larsen Kaurin er en svært god spiller som altfor ofte starter på benken. Hun har et godt samspill med Anja Mittag, og kjenner oss godt. Farlig spiller som blir enda bedre når hun slutter å gjøre det unødvendige siste trekket.

I serien har Turbine Potsdam spilt to uavgjort, mot rivalene Bayern München og Duisburg, og ellers vunnet mot rival og tidligere storhet FFC Frankfurt. De andre kampene har de vunnet, stort sett mot bunnlag. Vanskelig, ja, men ikke umulig. Angrepsrekken virker fryktinngytende, men forsvaret og midtbanen virker litt mer menneskelig. De har sannynligvis en litt dårligere midtbane og et bedre forsvar enn Stabæk, men ellers ser det litt likt ut i fordelingen. Riktignok er det europamestre og verdensmestre i oppstillingen, men heeelt umulig er ikke oppgaven.

At Turbine Potsdam er menneskelige fikk vi også et bevis på den 30. mai, da de spilte cupfinale mot Duisburg. Laget tapte 0-7 mot sine rivaler, etter å ha blitt fullstendig rundspilt. Dessuten greide de bare 1-0 hjemme mot Brøndby. Til gjengjeld slaktet de Brøndby 4-0 borte, men Røa skal være et bedre lag enn Brøndby, og et godt organisert Røa kan absolutt skape hodebry for seiersvante tyskere (og en nordmann).

Reklamer
Kategorier:Champions League
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: