Hjem > Andre lag > Trenerbytte

Trenerbytte

Det finnes mange merkelige grunner til å få sparken. Å si vulgære ting i Berlin er nok til å få sparken som skøytetrener, men å si at man misliker homofile holder ikke for å miste jobben i AaFK. Hareide leverte inn flere søknader til å få sparken som landslagstrener, men ikke engang hjemmetap mot et boikottet Bosnia holdt. I Bergen er det del av jobbeskrivelsen å få sparken, mens Odd Grenland knapt bytter trener. Det er derfor ikke alltid enkelt å forstå den interne logikken til et trenerbytte.

I rekken av snodige bytter er byttet av trener Jan Aksel Odden. Per idag vet vi fortsatt ikke noe om hvor vidt Odden selv ønsket å slutte eller om Stabæk ville det, men Odden har sagt at det var en gjensidig enighet. Det pleier å bety at han fikk sparken. Noe som igjen betyr at Stabæk ikke har lært en døyt av feilene til Asker (at de har økonomiske problemer er for så vidt nesten så ironisk at man påkaster seg et flir). 

Stabæk gikk ut i 110, uten å sjekke forholdene, gikk rett i mediefella og trodde de kom til å vinne med 20 poeng, minst. Fansen proklamerte seier, toppscorer og cupgull. Hjemmesiden var hakket mer beskjedne, men utropte seg i hvert fall til favoritter. Den eneste som hadde et kaldt hode var Jan Aksel Odden. Han påpekte at Røa vant med 16 poeng på Asker i 2008, og at det neppe var sikkert at Stabæk hadde sikret seg de 16 poengene ene og alene med de fire spillerne (Moore, Gulbrandsen, Rønning og Pape). Da Woods, Haugstøyl og Bak forsvant, ble også Stabæk ribbet, særlig bakover, og Rønning spilte mye av sesongen i forsvar, på tross av at hun trives best som offensiv midtbanespiller.

At Stabæk ikke fikk flere forsvarsspillere, må Odden forsvare. At han burde ha brukt Marie Olsen og Annette Nybø må han også ta kritikk for. Men at han fortjente å få sparken for å ha skaffet Stabæk sølv i første forsøk, at han greide å høste inn ti poeng mer enn fjoråret, at han lyktes i å inkludere tidligere Asker i gullkampen for første gang siden 2002, at han tapte bare én kamp, det blir for billig. Odden levde uansett på lånt tid all den tiden han ikke kunne imponere, bare innfri forventningene om soleklart gull. Spørsmålet blir vel heller hvem som er fristet til å ta over jobben for et lag som forlanger gull uten å ha lært av historien.

Reklamer
Kategorier:Andre lag
  1. Trine
    november 26, 2009, kl. 18:22

    Det lå mye bak JA som trener enn det som blir belyst i media ift resultater.Det lå på et fagmessig for lavt nivå, ribbet for evne å få ut det beste i spillere, klarte ikke å behandle mennesker med respekt m.m. Det er nok denne helheten som gjorde at han måtte gå da han ikke var ydmyk nok ift tilbakemeldingene han fikk fra spillergruppen.Det ideelle hadde vært om han ikke hadde blitt med videre til stabæk , da misnøyen var stor etter fjoråret i Asker FK. Men grunnet frykt for hva stabæk ville si hvis AFK kom inn som en pakke uten noe så viktig som trener fikk han en ny sjanse.Han fikk faktisk flere sjanser.De tok han ikke vare på og da er det riktig at han måtte gå. Jeg på min side spekulerer i at de gode resultatene i år er takket være spillergruppen med sterke pedagogiske spillere som kan ta tak selv ved manglende veileding fra trenersiden.

    Jeg håper det kommer en dyktig trener inn i bildet.Jeg vet det er spekulert i Geir, men håper han fortsetter suksessen i Røa.

    Lykke til

  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: