Hjem > Spillere > Anemisk avgjørelse

Anemisk avgjørelse

Ifølge FIFA har altså Marta igjen gjort seg fortjent til å være årets kvinnelige fotballspiller. I motsetning til den svært så absurde Nobels fredspris er imidlertid ikke FIFA, men trenerne og kapteinene for de forskjellige landslagene, som må klandres for et så usedvanlig kjedelig valg. Bakgrunnen for dette er offisielt at Marta ble beste spiller og toppscorer i WPS (med svimlende 10 mål på 19 kamper), og at hun senere vant Copa Libertadores med Santos.

Men vent litt… Det kan hende at WPS er den beste serien, men det  er neimen ikke sikkert. At hun blir toppscorer er for så vidt imponerende, men spørsmålet er om det er nok å bli en ligas toppscorer for å slå igjennom. I alle tilfelle om man scorer 10 mål på 19 kamper. Selvfølgelig er det tøffere i WPS enn i Toppserien, men Lene Mykjåland scoret altså dobbelt så mange mål. At Santos vinner kvinnenes Copa Libertadores er gitt, det er knapt konkurranse for kvinnelige brasilianske fotballspillere. Det er nesten som om Røa skulle ha konkurrert i belgisk toppdivisjon.

Finnes det alternativer? I høyeste grad. Den tyske landslagsstjernen Inka Grings vant den tyske cupen, EM, Champions League (eller Women’s Cup, da) og hun ble toppscorer både i den tyske ligaen og i EM (ganske overlegent). Til slutt kan vi slenge på at hun ble kåret til årets spiller i Tyskland, en liga som sannsynligvis holder nivået til WPS, minst. Laget hennes vant riktignok ikke serien i 2009, men så vant da ikke Martas lag den avsluttende cupen i WPS heller.

Inka Grings er ikke engang nummer to på listen, det er Birgit Prinz. Prinz har vunnet tre ganger og vært nummer to en del tidligere også, mwn hun fikk ikke til stort i 2009. Nummer tre er Kelly Smith, som har vært skadet mye av 2009, og nummer fire er Cristiane, som ikke fikk det til mer enn halvveis i Chicago Red Stars, og det er usikkert om hun fortsetter.   Men Cristiane er kjent, og det er Kelly Smith og Birgit Prinz også. Kanskje rett og slett spillerne og trenerne har stemt på den de har hørt om? Det kan forklare hvordan Marta får 543 flere poeng enn Birgit Prinz og 617 flere enn Inka Grings. Og da blir prisen meningsløs.

Jeg er personlig ingen Grings-fan, tvert om, men resultatene fra 2009 er klare på at om hun ikke fortjente å vinne, burde hun være langt nærmere enn 617 poeng bak. Når Messi vinner for herrene, er han med på et lag som har vunnet seks triumfer av seks mulige, og han har personlig vært med på å avgjøre det til Barcelonas fordel. Marta er bare hun som de stemte på forrige gang.

Reklamer
Kategorier:Spillere
 1. Andreas Kolle
  januar 8, 2010, kl. 06:58

  Marta is good and all, but Brazil has not won the WC or the Olympics, so hysteria abounds is not necessary. Germany is the current world champion and European champion (which, unlike Sudamericano Femenino has many good teams), so I still consider Grings the better choice.

 2. anders
  januar 7, 2010, kl. 20:50

  the point is simple my friend: whos is the best? off course is marta, if you put a Brazil team agians Nor or other will see

 1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: