Hjem > Røa, Spillere > Gratulerer, Lene!

Gratulerer, Lene!

Verdens minste overraskelse er herved et faktum. Vår Lene Mykjåland drar til Washington Freedom. Det er i utgangspunktet ikke akkurat gode nyheter å miste toppscoreren, midtpunktet, lyspunktet, humørsprederen og lagspilleren Lene Mykjåland, men «den dagen drømmen banker på døren – da lar vi dem gå!», som et klokt hode sa. Vi retter også en stor takk til deg dersom du greier å rundspille Marta.

Lene Mykjåland begynte sin karriere som spiss i Randesund Idrettslag i Kristiansand. Hun spilte på lag med Morten Hæstad (Start og Norge U21), som selv minnes at Lene var like god som dem, og at «det var verre for guttelagene som møtte oss og ble driblet av ‘ho derre jenta’ «. Lene var god i både håndball og fotball, men hun valgte heldigvis bort inflasjonsidretten håndball. Da Lene ble 16, måtte hun velge et seniorlag, og da Donn spilte i andredivisjon og Amazon Grimstad satset på opprykk, ble valget greit. Hun ble i to år i Grimstad, og var med på å få laget opp til Toppserien.

Imidlertid bestemte Lene seg for å flytte på seg, og hun satte kursen mot hovedataden. Det var flere grunner til at hun valgte Røa, men en av dem er at venninnen Guro (Knutsen Mienna for ikke-Røafans) også ble ønsket velkommen hos oss. Røa hadde nettopp gjennomført sin nest dårligste sesong i Toppserien da Lene ble med, og med Lene (og Guro og Marie) på laget gikk det langt bedre – i sin første sesong for laget ble Lene cupmester med to mål mot Asker. Året etter vant Lene og Røa serien, og både i 2008 og i år ble det The Double. Lene har bøttet inn mål for Røa (58 seriemål og mange cupmål), og hun har spilt en viktig rolle også sosialt. Lene kommer alltid til å være blant navnene som skrives med gullskrift i Røas annaler.

Litt om laget hun skal til:

Washington Freedom endte på tredjeplass i første sesong av WPS, så det er heldigvis et godt lag hun går til (til sammenlikning endte FC Gold Pride sist). I sluttspillet ble Freedom, og de andre to lagene, slått av New Jersey Sky Blue.  Washington Freedom er fra 2001, og dermed det eldste laget i WPS, da det er det eneste som har holdt på siden den tidligere proffserien, WUSA.

Washington Freedom Freedom har to spillere som har spilt på Røa tidligere, Sarah Huffmann og Becky Sauerbrunn. Laget har også spillere som Abby Wambach, en av USAs beste spillere, og Sonia Bompastor, tidligere lagvenninne av Ingvild Stensland i Lyon (et lag Bompastor forlot rett før semifinalen i Champions League, noe som skapte kontroverser).  Homare Sawa, en av Japans beste og mest rutinerte spillere, spiller også der. Hun scoret forresten 4-1-målet mot oss i OL i fjor for de av oss som har fortrengt det.

Lykke til, og kom på besøk ofte!

PS: Hvis dere vil høre litt om hva Lene synes om WPS, kan dere lese og høre litt her.

Reklamer
Kategorier:Røa, Spillere
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: