Hjem > Toppserietipping > 12. Linderud-Grei

12. Linderud-Grei

Endelig har Røa fått besøk av et annet lag fra innenfor Oslo-grensen.  Men det er lite som peker på at det første laget fra Oslo Øst siden tidligere cupvinner Bølers nedrykk (og oppløsning)  i 1997 kommer til å holde seg.


Stall: 😦

Linderud-Grei har en stall bestående i hovedsak av en blanding mellom lokale spillere og andresorteringen fra Asker. De har hentet inn minimalt med nye spillere, begge fra Skjeberg, og har flere skader på stallen. Også med skader er laget bedre enn Fart og Fortua Ålesund, i hvert fall på papiret, men det er nok for langt opp fortsatt. Det mangler dessuten den åpenbare stjernen.

Keeper: Hovedkeeper er Jeanette Stavsholt, et absolutt godt navn om hun holder gammel standard. Hun kan bli avgjørende i tette matcher, om det blir noen.

Forsvar:  I Linderud-Greis forvirrende 4-2-3-1/4-3-3/4-5-1 er det vanskelig å plukke ut noen klare forsvarsspillere, men med utgangspunkt i lagets egne vurderinger, er det litt i tynneste laget. Mest spennende er midtstopper Ina Gausdal, den nye spilleren fra Skjeberg som ble tatt ut til J19 og spilte samtlige kamper på La Manga. Sannsynlig makker ville Gry Nordeide Grønli har vært, men hun er dessverre for laget skadet ut sesongen.  En mulighet er å bruke Pernille Frostad Bakken,  en av de tidligere Asker-spillerne som har etablert seg i Linderud-Grei.  Resten av forsvaret har i for liten grad markert seg, men det har vært en beskjeden buzz rundt navnene Marlene young og Mona Johannessen. Imidlertid er laget på papiret ikke voldsomt skremmende.

Midtbanen: I den forvirrende lagoppsetningen ser Ellen Wang ut til å ha en framskutt midtbanerolle, mens Line Nordeide Grønli og Hanna Ulrike Møllerstad her mer rollen som midtbaneanker (sistnevnte er omtalt som forsvarsspiller, men dette 2-erleddet er neppe helt klart definert).  Andre spillere på midtbanen verd å legge merke til er Line Berntsen og Mari Solstad, fra benken til henholdsvis Team Strømmen og Kolbotn.

Angrep: Linderud-Grei hadde stor suksess med Christine Libach, men hun skadet korsbåndet, og er ikke klar før tidligst mai. I mellomtiden har de skaffet seg den lovende J16-landsdlagsspilleren Nina Thorne fra Skjeberg. Imidlertid har hun ingen erfaring fra Toppserien, og det spørs om hun henger med på nivåforskjellen fra andredivisjon, der hennes tidligere lag hørte hjemme.

På papiret er dette et greit lag, og et bra lag til å være toppseriedebutanter, men det mangler noen virkelige store spillere. Hittil.

Trener: 🙂

Fra tid til annen blir trenere som har rykket opp geniforklart. I dette tilfellet er det imidlertid kanskje fortjent. Glenn Kleven er uortodoks, særlig med tanke på formasjonen, men han ser ut til å være flink til å få spillerne til å spille bra sammen. Taktisk dyktig virker han også. han er også flink til å holde en lav profil og konsentrere seg om arbeidsoppgavene. Spørsmålet blir hva triksene hans er verd i Toppserien.

Fjorårssesongen: 🙂

Hvor vidt snuoperasjonen skyldtes dårligere nivå på motstandere, Kleven, nye spillere eller alt, er det klart at Linderud-Grei gjorde en svært sterk snuoperasjon. De overbeviste imidlertid ikke like mye som Sandviken i fjor, og endte bare ett poeng foran den forsmedelige tredjeplassen. Derfor ikke topp.

Styre og stell: 😐

Det tegner bra at styret er stille. Merkelig likevel at de ikke har greid (beklager) å få inn flere navn på laget.

Hjemmesiden er svært dårlig, men det ser ut til at laget legger hovedvekten over på bloggen, men utifra den rotete hjemmesiden er det ikke klart at bloggen har tatt over. Bloggen har i tillegg ingen nyheter.

Helhetsvurdering: Et lag som har gått fra sist til først i 1. divisjon har imponert. Imidlertid er det tvilsomt om det er nok i Toppserien. Forsterkningene er økonomisk forvarlige men ikke sportslig.

Se også videoversjonen til SS-TV her.

Reklamer
Kategorier:Toppserietipping
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. mars 28, 2010, kl. 11:10
  2. mars 26, 2010, kl. 07:17

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: