Hjem > Toppserietipping > 11. Amazon Grimstad

11. Amazon Grimstad

It’s not easy being green – og det hjelper ikke at klubben har en lang tradisjon for å slite økonomisk. Amazon er for første gang siden opprykket i direkte fare for å rykke ned, og nå spøker det veldig for et av Norges eldste eksistrende kvinnelag.

Laget: 😐

Når begeistringen over å ha fått tilbake Una har lagt seg, sitter man igjen med et beskjedent lag, der austegdene er svært avhengige av å få ting til å sitte, og av Una Nwajei i scoringsform.

Keeper: Keepere blir bedre med alderen, heter det, og det er mulig at dette kan forklare hvorfor Amazon Grimstad stiller med en 38 år gammel keeper. Hausland slapp ikke inn stort i fjor, men det er likevel merkelig at det ikke vurderes å hente inn en ny keeper, når Donn har hentet inn tre keepere, Fløya en, Kolbotn en, Arna-Bjørnar har fått tilbake en av verdens beste, Stabæk og Røa har to svært gode keepere, Kattem og Klepp begge har keepere som har vært i landslagsdiskusjon, Ørn har U23-landslagskeeper og Linderud-Grei har Jeanette Stavsholt.

Forsvar:Amazon Grimstad var svært gjerrige i fjor, og da spillemessig 10. beste lag har sluppet inn bare 8 mål mindre enn Kolbotn på tredje, vitner det om en solid innsats. Samtidig er det forsvaret som lider mest av tap av spillere. Cecilie B. Liane, som alternerte mellom midtbane og høyreback, er borte, og det er også Camilla Smådal. Sannsynligvis kommer Dagny Knutson til å ta over den rollen, og sammen med Tiina Salmen kan det gå greit. Liane blir sannsynligvis erstattet av Niemi, som ser ut til å spille overalt. Likevel er forsvaret svekket.

Midtbane: Den største overraskelsen er sannsynligvis at Margunn Haugenes er tilbake i fotballsko og på førsteelleveren. Hvor vidt 40-åringen bidrar på toppnivå gjenstår å se, men det høres betenkelig ut. Stine Sannæss har rollen som midtbaneanker. Sannæss har begynt å gjøre seg bemerket med flere bytter på U23. Dette kan indikere at hun er i ferd med å finne formen, på tross av beskjedne ett mål i Toppserien i fjor. Midtbanen består ellers av Mia Niemi (når hun ikke spiller i forsvar) og Sanna Malaska av navn. Mye avhenger av Haugenes, med andre ord, da Niemi sannsynligvis blir Lianes arvtaker og Malaska er ujevn.

Angrep: Sannsynligvis blir Jamie Freeman og Kristine Meland makkerne til Una Nwajei foran. Una Nwajei kan alene sikre poeng mot jevn motstand, men samtidig gjelder det å mobilisere mot i utgangspunktet bedre motstand enn det – Amazon Grimstad har generelt hatt et godt tak på lagene rundt seg på tabellen, så det er ikke der de nye poengene vinnes. Jamie Freemans nivå er det vanskelig å bedømme. Hun var god i Donn ifølge rapportene, men det er stor forskjell mellom 1. divisjon og Toppserien. Kristine Meland er i ferd med å slå gjennom, men er ikke helt der ennå. Et annet navn er den unge og  lovende Silje Blakstad (ganske riktig, hun er også «den nye Lene Mykjåland»), men spørsmålet er hvor mye hun får til mot dyktige lag. Foran har de tapt Maureen Mmadu. Hun hadde beskjedne 4 mål i fjor, men det holdt til å bli toppscorer.

Med et noe svekket forsvar, en litt usikker midtbane og et styrket angrep, kan det hende at Amazon får til ting. Laget var gjerrige bakover, men svært dårlige framover, i 2009. Det styrkede angrepet vil nok sikre langt flere mål, men samtidig vil en mer offensiv holdning gjøre dem svake for kontringer. Gitt også de mange skadene, kan det godt hende at mye uopprettelig skade er gjort allerede i begynnelsen.

Trener: 🙂

Gaute Haugenes har aldri trent i Toppserien. Det blir imidlertid for et parantes å regne ettersom han har trent et profesjonelt lag i den engelske øverste divisjonen til The Double.

Fjorårssesongen: 😦

Riktignok manglet Una Nwajei, men 14 mål er likevel altfor dårlig, og enda 22 poeng er relativt grei poengfangst, er ikke 10. plass det. Amazon var etter en god start aldri egentlig i nærheten av plassene foran, langt mindre en plass midt på tabellen.

Styre og stell: 😦

Amazon Grimstad har aldri hatt økonomisk sans. Det er visstnok tegn til bedring, men vi tror det, som det heter, når vi får se det. Ellers er det tegn til intern krangling, der det anklages om nepotisme, forskjellsbehandling, korrupsjon og annet stygt. Dynamiteblogg tar ikke stilling til selve anklagene, men det, sammen med den svært klossede bruken av Fædrelandsvennen som talerør for samtlige konflikter, gjør at man mistenker at det er mye uoppgjort i Amazon Grimstad. Litt for mye energi brukes av lagene på begge sider av fylkesgrensen på å krangle om det er plass til to lag i Agder. Det er det.

Hjemmesiden er grei. Men den oppdateres sjelden, og altfor arbitrært til å ha noen funksjon for utenforstående.

Helhetsvurdering: 😦

Laget er alt i alt svekket etter at to angrepsspillere erstatter to forsvarsspillere og en angrepsspiller. Hvor mye Nwajei kan utrette er usikkert, men med svekket forsvar, mange skader og lite rektruttering, skal det bli vanskelig for sørlandsklubben. Problemet deres er at de ikke får stort gratis av de to lagene som rykket opp. Alt i alt tror vi det ikke holder.

Se videoversjonen fra SS-TV her.

Reklamer
Kategorier:Toppserietipping
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. mars 26, 2010, kl. 07:17

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: