Hjem > Toppserietipping > 9. Kattem

9. Kattem

Kattem skynder seg svært langsomt mot midten av Toppserien. I sin tredje sesong på rad i Toppserien kom de i fjor på en niendeplass, etter to tiende. Bonus er at laget får ro, kontinuitet og stabilitet rundt laget. Minus er at du som fan må leve på kefir og flatbrød om du vil oppleve å få med deg laget i medaljekampen.


Laget: 😐

Kattem er ikke bortskjemt med spiller på landslag, verken A-lag eller aldersbestemt. De har heller ingen andre stjerner i laget, og deres overlevelsesevne i Toppserien handler derfor sannsynligvis om godt samspill og jevnt høyt gjennomsnittsnivå på spillerne. Noe som er fint i en periode, men det er per i dag ikke nok til å bli noe bedre enn i fjor. I fjor slapp laget inn flest mål og scoret nest færrest (riktignok dobbelt så mange som Amazon) av lagene som ikke rykket ned. Så det er en vei å gå. Ettersom det ikke er noen forsterkninger, er suksess avhengig av at laget er blitt ett år bedre, ett år sterkere og ett år klokere.

Keeper: Ingvild Johansen ble tatt ut på A-landslaget til den noe triste treningskampen mot England for et år siden. Det bør være mer enn nok grunn til å anse henne som god. Riktignok var dette da Skarbø var skadet og Hjelmseth var svært varierende, men likevel var dette anstendig.

Forsvar: Forsvaret til Kattem er også relativt anonymt på papiret. Åshild Thorrud har markert seg i noen grad, åg har blitt kåret til årets spiller. Ann Iren Mørkved er en svært erfaren spiller som har vært med i Toppserien og 1. divisjon i 10 år, for det meste i «storesøster» Trondheims-Ørn. Hun holder nivået, og sammen med venstre back Lene Langås kan hun veie opp for et ellers svært ungt forsvar: Birgitte Hauge blir 20, mens Marit Tananger og Maren Snekvik blir 18 i år. Spørsmålet er om de er gode nok til å omgjøre de mange ettmålstapene til minst uavgjort.

Midtbane: Dina Misund har tatt en pause fra fotballen, men hun spilte ikke en eneste kamp fra start i fjor, så det skal nok gå seg til. Viktigere er nok at Katrine Andresen, som ble kåret til årets unge spiller i Toppserien 2008, er tilbake for fullt, etter et skadepreget og anonymt år i fjor. Ida Slettahjell virker også relativt solid, men deretter virker det litt usikkert. Vanligvis kjører Kattem 4-3-3 og alternerer mellom de rene midtbanespillerne og potetene Snekvik og Helvig. Med andre ord virker midtbanen som det store usikkerhetsmomentet. Det kan hjelpe om Motterud er tilbake.

Angrep: Det nye stortalentet Rikke Storrø debuterte i fjor i Toppserien som femtenåring, og er å finne på J17-landslaget. Dersom hun er så god som hun virker, kommer hun i rett tid, da de tre angrepsspillerne Julie Adserø, Bettina Jevne og Annette Herrmann er skadet. Bare sistnevnte forventes tilbake til seriestart, og Adserø kan være borte til høsten. Med dem tilbake har Kattem et relativt slagkraftig angrep, om enn Bettina Jevne sjelden faktisk scorer mål. Apropos unge og lovende unge spillere, er Runa Lunde, som er jevngammel med Storrø, tatt opp på seniorlaget.

Kattems lag er på papiret usikkert i midtbanen og delvis i forsvar. Det kan bli skjebnesvangert, og fram til de får dette til, hjelper det lite at de har unge og lovende angrepsspillere.

Trener: 🙂

Det var litt å hoppe etter Wirkola å ta over etter at Terje Smågesjø hadde fått Kattem opp og stabilt i Toppserien. Kjetil Fosse fikk det imidlertid bra til, og han greide på første forsøk å få laget opp fra tiende til niende. Fosse kan absolutt klare å få laget unna nedrykksstriden om han fortsetter.

Fjorårssesongen: 😐

Det gikk bedre enn i 2008, der Kattem lå an til nedrykk lenge, men fortsatt ble det en del unødvendige poengtap, og Kattem var aldri i nærheten av å ta igjen lagene foran. Det positive er at Kattems vei mot midten av Toppserien virker mer plausibel nå enn tidligere.

Styre og stell: 🙂

Kattem virker ryddige og anstendige i styret. Det har vært minimalt med lyd fra dem, og de virker å ha et godt trenerteam også bak Fosse. Rekrutteringen ser bra ut, og det har ikke vært noen økonomiske problemer fra laget.

Hjemmesiden er god, men ikke alltid oppdatert etter kamp. Bonus at den ikke er spillerdrevet, og Kent Jacobsen ser ut til å gjøre jobben bra. Spillerstallen bør imidlertid oppdateres med tekst.

Helhetsvurdering: 😐

God trener og godt styre viser at de er på vei. Mannskapet er imidlertid ikke godt nok ennå. Kattem skal ikke blande seg inn i nedrykksstriden normalt, men det er fortsatt et lite stykke oppover.

Se også videoversjonen til SS-TV her.

Reklamer
Kategorier:Toppserietipping
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. mars 26, 2010, kl. 07:17

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: