Hjem > Toppserietipping > 7. Fløya

7. Fløya

Etter den søte kløe kommer den sure middelhavsfaringen for laget som har to seriebronse. Men det er kanskje mulig å spore forsiktig optimisme ved Tromsø-laget etter at to fra Mo i Rana, to danske og en amerikansk spiller har hjulpet laget oppover.

Laget: 😐

Fløya har potensiale, dersom alle spillerne har en god dag, til å slå til mot de store, om enn stort sett i cupkamper. De har også gode spillere jevnt fordelt, så det kan bli bedre med tiden. Rapportene går i retning av at de er bedre enn på lang tid. Stemmer dette, kan det bli noen overraskelser fra laget.

Keeper: Fløya hadde gode, men akk så uberegnelige, Silje Vesterbekkmo fram til og med i fjor. Hun har nå lagt opp, og i stedet stiller laget med amerikanske Lauren Johnston. Det er vanskelig å si på papiret hvem som er best, men Johnston er mer forutsigbar, noe som sannsynligvis hjelper samarbeidet med forsvaret. Med andre ord er det grunn til forsiktig optimisme i Fløya.

Forsvar:Forsvaret er utvidet med Hannah Bromley fra New Zealands landslag (6 kamper) og New England Mutiny. Dersom hun er god, kan det ha betydning for forsvaret. Også den unge og lovende Marlene Karlseng Utland kan bli viktig for Fløya. Forsvaret, som ellers består av Michelle Bolton, Ingrid Mellem Mortensen, Helle Kræmer og Elisabeth Wahlin, er egentlig ganske greit. Dersom laget fungerer som et lag, kan forsvaret ha nytt godt av dette. Når det er sagt, er det på tide for et lag som egentlig ikke har så mange unnskyldninger for hvorfor de ligger i sumpa i stedet for midten av tabellen.

Midtbane: Eline Johansen har lenge vært lovende, og nå beveger hun seg over til «god». I tillegg har Fløya en av Toppseriens beste spillere i Anneli Giske, og mest lovende i June Tårnes, når hun (som vanlig) er tilbake fra skade. Tapet av Cathrine Rolness vil nok bli merket, men det er andre interessante navn, ikke minst to danske spillere i Maja Juliussen og Nicoline Toft Kristensen. Maja var med fra litt etter midten av forrige sesong, mens Nicoline er ny. Flere andre navn er verd å legge merke til bak, men alt i alt er det Giske, Johansen, Tårnes og sannsynligvis en av de danske som kommer til å holde midtbanen oppe. Så preget som Fløya er av skader, er dette en akilleshæl.

Angrep: Foran har Ann Iren Trosten fått selskap av lovende Lisa Maria Karlseng Utland. Hun og søsteren har ofte vært innom aldersbestemte landslag, og de to kan hjelpe Fløya med å ta igjen noe av det tapte etter at Moore forlot klubben. Men på papiret er det litt for usikkert uten den klare goalgetteren.

Fløya har en stall som kan gjøre seg bemerket i løpet av serien. Stemmer det at de har fått til mer samspill og at de har blitt bedre, kan Fløya gjøre dette tipset til skamme. Men det er et tankekors at de skal ha blitt bedre etter å ha mistet to markante spillere.

Trener: 😐

Trine Lise Andersen gjorde det bra i en sesong i Kolbotn, før det gikk så som så. I Fløya kjempet hun forgjeves mot skader på spillere, så det er vanskelig å konkludere så mye på basis av den sesongen. Likevel nærer vi en sunn skepsis til hun leverer med laget.

Fjorårssesongen: 😦

Fløya tilhørte sjiktet rett under den øvre halvdel, men endte på 10.-plass etter mye rot. Anstendig at de slo ut Stabæk av cupen, men det holder ikke å få til av og til. Laget bør også vurdere massepsykologi for å komme over Trondheims-komplekset sitt.

Styre og stell: 😐 / 🙂

Fløya har vunnet kåringer som «årets arrangør», og de har virket ryddige.  Det ble imidlertid oppdaget at toppserielaget visstnok har tatt en stor del av felleskassen til klubben, og det ble anbefalt å kaste ut Toppserielaget. Som resultat av dette, engasjerte toppseriespillerne seg i en støttebrev-aksjon, som har før til 100 000 på kort tid. Det vitner om dedikasjon til arbeidet. De holder også på med å flørte med TIL, noe som krever sitt. Samtidig er det nå engang slik at uansett hva de nå gjør, har det forekommet uheldig forfordeling av penger, om rapportene stemmer.

Hjemmesiden var veldig fin en liten stund, så forsvant all oppdatering. Nå er den tilbake, og den ser lovende ut, men tidligere erfaring gjør at man er skeptisk. Positivt at den ikke er avhengig av spillere.

Helhetsvurdering: 😐

På tross av mye erfaring både i forsvar og midtbane, mangler de store navnene utover Tårnes og Giske. Spennende framover, men noe urutinert. Laget skal være gode for en plass et godt stykke unna 10. plassen (i hvert fall poengmessig, om ikke plasseringsmessig), men laget er ikke ferdig med opphentingen av det tapte ennå.

Se SS-TV-versjonen.

Reklamer
Kategorier:Toppserietipping
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: