Hjem > Toppserietipping > 8. Klepp

8. Klepp

Klepp har variert stort de siste sesongene, og fortsatt virker laget for ustabilt for å hevde seg. De tapte to vesentlige spillere, noe som ser ut til å være snittet for Toppserien. Heldigvis for dem har de en god stall i bunn, om enn ikke god nok til øvre halvdel.

Laget: 😐 / 🙂

Klepps lag består av en rekke spillere som har markert seg enten på aldersbestemt landslag eller i Toppserien i fjor. Imidlertid har laget få alternativer å erstatte de tapte spillerne med, og det kan bli skjebnesvangert.

Keeper: Lill Yvonne Karlsrud har vært innom landslaget, og skal holde et godt nok nivå.

Forsvar: Eirin Kleppa er skadet, men neppe lenge borte. Med henne, Kine Bjerk og Petra Vaelma på plass, skal forsvaret bli stadig bedre. Astrid Grøttå Ree blir imidlertid et savn. Nye navn fra juniorstallen er Maren Storhaug Foss, Hanne Wold, og Marthe Vigrestad. Klepps faste J17-representant, midtstopper Maria Thorisdottir, er ikke hittil listet som i A-stallen, og hun er sannsynligvis på vei over til håndballen. Forsvaret er ikke så verst, men noe utsatt for skader, og veldig ungt. Tjuetre år gamle Kine Bjerk er, ved siden av svimlende 27 år gamle Petra Vaelma rutinen i et stadig yngre Klepp-lag.

Midtbane: Klepp insisterer på å bruke goalgetteren Hege Hansen (U23) som midtbanespiller, og med henne, landslagsaktuelle Gry Tofte Ims, J19-spilleren Else Vassbø, Marie Bakke og Ranveig Aas-Hansen, har de en anstendig midtbane. Sistnevnte er riktignok vekslende midtbane og angrep, noe som er fint til offensivt spill. Klepp mistet ingen midtbanespillere siden ifjor, bortsett fra at Bjørg Bjarnadottir (også formelt angrep) er langtidsskadd. Dermed ser det ikke så verst ut i den delen.

Angrep: Tapet av Linn Smørsgård vil bli merket. Imidlertid har de fortsatt Cathrine Dyngvold (U23), som hadde en flott sesong i fjor. Om de skyver Hege Hansen fram (de har nok kvalifiserte midtbanespillere til å gjøre det), bruker Annette Tengesdal (også J19), unge Susanne Vistnes (Vidars juniorlag) eller kjører 4-5-1 med Hansen og Aas-Hansen som svært offensive midtbanespillere, skal angrepet være høvelig i orden. Spennende om Andrea Medalen kan leve opp til navnet, nå som hun har blitt tatt opp på A-laget.

Klepps spillestil er kjent som spesielt hard. Dette er muligens noe utdatert, ettersom det ble gitt svært få kort til Klepp i fjorårssesongen. Dersom taktomslaget betyr finspill, kan laget ha en lys framtid. Men nåtiden blir noe brattere. «Ung og lovende» holder bare så lenge.

Trener: 😐

Kenneth Eidsaunet ordnet en semifinale og en helt akseptabel 7. plass etter at den egentlige treneren var medisinsk indisponibel i et år. Plasseringene er i og for seg greie, men gitt bakgrunnen, er det vanskelig å forvente seg noe mer enn det. Eidsaunet får absolutt godkjent, men det er vel heller denne sesongen som viser hvor dyktig han er. Han må blant annet få ryddet ut berg-og-dalbaneformen til laget som spiller uavgjort mot både Fortuna og Stabæk, og som banker Kolbotn og taper mot Amazon Grimstad.

Fjorårssesongen: 😐

Sjetteplassen glapp i siste runde. Vanskelig å motivere seg, sannsynligvis, men likevel en liten nedtur. Anstendig innsats i cupen, der de tapte bare såvidt, og i et av de siste minuttene, mot Røa med 0-1. Hvorfor de ikke spiller mer som dette hver kamp, er trenerens store hodebry.

Styre og stell: 🙂

Som tidligere nevnt, er et godt tegn på suksess at det er stille rundt laget. Rekrutteringen ser også ut til å gå svært fint, og hjemmesiden er ofte oppdatert, og kåret til en av de beste i Norge.

Helhetsvurdering: 😐 / 🙂

Dette kan bli et svært anstendig lag om et par år, gitt at ingen forsvinner. Per 2010 er de litt for lette, og tapet av Ree og Smørsgård kommer til å merkes.

Se SS-TV-versjonen.

Reklamer
Kategorier:Toppserietipping
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. mars 26, 2010, kl. 07:17

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: