Hjem > Toppserietipping > 5. Trondheims-Ørn

5. Trondheims-Ørn

Horatius skal ha sagt at «Motgang avdekker geniet, fremgang skjuler det». Kringens berg-og-dalbanetur med Ørn, fra sølv til nedrykksstrid til middelhavsfarer, kan bli bevis på dette.

Laget: 😐 / 🙂

Ørns lag er på papiret egentlig litt for dårlig for plasseringen. Det er noen store navn, men det er også flere ukjente.

Keeper: I fjor fikk Lise Beate Bye ufortjent mye pepper etter semifinalen mot Team Strømmen, men uansett har Ørn gjort et av sine bedre varp på flere år ved å skaffe seg Ingrid Thorbjørnsen fra Medkila. Med henne bak vil sannsynligvis forsvaret bli tryggere, og stygge tap kan muligens unngås.

Forsvar: Solveig Haaland har erfaring fra Røa, og holder et anstendig nivå. Ellers er Solfrid Andersen det store navnet i forsvar. Anne Grete Storli på venstre back har også spilt bra i de siste sesongene. Den unge kometen og Toppseriedebutanten Ida Flakk ser ut til å være det nye valget som høyreback, men det eksperimenteres også med Gunilla Forseth (vanligvis angrep) der. Camilla Åseng gir også Flakk konkurranse. Dette er i utgangspunktet et ryddig forsvar når de har dagen. Men de virker avhengig av Solfrid Andersen – uten henne slapp de inn 13 mål på to kamper. Riktignok mot Røa og Stabæk, men dette er ikke verdig et lag som Trondheims-Ørn.

Midtbane: Midtbanen til Ørn er reltaivt ung, men svært lovende. Både Tina Wulf og Inger Ane Hole spiller på U23. Marita Eide har også erfaring fra aldersbestemt landslag, og Ina Andersen Ve er en lovende spiller. Lene Bredesen er den erfarne i midtbanen med sine 24 år, som sier det meste om mangelen på rutine. Autumn Browning, som har fått lite spilletid, er året yngre. Det kan veies opp dersom det er svært gode midtbanespillere, men de er ikke helt der ennå. Midtbanen er per idag det svakeste kortet, noe som ikke alltid betyr at det blir svakt i spill.

Angrep: Kristin Lie er et angrep i seg selv, men hun kan få god hjelp av gunilla Forseth. Ettersom Ørn foretrekker 4-3-3, mangler en klar tredjekandidat. De er imidlertid flere om benet: Silje Bergby og Hege Nordvik (begge 91-årgang) er lovende spillere, mens også Synnøve Lindseth (fire år eldre) har imponert Kringen. Tuva Næss (1992!) er også et brukt alternativ. Med Forseth og særlig Lies rutine, er det ikke i utgangspunktet et problem at de tre er så mye yngre. Imidlertid er det litt for stor avstand fra Lie og ned til nest beste målscorer, og det kan bli et problem.

Etter en vanskelig 2007 og en veldig tung 2008, ser det ut til at Ørn er på vei tilbake med en 6. plass i fjor. Mannskapet trenger nok et år til på seg før de er trygt i den øvre halvdel, men slik det ser ut nå, går det nok den veien. Fortsatt rusk i forsvaret og usikker midtbane, men det skal gå seg til – særlig med ny keeper.

Trener: 🙂

Etter 2008-sesongen hadde flere sådd tvil om Kringen, men etter en flott comeback, framstår hun som en god ledertype som har fått Ørn unna det verste.

Fjorårssesongen: 🙂

Ørn trodde på øvre halvdel, ingen andre gjorde det. Med en sjetteplass etter katastrofesesongen bør ikke Ørn si seg annet enn svært fornøyd. Et lite minus fordi Kringen involverer seg litt for mye i ting som egentlig styret skal ta seg av – blant annet de absurde valgene til NFF.

Styre og stell:  😐 / 😦

Ørn har rotet noe veldig med pengene i fjor, og det er for så vidt ikke første gangen klubben sliter. Kringen selv måtte hjelpe dem ut av gjørma og degradering, noe som aldri er en bra plan. De har hatt mange baner på like mange forsøk, og det skyldes i stor grad NFF, men man undres om klubben skulle satse på en bane og heller brukt alt de har av innflytelse og maseevne (22 spillere og diverse trenere kan slite på den mest tålmodige byråkrat) for å få banen up to scratch. Når det er sagt, er klubben flink på rekruttering, og har ikke SÅ mye problemer ellers-

Hjemmesiden er et eksempel til etterfølgelse.

Helhetsvurdering: 🙂

Ørn er på vei, så fremt de ikke gjør flere økonomiske bommerter. Som med Klepp, riktignok, går det ikke kjempefort. De er nok beste klubben i Trondheim litt til, men de bør få flere på landslaget før de kan forvente seg medaljekrangel.

Videoversjonen fra SS-TV her.

Reklamer
Kategorier:Toppserietipping
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: