Hjem > Toppserietipping > 3. Arna-Bjørnar

3. Arna-Bjørnar

Arna-Bjørnars beste plassering noensinne er en tredjeplass fra perioden de fotfulgte Kolbotn oppover tabellen. I år tror vi de kan tangere denne innsatsen, og om de holder på spillerne sine, kan det fort bli flere medaljer utover.

Laget:: 🙂

Arna-Bjørnar hadde et skadeskutt lag i fjor, i tillegg til at de hadde mistet storscorer Thorsnes og midtbanedirigent Andreassen til Røa. Etter sesongslutt måtte Aimee Edris gi seg. Å miste to spillere (Thorsnes var aldri i Arna-Bjørnar i fjor) er faktisk ikke så ille i år, når de andre lagene taper minst det.

Keeper: Den gledeligste nyheten for Arna-Bjørnar er at Erika Skarbø er tilbake. Fjorårssesongen var preget av så mange nødløsninger at det var et skrikende behov for forandring. Med Norges solid beste keeper i mål, vil nok Arna-Bjørnar merke en trygghet i de bakre ledd som kommer godt med.

Forsvar: Forsvaret til Arna-Bjørnar er blitt forsterket med Klepps Astrid Grøttå Ree, noe som er en forsterkning på et sted de allerede hadde en god spiller. Likevel vil dette frigjøre Ryland til å spille andre steder, som for eksempel høyre ving eller spiss o 4-3-3. Resten av forsvaret består sannsynligvis av Maren Knudsen (J17), Veronica Aasgård og Caroline Walde (U23), alternativt Trude Johannessen. Mot mer offensive lag kan de også sette ned A-landslagsspiller Maren Mjelde eller Trine A. Lund.

Midtbane: Mjelde blir nok likevel å finne på midtbanen, der hun sannsynligvis tar over midtbaneankerrollen til Stine Andreassen. I tillegg til henne, har de Madeleine Giske (U23 og noe A-laget) og Kristine Hegland (J19) på hver side. Muligens kommer Madeleine Giske og Ingrid Ryland (U23) til å veksle på høyre kant og høyre angrep i 4-3-3. I tillegg har Arna-Bjørnar Trine A. Lund, og Tonje Christiansen som anstendige alternativer for å frigi noen av spillerne.

Angrep: Aimee Edris var et tap for klubben, enda sistesesongen ikke helt sto i stil. Likevel virker det som om Arna-Bjørnar har et godt angrep. Omskolerte Ingrid Ryland ser ut til å gjøre det bra, og Tina Algrøy (U23) er også spennende. Kine Thorsvik har også gjort sakene sine anstendig. Likevel er kanskje angrepsleddet det mest usikre, noe som sier mest om styrken til laget.

Arna-Bjørnar er i ferd med å oppleve gevinsten av godt talentarbeid, og ser sterkere ut enn på lenge. De bør ta mål av seg til i hvert fall å forbedre tabellsituasjonen sin.

Trener: 🙂

Kalvenes’ innsats er delvis  viktig i og med at han har greit å få laget tilbake til toppen av Toppserien (om enn utenfor medaljene), og delvis i at han har satset stort på lokal rekruttering.

Fjorårssesongen: 😐

Femteplass med skadeskutt lag er absolutt godkjent, men ikke mer.

Styre og stell: 😀

Intern rekruttering, god hjemmeside, lite eller ingen krangel (internt eller eksternt) og ryddig økonomi vitner alt på at laget er i trygge hender. De har jo også en svært god keepertrener i Reidun Seth, og ellers virker det riktig i alle ledd.

Helhetsvurdering: 😀

Dette kan fort bli begynnelsen på et topplag. Om de bare har litt tålmodighet.

Se videoversjonen fra SS-TV her.

Reklamer
Kategorier:Toppserietipping
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: