Hjem > Toppserietipping > 6. LSK Kvinner

6. LSK Kvinner

Med nytt navn, ny trener og nye muligheter virker det lovende for laget som har den lite ærefulle rekorden flest sesonger uten seriemesterskap, men med skader på viktige spillere og en toppscorer som har forsvunnet, er det langt fra lett å gjøre noe med den rekorden.

Laget: 🙂

Siden ifjor har laget mistet Una Nwajei, den suverene toppscorer. Dynamiteblogg skal ikke spekulere i om hennes no-nonsense personlighet var en fordel eller ulempe for laget, men laget kommer til å savne en som er i stand til å score 14 mål på en sesong. Imidlertid er ikke angrepsrekken det største problemet.

Keeper: Ingrid Bruserud kan variere fra det briljante til det høyst ordinære, og mangler noe av tryggheten. Med andrekeeper Nora Gjøen fra Arna-Bjørnar kan laget skaffe Bruserud den konkurransen Bruserud trenger for å ta de ekstra skrittene, men per mars 2010 virker ingen av de to fullt ut på topp. Bonus er at de har en svært dyktig keepertrener i Bente Nordby.

Forsvar: Det hersker litt usikkerhet om hvor lenge Marita Skammelsrud Lund er skadet, siste rapport sa til juni. Forsvaret ellers må sannsynligvis settes opp av spillere som vanligvis ikke spiller der, særlig blir midtstopperplassen ved siden av Anne Stenstvedt vanskelig. Stenstvedt spilte en god sesong i ilddåpen i fjor, da med Maritha Kaufmann mye av tiden. Kaufmann er imidlertid skadet over lengre tid, og det er vanskelig å si når eller om hun er tilbake. Muligens vil Eli Gulbrandsen ta over den rollen, men ingenting virker sikkert for det høyst eksperimenterende Skedsmo-laget. Dorthe Dalum Jensen bekler sannsynligvis venstrebackrollen, mens høyre back vil variere, ettersom Rhian Wilkinson sannsynligvis trengs lenger fram. Med Skammelsrud Lund tilbake, vil sannsynligvis dette ordne seg relativt greit, og i mellomtiden vil nok midtbanespillere trekkes ned (Johansson, Sandvei, Moe Wold, Wang Andersen) hvis de ikke slenger inn den unge Brita Hansen.

Midtbane: Midtbanen til LSK Kvinner er stort sett sterk. Lene Storløkken er landslagsveteran per excellence, en av Norges beste spillere og en vesentlig brikke i midtbanen. Cathrine Dekkerhus (J19) blir stadig bedre, og Nasra Abdullah er alltid rett ved å slå igjennom, og i år kan det godt bli året. I tillegg er de tidligere nevnte forsvar/midtbanespillerne Sandvei, Moe Wold og Wang Andersen alle tre gode, og skal være med på å heve laget godt over lagene bak. Om Mari Knudsen kommer tilbake i førsteelleveren, har de gjennom hennes typiske midtbaneankerrolle frigjort flere spillere til offensive oppgaver.

Angrep: Una Nwajei scoret 8 mål mer enn nummer to på listen, Diana Matheson. Matheson er selv skadet, og er borte i omtrent fem uker pluss opptrening. Ettersom Matheson, som altså fortsetter på LSK Kvinner. Når hun kommer tilbake, vil hun sannsyligvis ta over som oppspillspunkt, noe som gjør det sannsynlig at hun scorer mer enn i fjor. Likevel vil savnet av en goalgetter som Una svi for LSK Kvinner. Til gjengjeld vil dette gi Ida Elise Enget mer spilletid, noe som utvilsomt vil gjøre hennes muligheter for å øke fra tre mål forrige sesong større.  Dekkerhus er også angrepsspiller, og hun har bitt godt fra seg i det siste. Rhian Wilkinson er et annet godt alternativ lengst fremme. I tillegg har laget Linn Cecilie Burås og Ida Erlandsen som kan spille foran.

På tross av tapet av målmaskin Nwajei, er LSK Kvinner muligens litt fortungt for et lag som ikke helt er i toppen av Toppserien ennå, og det bakre ledd burde nok styrkes litt mer. Imidlertid skal laget, så lenge de er på en oppadgående bølge eller lærer seg å takle motgang, kunne gjøre det godt mot presumtivt dårligere motstand.   

Trener: ??

Ranveig Karlsens egenskaper kan man trygt si så lite som mulig om. Hun er tidligere trener for laget, da det het Setskog/Høland, men hva hun er god for nå, er det vanskelig å si så mye om.

Fjorårssesongen: 😐

At 2008-sesongen ikke kunne bli gjentatt, var gitt. At det ble ti poeng mindre, var sannsynligvis skuffende. Laget var godt i første halvdel, ordinært etter egne standarder i de kampene av andre halvdel før ferien, og direkte skuffende i de fem siste høstkampene. Imidlertid var laget svært godt i cupfinalen.

Styre og stell: 🙂

Først og fremst var det bra jobbet at klubben greide å få iland avtalen med LSK. Riktignok får man en vond smak i munnen av Kanarifansens dels apatiske dels cro-magnon oppførsel, men likevel tror Dynamiteblogg at klubben nyter godt av samarbeidet. Rekruttlaget gjør det skarpt i cupen, og flere A-lagsspillere har kommet derfra eller fra farmerklubber som Kurland.

Hjemmesiden er en fryd for øyet.

Helhetsvurdering: 🙂

Om alt går klubbens vei, kan de kjempe om medaljer, men det krever svært mye klaffing. Mer sannsynlig er det at laget befinner seg på øvre halvdel av tabellen, men også bare såvidt.

SS-TVs videoblogg her.

Reklamer
Kategorier:Toppserietipping
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. mars 27, 2010, kl. 07:03

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: