Hjem > Toppserietipping > 4. Kolbotn

4. Kolbotn

Kolbotn er Toppseriens veltepetter: uansett hvor hardt slag den får, kommer den seg opp igjen. Når laget for fjerde sesong på rad mister sentrale spillere, er det imidlertid litt for vanskelig å få laget opp på medaljeplass.

Laget: 🙂

Kolbotn har i og for seg fått anstendige forsterkninger utenfra: Cecilie B. Liane for Ingrid Schjeldrup, Line Smørsgård for Isabell Herlovsen, Tinja-Riikka Korpela for Christine Colombo Nilsen/Thora Helgadottir og, vil ryktene ha det til, Maureen Mmadu for Miriam Mumtaz. På papiret er dette en svekkelse, men det er gode spillere likevel. Men det er fortsatt ingen nye som kan ta over for Nora Holstad Berge, Kristine Lindblom og Lisa Marie Woods, og ikke engang Dan Eggens magi er overbevisende nok til at vi tror de gjentar fjorårssuksessen.

Keeper: Tinja-Riikka Korpela spilte tre av fire kamper i EM i 2009, og spilte en viktig rolle i Finlands overraskende vei til kvartfinalen.

Forsvar: I utgangspunktet er det et relativt godt forsvar, med J19-spiller Cecilie Liane, landslagskandidat Runa Vikestad og de unge og lovende Mari Romstad Stavne og Anja Sønstevold. Også Camilla Christensen, som egentlig spiller midtbane, har erfaring i å spille i forsvar.

Midtbane: Imidlertid er det mindre sannsynlig at hun kommer til å gjøre det, da midtbanen er enda litt tynnere. Men igjen er midtbanen ganske god: Camilla Christensen hadde en god sesong i fjor, Ingvild Isaksen er en særs dyktig offensiv midtbanespiller og Ann-Mari Dovland skal ha tatt sjumilssteg ifølge raportene. Hanna Haanes, som har vist seg som en god målscorer i treningskampene, er en midtbane/angrepsspiller med god fotballforståelse. Imidlertid er dette et problem: bare Camilla Christensen har god defensiv erfaring, og det kan bli litt tynt. Ellers har de sikret seg Maureen Mmadu, for videre å plyndre fra Amazon Grimstad og øke sin offensive midtbane.

Angrep: Med de to suverene toppscorerne borte, hviler mye på Rebecca Angus’ og Line Smørsgårds skuldre. De kan få det til, men da må de ha gjort store forandringer: Angus var ofte tredjevalget foran. Når det er sagt, vil de sannsynligvis få god hjelp av en offensiv midtbane.

Laget har stort potensiale, men det mangler litt. Stallen er markant dårligere enn ifjor, og enda Dan Eggen er flink til å motivere, tror ikke dynamiteblogg at det rekker til medalje.

Trener: 😀

Svært dyktig. Muligens noe for drillosk for flere, men det gir resultater.

Fjorårssesongen: 😀

Med det reduserte mannskapet, var det over de aller flestes forventning at det ble en tredjeplass. Godt over. Cupen var litt under pari, men at de ga Stabæk og Røa kamp til døra var ekstremt.

Styre og stell: 😐 / 🙂

Kolbotn Idrettslag har fått mye pepper for at de nedprioriterer toppidrett til fordel for bredde blant herrer. Det er ingenting som tyder på at dette har smittet over på kvinnesatsingen, men det er grunn til å forholde seg i hvert fall litt skeptisk. Hjemmesiden er relativt god, men sakene har ofte litt lite tekst.

Helhetsvurdering: 🙂

Kolbotn har fått mange nye navn for å dekke opp for de store navnene som forsvant. Erstatningene er ikke helt gode nok ennå, men med Dan Eggen bak roret kan de bli det. Kolbotn overrasket i fjor, og kan fort gjøre det igjen i år. Men 3. plass tror undertegnede blir litt for tøft.

SS-TVs versjon her.

Reklamer
Kategorier:Toppserietipping
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. mars 28, 2010, kl. 11:07

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: