Hjem > Toppserietipping > 1. Stabæk

1. Stabæk

Stabæk har blitt noe dårligere siden ifjor, men mindre dårlige enn sine tradisjonelle konkurrenter. Det bør holde fint til gull.

Laget: 😀

Med Ingrid Camilla Fosse Sæthre som ny Stabæk-spiller, og med den unge og lovende Saba Soofi som den første unge nyervervelsen på en stund, ser det lyst ut for laget som mistet to av sine hjørnestener siden forrige sesong.

Keeper: Ingrid Hjelmseth er stort sett god, men hun kan gjøre litt rare ting, som borte mot Kolbotn . Har hun dagen, er hun en klippe, men ustabilitet sprer seg til forsvaret.

Forsvar: Kanskje det mest usikre leddet. Siri Merete Grønli er en god spiller med landslagsambisjoner, men hun er noe for offensiv. Midtstopper Akerhaugen gjorde en sterk innsats i 2009 som fikk henne inn på landslaget, og om 2010 blir mer som ifjor enn som 2008, lover dette bra. Nybø er også grei, mens Rønning bør fritas fra forsvarsjobber så mye som mulig. Til det er hun altfor offensiv, noe som lett kan skape farlige situasjoner. Venstre back er også noe uklar. Janne Stange kan ta jobben, men hun passer bedre lenger foran. Muligens kommer Haugstøy til å ta den jobben i stedet. Ikke så ille på papiret, men ikke helt sikkert heller. Mer sannsynlig er det at Lisa Marie Woods brukes der, enda hun brukes som midtbanespiller på treningskamper.

Midtbane: I og med at Solveig Gulbrandsen er borte, er midtbanen markant svekket. Men samtidig vil en midtbane med Trine Rønning på høyre kant, Kathrine Pedersen som midtbaneanker, Lise Klaveness som fremskutt midtbanespiller i en diamantformasjon og Janne Stange på venstrekanten bite godt fra seg likevel.  I treningskampene ser det likevel ut til at Lise Klaveness tar høyre indreløperrollen, og Trine Rønning brukes mer i midten. Ikke sikker på om det er det lureste, men plasseringene på treningskampene er alt annet enn stabile. Spørsmålet er i stor grad hvordan Rønning og Klaveness er formmessig, da de hadde varierende resultater på landslaget ifjor.

Angrep: Her er Stabæk trygge. Ingrid Camilla Fosse Sæthre er nok ikke i en håndvending en fullgod erstatter for Melissa Wiik, men hun er like fullt et godt kort. Kristy Moore virker giftig, og Maiken Pape er alltid farlig. Soofi Saba er den nye og lovende spilleren man skal passe seg for. I det hele tatt ser det svært ryddig ut foran.

Med litt mer trygghet skal Stabæk være for gode for de andre lagene. Der de fikk en feilaktig god forhåndstipping ifjor, er alt annet enn seier en enorm skuffelse i år. Laget er rett og slett for godt.

Trener: :)/ 😀

Det er en overgang fra landslags- til klubblagtrening, og dette forbeholdet må taes hensyn til når man vurderer Finjord. Nå har han mer enn overbevist som J19/U20-trener, så det skal ikke være noen grunn til å mistenke at han ikke kan faget, men man bør helst se ham i Toppserien før man trekker konklusjoner. Han virker imidlertid langt bedre enn sin forgjenger.

Fjorårssesongen: 😐

Stabæks og resten av medias overdrevne hyping av laget er ikke lagets skyld. Laget var Asker (19 poeng bak Røa i 2008) pluss noen gode spillere (Røa på sin side fikk Thorsnes og Huse). En andreplass er greit, men ikke mer. Cupen gikk ikke helt etter planen, men Fløya borte er vrien. Likevel var null gull av to under forventningene, og det kan de maksimalt være mellomfornøyd med.

Styre og stell: 🙂

Stabæk har trukket Toppserien opp på et nytt nivå når det gjelder supporterkultur og administrasjon. Her er dt mye bra å si, men de unngår toppkarakteren på grunn av økonomisk rot i forhold til Asker og hele Odden-miseren. Mangelfull rekruttering og at de overså behovet for forsvarsspillere og annenkeeper, må også tas med. Hjemmesiden deres er generelt god, men det er mangelfull informasjon om de enkelte spillerne.

Helhetsvurdering: 😀

Stabæk vet de må vinne Toppserien i år for å framstå som en seriøs klubb. Det gjør de.

SS-TV

Reklamer
Kategorier:Toppserietipping
 1. Andreas Kolle
  april 2, 2010, kl. 18:16

  Det er fint at du interesserer deg for kvinnefotball og for Stabæk, men jeg har til gode å se at du selv (på dette innlegget og det om Røa) har vist nevneverdig kunnskap (du besitter det sikkert, men du kommer med synsing og karakteristikker). For å være helt ærlig har jeg fulgt nøye med på Stabæks forum for å hente informasjon, og jeg har selvfølgelig diskutert med andre om dette. Uten å nevne navn kan jeg si at det er snakk om virkelig fagkyndige mennesker.

  Å si at Sola ikke var et markant tap med begrunnelse itreningskamper i vinter, vitner om at man ikke har lært noe fra fjoråret. Treningskamper i vinter betyr ikke en døyt. Det har de aldri gjort. Men Sola skapte ofte trygghet i et Stabæk som sleit med å finne naturlig rytme mot slutten av kampene.

  Trine spiller ikke lenger bak på landslaget om det kan hindres, og i treningskampene deres har jeg sett at hun brukes som midtbanespiller. Mot Nederland var hun så under pari at hun ikke fikk tillit mot Slovakia (riktignok var hun skadet, men ikke for skadet for å spille i serien). At Trine bør rehabiliteres som midtbanespiller er det nok større konsensus om enn du gir inntrykk av. Dere bruker stort sett Anette Nybø (spilte 17 kamper fra start) og Torill Akerhaugen bak, og flere Stabæk-folk jeg har diskutert med har vært enig i dette.

  Å bruke Trine der hun spilte i Kolbotn, som høyre indreløper, har jeg trua på. Kathrine Pedersen er stort sett midtbaneanker, så jeg ser ingen grunn til at de to ikke skal passe sammen.

  På et personlig plan synes jeg du gjør en klassisk feil: du ser alt gjennom Stabæk-øyne, og der er Ina, Janne og Saba geniale. Men før Saba er stablil på aldersbestemt landslag (konsensusen er for øvrig fra Stabæk-hold at hun er for ung, og her har jeg forhørt meg), før Janne slår igjennom i Toppseriesammenheng og før Ina viser seg i større grad enn tidligere frem, er dette observasjoner fra nesetippen.

 2. Halvdan
  april 2, 2010, kl. 13:02

  Hehe. Godt forsøk, men du mangler mye innsikt. Dette var mangelfult og mye direkte feil. Det er jo forståelig da du jobber utifra minimal informasjon, men det kunne tenke seg at man skulle tatt en prat med noen før man uttaler seg slik. Solveig er forøvrig ikke markant tap det var tydelig i treningskamper i vinter. stabæk spilte bedre uten henne og hun var en av de svakere spillerene. Stabæk kan trygt benytte Trine bak, hvor hun passer bra. På midten blir det feil med henne og katrine sammen. Midtbanen er sterk og med stor konkurranse med lisa, ina , katrine, janne, kristy, lise, saba . Er ikke noen bekymring hjemover heller. Nybø har vist seg sterkt frem på høyre back og kan fort bli ett godt alternativ der. Mye rart her Kolle, men du skal ha for interessen og forsøket!

 1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: