Hjem > Toppserietipping > 2. Røa

2. Røa

Det går i syklus for Røa. For fem år siden, etter å ha tatt en svært overraskende seier året før, sto laget ribbet tilbake. I år er mye det samme, men laget har fortsatt ambisjoner. Det kan bli noe vanskelig å realisere dem uten forsterkninger, og det i en viss fart. Per i dag er de omtrent like lagt fra første- som fra tredjeplassen.

Laget: 🙂

Fire store tap til tross, Røa har fortsatt et slagkraftig lag. Det er spørsmål om hvordan de kompenserer for at tre svært gode langdslagsspillere og Edner Wæhler, som spilte flesteparten av kampene. Det er i all beskjedenhet ikke gjort i en hånvending, og i hvert fall ikke i et lag som nesten alltid holder seg innen Norges grenser på leting etter spillere.

Keeper: Caroline Knutsen blir bare bedre, og hun har bevist mot blant andre Zvezda, Team Strømmen og Everton at hun er i toppen i Norge. Hun fikk også tilbud fra selveste Turbine Potsdam, noe som sier det meste – dette er en god keeper. Eneste aber er at hun er helt alene, og dermed er Røa avhengig av en skadefri Knutsen.

Forsvar: Røa har fortsatt Siri Nordby og Hedda Strand Gardsjord, så forsvaret ser fortsatt ryddig ut. Deretter er det spørsmål om hvor man går derfra. Gunhild Herregården ser ut til å ha vært striglet til å ta den oppgaven, så hun kommer nok tilbake når hun er tilbake fra skade. I tillegg har Røa skaffet seg Ingrid Søndenå fra Lyn som har spilt venstre back en del. De har også eksperimentert med Elise Thorsnes i forsvar, men om det blir permanetnt, gjenstår å se. Sannsynligvis vil Røa spille 3-4-3 mer i år, der de i fjor spilte konsekvent 4-3-3. Uansett er det noe tynnere uten Marit Fiane Christensen og Camilla Huse, men det er fortsatt et godt forsvar.

Midtbane: Midtbanen har etter hvert tatt seg inn etter at både Kristine Edner Wæhler og Marie Knutsen forsvant. Guro Knutsen Mienna er tilbake som indreløper i søsterens rolle, og hun ser ut til å løse den oppgaven bra. Edner Wæhler erstattes av Stine Andreassen, og Marthe Braavold Johansen er fortsatt med. Mens Anne Vikre i hvert fall i begynnelsen kommer til å brukes i større grad, mangler en god fjerdekandidat der. Muligens kommer en angrepsspiller til å dyttes ned midlertidig, kanskje Haavi eller Finskud. 

Angrep: Etter at Røa mistet Mykjåland, har de også mistet en vesentlig del av angrepsspillet. Imidlertid har de gode kandidater til å ta over. Emilie Haavi, Elise Thorsnes (all den tid hun ikke spiller forsvar) og Kine Kvalsvik svært gode spillere. De to første spilte svært bra i fjor, mens Kvalsvik har imponert i treningskamper. Med Cathrine Rolness som et spennende alternativ, og med en stadig bedre Ada Finskud ser det ikke helt svart ut for Røa. På tross av at de har mistet toppscorer og ballmagiker Mykjåland.

Røa er markant redusert, og skal ikke kunne greie gull i år, men med det nye mannskapet skal de være i stand til å krangle om sølvmedaljen. Både som enkeltindivider og som lag er laget for godt til å se bort ifra. At de er underrepresentert på landslaget bør ikke tas til følge – det er kvalitet i alle ledd.

Trener: 😀

Geir Nordby har gjennom lang tid vist seg som Toppseriens sannsynligvis beste trener, særlig etter at han vant gull i 2004 med et på papiret altfor svakt lag, men også gjennom sin Tour de Force i 2008 og da han satte alle forhåndstips til skamme i 2009 ved å slå Stabæk.

Fjorårssesongen: 😀

Røa var tippet som de som – nesten – var gode nok. Ingen trodde på dem, bortsett fra Geir Nordby. At Røa vant serien mot et så bra lag som Stabæk hadde, sier en god del om innsatsen. Cupfinalen var ingen fantastisk match, men Røa vant den også. At de slo ut Zvezda 2005 sier det meste om innsatsen i fjor – feilfri.

Styre og stell: 🙂

Her nærmer jeg meg faretruende inhabil. God oversikt over talenter i Norge, ryddig økonomi, ryddig hjemmeside (om jeg får si det selv) og ingen intern krangling vitner om et ryddig og godt styre. Minus for talentene, det er for få fra egen stall som kommer på A-laget. Det er riktignok Norges kanskje beste A-lag, men likevel savnes rekrutteringen.

Helhetsvurdering: 🙂

Røa er markant redusert, men de er også fortsatt svært gode – og skal absolutt være med i medaljestriden. Til Stabæk er det for langt opp, men Arna-Bjørnar og Kolbotn skal de være på talefot med. Røa tenker nok uansett heller på neste sesong. Får de tilbake Christensen, Knutsen og Wæhler, og kommer noen amerikafarere tilbake i god form, kan dette bli et virkelig godt lag.

SS-TV

Reklamer
Kategorier:Toppserietipping
 1. Andreas Kolle
  april 2, 2010, kl. 18:01

  Hvilke dumme feil? Vi er vel ikke fortsatt på Amazon Grimstad 2007? Siden det har hun blitt ansett av svært mange, Eli inkludert, som en av de bedre keeperne i Norge.

  Og at Turbine Potsdam tilbyr kontrakt er ikke på grunn av at man har venner i klubben. Turbine Potsdam er profesjonell, og ansetter ikke venninner av spillere som ikke spiller fast. Turbine Potsdam kan ta fra øverste hylle – alle vil spille for dem. Vi snakker om en av de beste klubbene i verden, også i 2007.

 2. Halvdan
  april 2, 2010, kl. 13:09

  Caroline knutsen er svekket så lenge hun gjør de dumme feilene hun gjør. veldig farlig spiller som kan være avgjørende i nagativ retning i toppkamper. Positivt at Silje Lofthus kommer inn som andre keeper nå. Det at hun fikk tilbud fra turbine hadde mer å gjøre med hennes vennskap til leni og turbines desperate behov for keeper på det tidspunktet enn hennes faktiske kvaliteter. akkurat nå ville ikke caroline vært aktuell i det hele tatt. Hun var forøvrig ønsket som andre keeper den gang da!
  STORT markant tap bak nå som Marit Fiane blir borte. Det vil merkes.

 1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: