Hjem > Toppserien > 80% Fotball

80% Fotball

100% Fotball er en fin sammenslåing av sportsseksjonen til Aftenposten, Bergens Tidene, Adresseavisen, Stavanger Aftenblad, Fædrelandsvennen, Hamar Arbeiderblad, ITromsø, Sunnmørsposten, Romsdals Budstikke, Vesterålen, Harstad Tidene, Folkebladet (Senja),  Framtid i Nord og Brønnøysund Avis. Ideen er god, alle fotballrelaterte nyheter samles på felles plattform, slik at fotballinteresserte kan gå ett sted og finne masse. For kvinnefotballen har dette vært en gullgruve av informasjon som ellers hadde vært vanskelig å få tak i.

I hvert fall om man holder med Klepp, Fløya, Fart, Donn, Arna-Bjørnar og til dels Amazon Grimstad, Trondheims-Ørn og Kattem. 100% Fotball virker nesten som resten av landets hevn på Stor-Oslos dominans innen selve idretten. Aftenposten, som bør dekke dette området, skriver nesten aldri om Røa eller Stabæk, og så godt som aldri om LSK Kvinner, Kolbotn eller Linderud/Grei. Heldigvis har samtlige klubber bortsett fra LSK Kvinner gode lokalaviser, men det er likevel litt i tristeste laget at første serierunde ikke er nevnt for  LSKs, Røas eller Linderud/Greis del, og Stabæk blir tatt med bare fordi de møtte et bergenslag.

Vi snakker altså om de tre siste års seriemester, den største gullfavoritten, to spennende outsidere i medaljestriden og Oslo Østs første bidrag til Toppserien på tretten år. Det holder ikke for Aftenposten. Det vil si, det holder nesten:

I en samtale kunne avisen opplyse om at de absolutt dekker kvinnefotball, det vil si, de dekker det i papiravisen, og ikke digitalt. Dette høres merkerlig bakstreversk ut, men her tar altså avisen selvkritikk. Samtidig understreker vakthavende at det ikke stemmer: Røa har blitt dekket flere ganger av Aftenposten, det er bare det at avisen ikke har kapasitet til å dekke annet enn viktige kamper. Til «viktige» kamper hører altså ikke første runde i Toppserien. Dessuten, blir jeg fortalt, har Aftenposten en mer riksdekkende funksjon, i motsetning til riksdekkende aviser som også er lokale, som Stavanger Aftenblad, Adresseavisen, Bergens Tidene og Fædrelandsvennen, er altså Aftenposten bare riksavis. Det er rent tilfeldig at avisen har hovedkvarter i Oslo.

Ettersom Aftenposten ikke engang førte resultater, betyr det at til og med VG, som både hadde det og en «før kampen» om i hvert fall Stabæk, faktisk ligger foran Aftenposten. Dagbladet tar innpå. Dagbladet. Som synes at en håndfull pornostjerner i kroppsmaling i en sandkasse i Østerrike kvalifiserte som kvinnefotball. Aftenposten, how are the mighty fallen.

Dette gjelder faktisk til en viss grad også Tippeligaen. LSK, VIF, Lyn og Stabæk blir nesten like ignorert i 100% fotball som Toppseriens Stor-Oslo-lag. Ser man bort fra Janne Jönssons utvisning mot Tromsø og Stabæks gjeldproblemer, er det faktisk ingen artikler om de fire klubbene ute nå. Riktignok blir dette noe annerledes rett etter kamp, men når det gjelder nyheter om klubbene, er det lite å hente fra 100% Fotball.

Det er altså 100% Fotball for 80% av befolkningen. Aftenposten er tross alt en litt for seriøs avis for å forbindes med noe så nedrig som fotball.

Reklamer
Kategorier:Toppserien
  1. Joachim W. Andersen
    april 9, 2010, kl. 13:56

    Meget treffende herr Kolle. Om de på noen måte reagerer på dette er uvisst, men jeg opplever det merkelig at de ikke en gang nevner resultatene. Ellers er jo Aftenposten min favorittavis, da de dekker Lyn på en overraskende god måte. Nå må vi bare få i gang Røa også:)

  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: