Hjem > Andre lag > Lene på (feil) plass

Lene på (feil) plass

Etter at dette ble skrevet, ble det påpekt at debuten kom allerede på søndag, da Washington tapte mot Boston Breakers. Beklager misforståelser som har oppstått om dette.

Når vi først må se Lene i mørkeblå drakt med striper, er det en viss befrielse at hun stiller i et lag fra en helt annen liga. Det er positivt at hun har greid å beholde nummer 7, og at hun faktisk er hovedbildet til en press release, som det så vakkert heter over there, til Washington Freedom i anledning den nye sesongen. Selve artikkelen er en småkvalmende skryteliste av Washington Freedom, en liga som mangeårig trener i Turbine Potsdam, Bernd Schröder, omtalte som en pensjonistliga.

For Lene og de andre i Washington Freedom begynner alvoret på søndag, da de møter det nye laget Atlanta Beat. I motsetning til de europeiske ligaene, er det altså ingen opp- og nedrykk, i hvert fall ikke på sportslig grunnlag, så nykommer betyr ikke lett match.

Dette er mer en delvis på grunn av drafting-systemet, der et visst antall spillere fra hvert lag kan bli draftet av andre lag. I tillegg har de åtte gjenværende lagene kastet seg over spillerne fra Los Angeles Sol. Fjorårets jumbo, FC Gold Pride, endte for eksempel opp med verdens for ørtende gang beste spiller Marta.

Washington har på ingen måte et dårlig lag, og de skal nok bite godt fra seg. Her er noen av de store navnene:

 • Abby Wambach: Wambach er en av USAs og for den saks skyld verdens aller beste spillere. Hun har flere ganger avgjort kamper, blant annet borte mot Tyskland i slutten av oktober 2009 samt viktige semifinaler mot Norge og Brasil. Hun debuterte på landslaget i 2003, og har stort sett holdt seg der.
 • Briana Scurry: Alle vitser om svarte folk fra Minnesota til side, Scurry har vært kåret til WUSAs (tidligere og mer hypet, ja det er mulig, versjon av WPS) beste keeper i 2003. Vant Founders Cup (sluttspillet) to ganger. Samme år spilte hun sin hundrede kamp for USAs landslag.
 • Sonia Bompastor er ikke bare en av Frankrikes beste spillere (skjønt det ikke sier stort), men hun var også en viktig del av Olympique Lyonnais’ vei til toppen av europeisk klubbfotball.  Før det var hun instumentell i å få Montpellier til toppen av fransk fotball. Hennes kontroversielle avskjed med Lyon betyr at hun ikke spiller der igjen med det første, men da hun kom tilbake til fransk fotball etter at WPS-sesongen var slutt, fikk hun Paris Saint Germain opp til toppen av fransk fotball.
 • Homare Sawa spiller stort sett alltid på Japans landslag, også det som banket oss 5-1 i OL. Hun anses som Japans beste kvinnelige fotballspiller neoensinne. Akkurat som Briana Scurry, spilte Sawa for søndagens motstander Atlanta Beat i WUSA-perioden.
 • Australske Lisa deVanna gjorde en kjempesuksess i Damallsvenskan, og hun var Washingtons tredjevalg blant utenlandske stjerner. Hun scoret 6 mål i serien, noe som med tanke på at Marta scoret 10, bør sees på som litt av en begivenhet.
 • Becky Sauerbrunn. Nuff said.
 • Sarah Huffmann. Nuff said.

Det sitter litt inne å heie på et annet lag enn Røa, men når det skiller 6238 kilometer, er det kanskje ikke umulig. Så Go Freedom på søndag, og lykke til, Lene!

Reklamer
Kategorier:Andre lag
 1. Andreas Kolle
  april 16, 2010, kl. 16:41

  Har man sett. Du har helt rett. Litt sent å forandre på det nå.

 2. Håkon
  april 16, 2010, kl. 15:39

  Det står på tabellen at Freedom har 0 seire og 1 tap…*forvirra*

  http://www.womensprosoccer.com/Home/standings/standings.aspx

 3. Andreas
  april 16, 2010, kl. 14:58

  Joa, mend 1-2-kampen mot Boston Breakers var en treningskamp. Blir litt annerledes når det virkelig starter.

 4. Håkon
  april 16, 2010, kl. 12:36

  Må le litt av banneret også. Småarrogant.

  Ellers er det ikke ofte jeg kan ta deg i feil, men Lene spilte faktisk 68 minutter på søndag. Washington røk 1-2 for Boston hjemme…kan bli en tung sesong.

  http://www.womensprosoccer.com/dc/boxscores/964240.aspx

 1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: