Hjem > Toppserien > En nitrist lørdags ettermiddag

En nitrist lørdags ettermiddag

Klokken kvart på seks på Sofiemyr Stadion er det helt klart for meg: Toppserien 2010 har en lang vei å gå for å nærme seg fjoråret.

Kolbotn og Røa er de to lagene som har tapt flest spillere. Kolbotn spilte bedre enn Røa, men ikke så mye bedre at 3-0 var rettferdig. Den innsatsen må Kolbotn dele med et svært dårlig forsvar. Lyspunktene Ingrid Søndenå og Marine Minge Olsen hjalp litt, men ikke stort. Det mektige forsvaret til Røa falt sammen. Det bemerkelsesverdige var vel helst det at Røa faktisk slet i alle ledd. Det var, med de to unntakene, en kollektiv kollaps. Kolbotn har tilsammen kanskje seks-sju sjanser, og scorer på halvparten. Det er for å si det mildt for dårlig.

Det sier vel også noe om hvor mye hjelp de fikk. For Kolbotn fortsatte feilpasningene og rotet fra forrige hjemmekamp,  og de likner på ingen måte en utfordrer til gullet. Kampen florerte av personlige feil, feilpasninger, lite gjennomtenkte løsninger, likegyldige avslutninger og alt som Røa og Kolbotn er bedre enn under vanlige omstendigheter. Det hører med til historien at banen virket mer passende til terrengsykling enn til fotball, men det bare delvis forklarer denne fullstendig skuffende kampen. Dette var en kamp bare blodfans kan like.

Jeg er egentlig ikke bekymret for Røa. Vi reiser oss. Før vi vet ordet av det, er vi tilbake på vinnersporet. Det som bekymrer meg i langt større grad er nivået på Toppserien hittil. Dette var ingen toppkamp. Når man har sett en del kamper, vet man litt om nivået på Toppserien. Røa var ikke gode, men Kolbotn var ikke noe særlig å skryte av de heller. Arna-Bjørnar har hittil ikke imponert i nærheten av hva vi forventet. Stabæk har ikke vist fordums (2009) storhet, bortsett fra kanskje mot Fløya. Med unntak av LSK Kvinner, har faktisk ingen lag vært i nærheten av fjoråret. Det kan riktignok endre seg, men vi får se.

Tilbake til kampen. Før kampen fikk Kolbotn Fair Play-prisen for 2009. Skal man dømme etter dagens spill, har de ingen planer om å gjenta bedriften. For om tapet var vanskelig å svelge, var skadene verre. Skaden til Anne Vikre kom etter noe tvilsomt stopperspill. Skaden på Kine Kvalsvik kommer som følge av at Tinja-Riisa Korpela spiller som om det er try-out for Aussie rules. Hun kom altfor sent inn i en situasjon, og i stedet for å stoppe og heller skjerme for Kine, klipper hun Kine ned og setter henne ut i fem uker. At Monica Larsen ikke blåser straffe for en så soleklar situasjon, er beklagelig. Mest også fordi det var nære på at det skjedde en ny ulykke igjen på slutten av andre omgang, der Korpela kolliderer med en Røa-spiller og drar en Heinz Müller. En keeper av Korpelas nivå skal holde seg for god til å oppføre seg sånn. At kollisjonen etter forholdene gikk bra forsvarer ikke den måten å gå i feltet på.

Kolbotn er en outsider som har greid seg mot alle odds ganske lenge, og det er alltid litt fristende å heie littegrann på dem etter Røa.  Også etter at de slo oss i fjor. Det ble imidlertid langt mindre fristende å støtte dem etter dagens kamp.

Reklamer
Kategorier:Toppserien
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: