Hjem > Toppserien > Litt for lokalt?

Litt for lokalt?

Det er litt pussig, dette med kvinnefotball. På den ene siden er oppmøte på kampene relativt labert, på den annen side er det faktisk ikke så verst. Undertegnede har undersøkt besøkstall, og det er ingenting som peker på at det er flere tilskuere på herrekampene enn på kvinnelagets kamper, her med klart unntak av Stabæk og LSK Kvinner. Sagt med andre ord, når laget først ligger i tredjedivisjon, kan man like gjerne heie på jentene i toppen. Det er muligens der det ligger. Å heie på de store lagene, i Tippeligaen eller Premier League, er en sosial ting. Det er lett å finne andre Manchester United-fans eller kanarifugler, mens det fort blir stusslig på jobben å si at man heier på for eksempel Malmefjorden.

Etter å ha sett Røa – Fagerborg må jeg faktisk innrømme at det ser ut til at interessen for fotball, og kanskje all sport, i det hele tatt er avtagende i Røaområdet. Det vil si, det er nok bare delvis riktig. Det ser ut til å være en slags høytidsmentalitet på Røa. Da Herrelaget til Røa møtte Lyn i cupen, var det stappfullt. Da Dynamite Girls spilte om å unngå nedrykk i 2001, var det fullt. Da Røa spilte om seriemesterskapet mot konstruktet Stabæk var det stinn brakke. Røa har også samlet 15000 i de to cupfinalene mot Team Strømmen. Ellers er det beskjedent. Hverdagslojalitet ligger muligens ikke til Røa-folk.

Problemet er derfor sannsynligvis mer komplekts enn å se på menns forhold til kvinner som spiller fotball.  Eventuelt menns frykt for å bli ledd ut av andre menn om de sier at de følger med på Toppserien. Problemet ser ut til å være folks mangel på interesse for lag som ligger litt for lokalt til. Litt for lokalt og litt for beskjedent til. Det er derfor viktigere å få opp folks øyne for laget som holder til rett under nesen på dem. Det kan være lurt å kjøre kampanje mot hele klubben. Hvis folk får et nærere forhold til klubben, kan de sikkert lokkes til annen idrett enn den de først og fremst knytter seg til. Og med et nærere forhold til klubben, blir kanskje migrasjonene til storklubbene mindre. Hvem trenger VIF når man har Kolbotn? Hva skal man med LSK når man har Linderud? Lyn? Joa, men Røa først.

Reklamer
Kategorier:Toppserien
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: