Hjem > Toppserien > Oppsummering, femte runde

Oppsummering, femte runde

Vi starter like godt hjemme. Donn fikk endelig spilt med hjemmedraktene sine, noe de ikke har gjort siden seriedebuten. I ren euforisk glede over dette, ga de like godt bort fire mål. Resten av kampen mot oss endte uavgjort, etter to flotte mål fra Donn og to kranglemål fra oss. Ellers skal ingen anklage Røa for å ikke skape spenning, det så i hvert fall ut som om jentene syntes det ble litt vel kjedelig å lede 4-1 etter 50 minutter. Donn skuffet ellers statistikerne med å ikke pådra seg noen kort, noe Benthe Lill Honnemyr delvis må ta på sin kappe.

Før kampen mellom Kattem og Stabæk, var sistnevnte en kamp fra å tangere rekorden på seks kamper på rad uten baklengsmål. Sannsynligvis fant Stabæk ut at det var mer stas å gå for rekorden kjappeste baklengsmål, og de har årets rekord med imponerende 46 sekunder, til stor irritasjon for Klepp, som ble slått med 12 sekunder. Kattems innsats etter de første 46 sekundene er lite å skrive om, men Kjetil Fosse er alltid blid. Han sier at «det er nå lagene vi kan begynne å spille mot kommer». Vi møter forresten Kattem hjemme om fjorten dager, og er storfornøyd med at Fosse ser på laget som favoritter. Det er alltid best å slå undenfra, noe vi også får oppleve i neste kamp mot nettopp Stabæk.

Etter noen måneder med fjell og kulde, syntes Nicoline Toft Christensen at Norge var rett og slett for space for henne, og hun dro hjem til flate og småkjølige omgivelser. Fløya, som i forrige kamp viste at det er en myte at nordlendinger trives bra i kulde og snø, spilte langt jevnere mot Kolbotn enn det vi kan skryte av. På tiden Røa og Donn rakk å hilse på hverandre, hadde Fløya og Kolbotn scoret tilsammen tre mål. Fløya syntes det fikk holde, men Kolbotn fulgte ikke kutyme, og stakk av med seieren etter 75 minutter. Rapportene vil ha det til at Fløya spilte best i andre omgang. Om man ser bort fra at de ikke scoret. Irriterende at mål skal avgjøre fotballkamper.

Arna-Bjørnar ser ut til å praktisere det gamle «forvirr fienden når de er på sitt mest sårbare» ved å tape for alle motstandere i medaljestriden. Sist ut var LSK Kvinner. Sistnevntes hjemmeside rapporterer om en jevn 3-0-seier, der Arna-Bjørnars uforutsigbare spisser blir godt tatt vare på av forsvarsspillerene. Det dreier seg om en forutsigbar uforutsigbarhet. Arna-Bjørnar er nå ni poeng bak LSK Kvinner, men kanarifugler har en lang tendens til å få panikk når de ser at medaljer er innen rekkevidde, så bergenslaget skal ikke henge for mye med hodet.

I kampen mellom Amazon Grimstad og Trondheims-Ørn var det flere artige poeng. Amazon stilte med en OL-vinner i angrep sammen med målmaskinen Una Nwajei. Men når det er rusk i maskineriet og Margunn-nostalgien ikke trenger på, blir det heller Trondheims-Ørn som scorer målene. I et forsøk på å få scoret mål, satte Gaute inn enda en spiss, og spilte effektivt 3-3-4. Ironisk nok fikk de et mål, men scoret av en forsvarsspiller. På det tidspunktet påpekte dommeren at folk som kommer for å rope sjofle ting til dommeren hører hjemme på tribunen, noe Gaute Haugenes to konsekvensen av.

Med mulig unntak av LSK Kvinner, er det ingen lag som har irritert oss forhåndstippere så mye i det siste som Linderud/Grei. Vi hadde dem pent plassert sist, men så går de hen og slår Fløya og spiller uavgjort mot Amazon Grimstad. Når de for tredje gang på rad møter grønnkledde spillere, er det altså grunn til å tro at de vil fortsette å peke nese av oss, i hvert fall når motstanderen er et lag som ikke scorer. Så feil kan man altså ta. Gry Tofte Ims scoret uten at det var straffe, og deretter ble det 3-0. Ellen Wang fikk lurt inn en redusering fra ørten meter mot slutten, men det betydde ingenting. Midlertidig er ting tilbake til normalen på Kleppe.

Ettersom det er spilt fem runder, er det vel på tide med å følge de andre og komme med en bombastisk oppsummering uten tanke på at det skal spilles 17 runder til: Stabæk vinner serien, fordi det sa vi ifjor også, og se hvor bra det gikk. LSK leder, men knoter bort gullet og ender med sølv. Røa er ikke gode nok for medalje. Donn og Fløya rykker ned. Ellers blir det bare minimale forandringer fra femte serierunde.

Reklamer
Kategorier:Toppserien
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: