Hjem > Toppserien > I love to hate you

I love to hate you

Røa har hatt lang tradisjon for å ha anstrengte kamper mot Team Whatever, men det har også vært noen andre der ute som har vært virkelige rivaler. Her er en liten presentasjon av de heteste kandidatene (i alfabetisk rekkefølge):

  1. Asker:  I motsetning til trassalderlaget Stabæk, er Asker et lag med lang tradisjon – også mot oss. Vi har møtt dem fem ganger i cupen og 14 ganger i serien. Det har medført to cupfinaleseire og to 0-8-tap. Asker og vi har hatt lange feider, og det er ingen grunn til å legge dem til side bare fordi de hører hjemme i 2. divisjon. Det er noe nobelt over Asker, samtidig som de alltid har vært bra snørrhovne.
  2. Kolbotn. Siden 2002 har Kolbotn vært den eneste stabile utfordrer i serien. Vi slo dem i 2004, 2007, 2008 og 2009, mens de slo oss i 2002, 2003, 2005 og 2006. I motsetning til Asker, er det svært få (bare Elisabeth Wahlin jeg kommer på i farta) som har gått rett fra Kolbotn til oss, og enda færre motsatt vei. Kolbotn  kan fort avskrives som en tapper klubb som kjemper mot overmakten med unge spillere, men de var en klubb som forsynte seg grovt av talenter før – de har hatt nesten to landslag innom klubben de siste årene, godt støvsugd fra andre kanter av landet.
  3. LSK Kvinner har lenge vært hovedfienden. Det er øst-vest-argumentasjonen som holder i massevis, mens like viktig er de mange oppgjørene oss imellom. Vi går baklengs: I 2009: Vi slo dem i en jevn finale, men det mases fortsatt fra den kanten om urettferdig offside og annet sludder. I 2008: Vi slo dem i en finale vi rundspilte dem, og de prøvde i en kort periode å klage på MFC, etter at Ella Masar framsto som Brett Hart. Vårt eneste serietap den sesongen kom etter at Nasra Abdullah falt bra lett og utenfor straffefeltet, men fikk straffe. 2006: Vi hadde en teoretisk sjanse til å vinne serien om vi vant med mye mot Team Strømmen borte. Vi tapte 4-1. Kort sagt, her er det mange sterke følelser.
  4. Stabæk: Jeg kan ikke holde med et lag som ikke vet hvordan det er å spille i 2. divisjon. Stabæk rykket opp fire divisjoner på ett pennestrøk, og ingenting peker i retningen at det er større fotballsatsing i Bærum som resultat av den nye klubben. Klubben virker mer som en PK-jippo. Fansen er lojale, men noe patetiske: de ser ingen motsetning mellom det at det er en vederstyggelighet å si noe negativt om Stabæk på fanklubbens forum og at det er helt OK å trakassere oss på det groveste på Røas hjemmeside. Som de gode taperne de er, mener SS at det var ufortjent at Røa vant the Double. Dette fra laget som kjøpte, men ikke betalte, seg inn i Toppserien. For andre gang på rad tar Norges beste kvinnefotballklubb som aldri har vunnet noe seier i serien på forskudd.
Reklamer
Kategorier:Toppserien
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: