Hjem > Andre lag, Toppserien > Gentlemansklubben Stabæk?

Gentlemansklubben Stabæk?

I det siste har jeg tenkt litt på Stabæk Support. Jeg har lenge tenkt på at noe har vært galt med min forståelse av dem. Nå er jeg i ferd med å forstå hvor skoen trykker. Det viser seg at Stabæk simpelthen har helt andre, og langt bedre, kvaliteter enn jeg har tillagt dem. Følg med på dette tankespranget:

Da Stabæk forberedte seg på seriestart 2009, var de helt klare på at de kom til å vinne. The Double, må vite. Og toppscorer. Da Stabæk forberedte seg på sesongstart 2010, var det mer begrenset. Målet var å vinne seriegull. Alt annet var bonus. Og til og med seriegull ble sagt med relativt små bokstaver helt til omtrent januar-februar.

Da ble det langt større snakk om gull. Troen på å vinne var langt større. Hvorfor dette taktomslaget? Var det den nye treneren? Var det Ingrid Camilla Fosse Sæthre? Var det de nye og unge med Andrea Haugstøyl og den enigmatiske Saba Soofi i spissen? Var det at Stabæk hadde beholdt flesteparten i laget, og at Maiken var på vei tilbake? Var det tro på eget mannskap med enda litt mer erfaring? Var det anskaffelsen av Lisa Marie Woods?

Det var ingen av delene. Grunnen til at Stabæk hadde begynt å få troen på seg, var ett ord – graviditet. At Dynamite Girls hadde mistet Marie Knutsen, Kristine Edner Wæhler og Marit Fiane Christensen til lykkeligere omstendigheter, var nok til at stabækfansen ble euforisk.  Dynamite Girls hadde allerede mistet Camilla Huse og Lene Mykjåland, og det var nå klart at gullaget fra 2007, 2008 og 2009 endelig var sårbart. Kort sagt:

Stabæk Support bare timer før de innser at de vil være nest best

Stabæk Support hadde strukket våpen mot Dynamite Girls 2009. Det var et for godt lag for Stabæk. Det kunne simpelthen ikke slås slik det spilte. Dette stemte også bra med det som ble sagt av Stabæks fans etter 0-0-kampen på Plassen. All verdens raketter og bluss kunne ikke veie opp for det at Geir Nordbys spillere hadde tak på kampen. Stabæk greide rett og slett ikke å komme til. Stabækfansen er vanligvis de første til å klage på reiseavstand, dommerkvalitet og alt annet når de avgir poeng (og ellers). Når Dynamite Girls vant 0-0 var det ingen kommentarer annet enn «Gratulerer».

Så stor ære gjør faktisk Stabæks supportere på Røa Dynamite Girls  at de til stadighet, senest i dagens cupkamp mot Lørenskog, har bannere som henviser til at Stabæk vinner fordi de utsetter graviditet til etter endt fotballkarriere. Sangene varierer, men temaet er det samme. «Vi vinner fordi våre spillere ikke er gravide». Røa Dynamite Girls 2009 er bedre enn Stabæk kan håpe på å være. Når de så synger «Stabæk skal ta seriegull i år», er det underforstått en hyllest til Marie, Marit og Kristine. «Uten dere har vi en sjanse», synger de. Og en så stor anerkjennelse av innsatsen til Røas superlag fra og med 2006 til og med 2009 opplever man ikke. Takk, Stabæk Support, for anerkjennelsen.

Reklamer
Kategorier:Andre lag, Toppserien
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: