Hjem > Toppserien > Foran 8. serierunde

Foran 8. serierunde

8. serierunde kan bli virkelig spennende for utfallet av Toppserien. Går resultatene slik favorittstempelet ser ut, kan vi få et klart skille temmelig nøyaktig på midten av tabellen. Det betyr at Tronheims-Ørn og Arna-Bjørnar slår følge med Stor-Oslolagene, mens Kattem og Klepp må kjempe mot nedrykk sammen med Agder-lagene, Fløya og Linderud-Grei.

Kolbotn – Klepp – knepen H
Kolbotn viste seg som sårbare i hjemmekampen mot Trondheims-Ørn, men de hevdet seg igjen borte mot Amazon Grimstad. Klepp på sin side greide en sterk uavgjort som kunne ha blitt seier mot Stabæk, og dermed har de vist både sitt potensiale og Stabæks akilleshæl; defensivt og kontringsdyktig spill. Dette vil de sannsynligvis prøve på også på Sofiemyr, ettersom Kolbotn trenger seieren litt mer enn Klepp. Tabellsituasjonen er nemlig den at Kolbotn med uavgjort eller tap kan miste noe av kontakten til de tre lagene foran, særlig om toppoppgjøret mellom Stabæk og LSK får en vinner. Det vil overraske flere om dette blir målrikt, sånn bortsett fra at Klepp ikke har holdt nullen siden åpningskampen. Fjoråret vant Klepp 3-0, etter at Dyngvold lekte seg.

Interessante momenter: Line Smørsgård har gått fra Klepp til Kolbotn foran denne sesongen. Hun scoret to mål mot oss, men har i de tre siste kampene ikke scoret. Klepp har som erstatning Gry Tofte Ims, som nå har tre spillermål, like mange som hele fjorårssesongen (Ims hadde også tre straffemål i fjor).

Klepp stiller sannsynligvis fortsatt uten Hege Hansen, som har vært skadet en tid. Petra Vaelma fikk en skade mot Stabæk, og spiller sannsynligvis ikke. Ingen av lagene har kortkarantene, og begge aspirerer mot klassens flinkeste, så det sjer neppe på en stund.

Donn – Amazon Grimstad – knepen H
Det er neppe noen overraskelse at dette er et bunnoppgjør. Av de to lagene er det Donn som virker mest solide. De har kommet fra juling mot oss til knepent tap hjemme mot Klepp til sterk borteseier mot LSK. Samtidig har Donn vist seg høyst variable. Dette kan være begynnelsen på noe nytt hos Donn, men det er ingen garanti. Amazon Grimstad på sin side har hatt fire tap og en uavgjort de siste kampene; og uavgjortkampen var mot Linderud-Grei. Her må simpelthen Amazon vinne, ellers kan laget, som bare scoret ett mål mot Eik-Tønsberg i cupen, få store problemer med å overleve. Per idag virker Donn noe sterkere, men de har altså ingen hjemmeseier, og det spørs hvordan de greier å spille med favorittstempel og stort press.

Interessante momenter: Dette er et «hatoppgjør» på Sørlandet, og begge lag kommer sannsynligvis til å vise seg fra en bedre side enn før. Vinnerlaget får et pusterom til nedrykksstriden, så det er enda et moment som gjør kampen viktig.

Minus for Donn er at Elyse Shelger ikke spiller på grunn av tre gule kort. Til gjengjeld har Christina Moberg gestaltet den rollen bra. Ingen av lagene rapporterer om skader.

Kattem – Trondheims-Ørn – B
Etter hvert har disse nabooppgjørene blitt langt mindre forutsigbare enn tidligere. Kattem hadde kontroll på dem ifjor, men nå virker Trondheims-Ørn vassere. Tre seire på rad vitner på at Ørn er blitt flinkere til å avgjøre kamper. Kattem på sin side er det vanskelig å bli klok på. De hadde et hederlig hjemmetap mot Kolbotn og en tafatt uavgjort borte mot Donn. De gikk rett i angrep mot Stabæk og scoret etter 46 sekunder, for siden å slippe inn syv mål. De ble fraløpt i første omgang av Røa, og spilte jevnt mot dem i andre. Mye peker på at Kattem fortsatt sliter med å stå løpet ut. Det kan bli farlig mot et lag som Ørn, som er i superform for tiden.

Interessante momenter: Dette er det store byoppgjøret i Toppserien, enda lagene bare har møttes 8 ganger i Toppserien. Fasit er 5-2-1 til Trondheims-Ørn, men de to siste årene er faktisk fasiten 1-2-1, så det har jevnet seg ut. Vinner Trondheims-Ørn, har de vunnet fire kamper på rad, noe de ikke har gjort siden 2007.

Røa – Fløya – klar H
Hva i all verden har skjedd med Fløya? Bortsett fra seier i åpningen mot Ørn og et hederlig tap mot Kolbotn, har Tromsø-laget falt sammen helt. 0-4 mot Linderud-Grei kunne ha vært et arbeidsuhell, men 0-6 mot Arna-Bjørnar var ikke det. Tap mot Amazon Grimstad var også bra flautetter 3 baklengs på de siste 21 minuttene. Skal Fløya ta seg sammen, må de sannsynligvis satse på å frustrere motstanderen. Da er Røa helt feil lag å møte. Røa har riktignok stygge tap mot Stabæk og Kolbotn, men mot lag lenger nede på tabellen er de et for godt lag med for gode enkeltspillere. Fløya vil få kjempeproblemer i denne kampen.

For Røa er Kine Kvalsvik kanskje tilbake. Benedicte Meløy Christensen er sannsynligvis tilbake. For Fløya er June Tårnes, Elisabeth Wahilin og Hannah Bromley tilbake.

Stabæk – LSK Kvinner – H
Dette er hittil toppkampen etter at vi og Kolbotn har rotet bort poeng. Stabæk har fordel av hjemmebane og det faktum at de er utvilsomt best når de spiller mot offensive lag. De har hittil to uavgjorte, den ene etter sigende noe heldig, men er profesjonelle. Stabæks hovedproblem ser ut til å være at de blir frustrert når ting ikke går helt. LSK Kvinner har avgitt poeng for første gang etter at de tapte svært overraskende mot Donn. Laget har likevel vist solid form, især mot Arna-Bjørnar, og kan godt hevde seg. Deres første problem er imidlertid at det ikke ligger naturlig for dem å legge seg bakpå og ri kampen av – noe som ser ut til å være den beste muligheten mot Stabæk. LSK er muligens bedre i lagspill, men spiller for spiller er Stabæk klart bedre, og er storfavoritt. Begge taper mest på tap, men uavgjort er ikke store gevinsten for noen av dem – det inviterer Røa og Kolbotn inn i gullkampen, med Ørn og Arna-Bjørnar ikke langt bak.

For Stabæk er Maiken Pape sannsynligvis tilbake. For LSK Kvinner må Ida Elise Enget stå over etter rødt kort.

Arna-Bjørnar – Linderud/Grei – klar H
Linderud/Grei har imponert noe med jevne kamper. Det hjelper imidlertid lite når de taper med ett mål for Ørn og to for Klepp, når de ikke tar poeng. Arna-Bjørnar har på sin side kranglet seg tilbake til øvre halvdel med heng på medaljekampen etter å ha vunnet de to siste. Det er imidlertid bare tre kamper siden de fikk juling av LSK Kvinner. Linderud/Grei skal ikke være i stand til å få til noe her, så de spiller uten press. Samtidig møter de laget som totalt ødela Fløya borte og Amazon hjemme. Det kan på den annen side si mer om motstanderne. Arna-Bjørnar må vinne, og det gjør de.

Ingen rapporterte skader hos noen av lagene.

Reklamer
Kategorier:Toppserien
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: