Hjem > Landslag > Hvor ble det av forsvarsspillerne?

Hvor ble det av forsvarsspillerne?

Eli Landsem har tatt ut laget til VM-kvalifiseringskampene mot Nederland og Hviterussland. Røa fikk med tre spillere pluss Lene. Men viktigere enn det er det at hun ikke tok ut mer enn fire forsvarsspillere, der tre er midtstoppere. Den eneste venstre backen som ble tatt ut mot Canada, Marit Sandvei, fikk ikke fornyet tillit.

Fordelingen er altså slik om man tar hensyn til hvor spillerne spiller på klubblaget:

Keepere: 2

Forsvar: 4

Midtbane: 7

Angrep: 5

Riktignok inkluderes Mjelde i midtbane enda hun stort sett har spilt forsvar på landslaget, men hun er nå engang midtbane. Rene forsvarere er altså færre enn rene angrepsspillere. Vi har stort sett spilt 4-3-3, noe som betyr at vi har to ekstra angrepsspillere og fire ekstra midtbanespillere, men ikke én forsvarsspiller.

Landsem ser ut til å velge midtbanespillere (Woods, Mjelde, Stensland) i forsvar fra tid til annen. Dette kan gi et godt resultat på kort sikt, men det er neppe lurt med tanke på videre utvikling. Med mulig, men svært tvilsomt, unntak av Mjelde, kommer ingen av dem til å spille i forsvar på klubblaget. Man får bastardløsninger der spillere venner seg til å spille på uvante plasser, som oftest med vekslende hell. Akerhaugen ble mye bedre av å spille i midtforsvaret, og Rønnings beste innsats på lenge kom da hun kom tilbake til midtbanen mot Makedonia.

Det burde være klart at det lureste er å sikte på OL i London. Og da må vi ha en midtstopperduo som ikke bare er vant til å spille som midtbanespillere, men helst med hverandre. Og om mulig med keeper. Men hvem bør vi velge?Jeg tillater meg å presentere noen kandidater:

  • Høyre back: Gardsjord er god, alternativer kan være Nora Holstad Berge, som har blitt flyttet over dit midlertidig i Linköping. Ingrid Ryland kan også nevnes.
  • Midtstopper: Vikestad var virkelig god mot Canada. Hun skaffet en trygghet vi manglet tidligere. Om Akerhaugen blir mer stabil, bør hun også vurderes. Marita Skammelsrud Lund er, når hun kommer tilbake fra skade, en het kandidat. I tillegg har vi nevnte Nora Holstad Berge.
  • Venstre back: Dette er vår akilleshæl. Her ville jeg anbefale Sandvei hittil. Astrid Grøttå Ree kan også bli interessant.

Nei, Rønning er ikke med i listen. Personlig tror jeg ikke hun bør spille i forsvar. Hun er for offensivt mentalt til å fungere godt der. Det så vi mot Canada. Rønning hadde mer goalgetterdriv enn de fleste andre på banen, men likevel var det tryggere når Vikestad gikk litt langt fremover. Der Rønning hadde killer instinct, hadde Vikestad oversikt. Rønning bør i stedet vurderes der Leni Larsen Kaurin spiller nå. altså som en høyre kant som kan legge inn. Hun hadde vært virkelig god der. Hadde Stabæk skaffet seg forsvarere, hadde hun nok spilt der på klubblaget også.

Uansett bør den listen gi Landsem noe å jobbe med fram mot London. Så kan heller Stensland og Mjelde vurderes som midtbanespillere.

Reklamer
Kategorier:Landslag
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: