Hjem > Toppserien > Funderinger ved nesten halvveis

Funderinger ved nesten halvveis

Det er riktignok en runde igjen, men det er på tide med en liten oppsummering av sesongen ved (nesten) halvveis.

Røa

I etterpåklokskapens navn var det relativt teit å sette Røa på andreplass. Røa har mistet fem landslagsspillere siden 2009 (her tar jeg med Kristine, som har 24 landskamper). Hedda Vedeler dro til LSK, og Gunhild ble skadet i februar. Guro ble plassert på Maries gamle plass, og nest-toppscorer Elise ble plassert i forsvar. Ingen av de faste tre angrepsspillerne var igjen i angrep. Dette var heller et femte-sjetteplasslag. til nød fjerde i kamp med LSK.

Det passet også begynnelsen. En treg kamp mot Linderud/Grei ble avløst av en bortekamp med mer enn litt flaks mot Trondheims-Ørn. Deretter møtte vi et Arna-Bjørnar som så ut som det nettopp hadde ruslet ut av vintersøvnen – ikke ulikt oss. Toppkampen mot Kolbotn var imidlertid fæl. Med to stygge skader på Anne og Kine var vi ytterligere redusert. Det hjalp ikke at vi tapte fortjent heller. Da ble heller neste hjemmekamp, mot Donn, langt bedre. Donn hadde tatt poeng mot Stabæk, og var vanskelige å score på. I hvert fall helt til de møtte på Emilie. Emilie herjet med Donn så mye at de byttet ut høyrebacken etter en halvtime. Det hjalp ikke stort.

Elise, her mot LSK, er en veldig god spiss og en svært habil forsvarsspiller. Måtte vi aldri trenge å bevise det sistnevnte igjen.

Man kan da undres på, med det storspillet mot Donn, hva i all verden som skjedde borte mot Stabæk. Med unntak av Hedda, som totalpasifiserte Kristy Moore, var det en bunnkamp av en annen verden. Det verste var at det var tider hvor vi ikke spilte så aller verst. Stabæk var rett og slett mye bedre enn oss. End of story. Det kommer en ny sjanse. Dessuten kom det en bra ting ut av det. Geir Nordby oppdaget at Elise faktisk er en spiss. Til og med en riktig så god en.

Siden den begredelige kampen har det gått mye bedre. Total kontroll mot Kattem og Fløya, sterk og fortjent borteseier mot Amazon og en flott hjemmetriumf mot LSK Kvinner vitner om at Røa er med i kampen om medaljer. Det er tettere enn på lenge i serien, men Røa har vist seg som et lag som greier å vinne kamper, og som greier å ta seg sammen når det trengs. Med Emilie og Elise i scoringshumør er det også moro å se på. Og med Stine og Cella i en ny vår, med Martine mye bedre enn tidligere, med flotte juniorer i Benedicte og Karoline Rud, med superunge og veldig imponerende Ingrid Søndenå, med gode alternativer i Ada, Kine og Cathrine Rolness, da er det håp for klubben.

Så til alle skap-supportere av Røa; kom dere på plassen! Det er fortsatt gøy å se disse jentene spille.

Resten av Toppserien

Det snakkes om en forutsigbar serie. Det er snakk om at det er lett å forutse resultatene. At det er store forskjeller mellom topp og bunn.

Helt riktig er vel ikke det: vi har en serie der Fløya har slått Trondheims-Ørn, Ørn har slått Kolbotn, Kolbotn har slått oss, vi har slått Amazon Grimstad, Amazon Grimstad slått Donn, Donn har slått LSK, LSK  har slått Arna-Bjørnar, Arna-Bjørnar har slått Klepp, Klepp har slått Kattem,  Kattem har slått Linderud-Grei og Linderud-Grei har slått Fløya. Stabæk har ikke tapt ennå, men det var nære mot Klepp.

Og når vi snakker om (u)forutsigbarhet, må vi se litt på Donn. Laget går fra uavgjort mot Stabæk til seier over Fløya til tap for Amazon til serier over LSK til uavgjort etter ordinær tid etter Kolbotn. Dette laget får til og med Klepp til å virke forutsigbare. Men det har altså blitt åtte poeng. Det er dermed matematisk umulig for Donn å ligge på nedrykksplass etter halve serien. Nedrykk er i det hele tatt tvilsomt.

Det er mange grunner til det, men man kommer ikke over at lille-FN har hele 6 utlendinger (Smyth, Bowen, Shelger, Stefanovíc, Hood og Eggert) på laget. Her står de i sterk kontrast til Amazon, som satser på lokaltalenter. Amazon har bare 6 utlendinger (Salmén, Niemi, Malaska, Matikainen, Nwajei og Freeman). Men Donn kommer seg forbi i juli, da Edite Fernandes blir nummer syv i hvitt og blått. Det vil si, de hvite og blå stripene virker nesten som en bortedrakt, da møter med Kattem, Kolbotn og Stabæk hjemme har krevd at det er hjemmelaget som stiller i bortedrakter. Det kommer også hjemmekampen mot Linderud-Grei å gjøre. Men ellers kommer stort sett grønn-, rød- eller gulkledde motstandere på besøk.

Det andre opprykkslaget sto for den største overraskelsen hittil i Toppserien, da de slo Fløya 4-0 borte. På snødekt bane. Dette var etter at Linderud-Grei fikk sitt første poeng ved en uavgjort hjemme mot Amazon. Siden har det blitt med de fire poengene, men på den lyse siden ligger de allerede poenget foran skjemaet til Fortuna Ålesund.

Fløya innledet året med en rekke imponerende resultater, inkludert 1-1 mot Umeå. Men da serien begynte, sluttet Fløya. Det virker som om Fløya spiller bra helt til motstanderen scorer, så gir de helt opp. Så får vi se om uavgjort mot Klepp er en vending eller om det er Klepps vanlige knoting mot bunnlag, som de gjorde mot Fart og Fortuna Ålesund.

Det finnes verre ting enn kubjeller og TV2s sendinger fra Kontraskjæret.

Det er to ting som vi oppdager at Fotball-VM har og vi mangler (ser man bort ifra publikum og vuvuzela): gode dommere og keepertabber. I fjor var det ikke så mange, men mange av dem kom samtidig. Nå har jo alle lag tatt grep om keeperplassen, sist ut Amazon med Noora Matikainen. Problemet ser dessverre ut til å har forskjøvet seg til forsvarsleddet, men forsvarsproblemene har holdt på siden 2008, så det er neppe noen nyhet. Til og med Stabæk Support har forstått det.

Og når vi er inne på Stabæk, spilte de 0-0 mot Donn i en kamp preget av den andre mangelen. En dommer som overså flere straffer og tilsvarende gule og røde kort hindret spillet deres nok til at det fortsatt er spenning i Toppserien. Samme problem fikk vi da vi møtte Amazon Grimstad, og en håndfull straffer skulle ha blitt fordelt mellom lagene. Skal man se noe positivt, ser det ut til at det er de kvinnelige dommerne som gjør den beste jobben, og at de stort sett er ryddigere på offsideavblåsninger. Til og med en et mål (2-0 mot LSK) selv jeg «så» var offside, viste seg da jeg sjekket den på Sumo å være onside.

Ellers har Stabæk valset over all annen motstand med bare Arna-Bjørnar og Kolbotn i stand til å gi noe særlig motstand.  De var nære på å ta rekorden for lengst tid uten baklengsmål da de i siste kamp slapp inn mål etter 46 sekunder mot Kattem(!).

Det ble litt mas angående dette med boten vi fikk fra NFF. NFF-delegaten var imidlertid merkelig; han kritiserte ting som både var usanne (som at det ikke sto forbud mot alkohol på billettene) og godkjent av NFF (som dommertoalettene). Han hadde rett i at Røa ikke var forberedt på det som kom. Our bad.

Men det er nye tider, og allerede mot LSK sto vi parat med store metallsperrer fra Stabæk Support for å ta imot hordene fra Kanarifansen som kom og så på LSK. Om noen så hordene, send gjerne en e-post til meg, så jeg kan slutte å anklage dem for å være bælfeite navlebeskuende misogynist-tapere og heller se på dem som en tapper spydspiss for kvinnefotballens framtid. Om krangelen mellom Lars og Albert, tror jeg det er tryggest å anbefale dem å ta seg en øl. Det gjelder også undertegnede og hvem enn som klistret Lars’ brev på hjemmesiden til Stabæk Support.

Og enda det er fy-fy, enda det ikke hører hjemme på fotballbaner, enda det er en vederstyggelighet: der og da var det faktisk gøy med så mye oppstyr.

Härligt, härligt, men farligt, farligt. Det er nesten verd 15 000. Nesten.

Reklamer
Kategorier:Toppserien
 1. Andreas Kolle
  juli 5, 2010, kl. 22:51

  Flott at Edite er klar! Gledet meg til det.

 2. Nils
  juli 5, 2010, kl. 22:43

  He he tja det spiller vel ikke all verdens rolle, men hun er nå iallefall Norsk Statsborger… Så er hun på toppen av alt en fryktelig god fotballspiller. Norsk snakker hun også gitt,
  Men da har vi 5 og en halv utlending enn så lenge. Edite er snart klar og da er vi foran Amazon også der…

 3. Andreas Kolle
  juli 5, 2010, kl. 12:34

  Nåja. U21 er vel ikke bindende, da det er en uoffisiell klasse. Og hun har vel bodd mesteparten av tiden i Junaiten. Så hva om vi inngår et kompromiss og sier fem og en halv?

 4. Nils
  juli 5, 2010, kl. 12:22

  Igjen så må jeg arrestere deg mr Kolle. Lana Bowen er Norsk, hun har som du sikkert vet 1 landskamp for Norge U 21 tror jeg. Så pr i dag har vi kun 5 Utlendinger. Når vi får klar frøken Fernandes har vi 6 stk. Så skulle det vel ikke forundre meg om det dukket opp enda ei……

 1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: