Hjem > Toppserien > …men hva med klubbene?

…men hva med klubbene?

NFF har vist at de på ingen måte er ufeilbarlige. Spørsmålet er kanskje derfor heller hvordan klubbene selv kan få ordnet ting. Gjerne så kostnadsfritt som mulig. Her er noen tanker:

 • Skaff noen profiler.  Finnes det noen i Norge som ikke vet hvem Daniel Nannskog er? Eller Rade Prica? Eller lykketrollet til Melissa Wiik? Dette er ikke bare fordi de scorer mål, men fordi det ligger god planlegging i å lage profiler rundt dem. Dette kunne med hell gjøres med flere spillere. Og da er det fint å få noen som kan intervjues uten at floskelalarmen vekker halve Østlandet.
 • Lag en lagprofil. Arna-Bjørnar er fra Bergen. Javel? Men så, da? Hva sier det om lagets profil, filosofi, spillestil? Det er mye å jobbe med. Donn har to røde og ni gule kort ved sist telling. De er altså det harde laget. Røa er dødballaget. Ørn er det unge laget. Og så videre. Her kan man lage mange knagger som folk kan bruke til å skille lagene fra hverandre.
 • Ambisjoner, da mann! Det holder ikke å sikte på å unngå nedrykk. Skal man satse, skal man satse skikkelig. Det er mye bedre å følge et lag som har tro på seg selv enn et som håper at det blir fint vær på hjemmekampene.
 • Ha kontrollerte meideuttalelser: Det er viktig å skille mellom kjedelige klisjeer på den ene siden og sutring mot NFF (om enn vi har god grunn) på den andre. Om man bruker en som håndterer media, framstår klubben som profesjonell og ambisiøs på samme måte.
 • Finn på noe i tillegg til kamp: Det er glimrende grillvær, sleng opp en grill før kampen, da. Eller kjør et annet opplegg. Still opp på stand (gjerne med vafler) på en lørdag eller søndag med litt reklame. Gjør deg synlig i nærmiljøet på en positiv måte.
 • Hjemmeside: Man må ha en profesjonell hjemmeside. Det bør være alfa og omega. Det er det ikke. Her er noen tips:
  1. Senk kravet til hva som kan passere som nyhet. Kvantitet slår alltid kvalitet for fans.
  2. Hvis mulig, ikke bruk en spiller som webansvarlig. De er flinke, men de kan fort brenne ut. Da sitter man der. Sjekk heller frivillige.
  3. Skriv lagoppstilling (det gjelder spesielt dere, Stabæk!). Folk vil gjerne vite hvor dere bruker spillerne, og ikke alle er blodfans.
  4. Kjør intervjuer med spillerne. Dette er fint for oppbygging av profiler, og enkelt for å skape flere nyheter og å få fansen innunder huden på klubben. Jeg vil for eksempel gjerne vite om favorittfargen til Stine Sannæss og om hvordan Maren Mjelde endte opp som fotballspiller. Jeg er neppe alene.
  5. Kommentér hverandres oppsummering. Om Arna-Bjørnar og Kattem møtes og deretter skriver fyldige kamprapporter, kan de lenke til hverandre, gjerne med en syrlig kommentar. Dette øker antall treff.
  6. Ferskvare. Prioritér å få ut kamprapporter så fort som mulig, helst samme dag og senest dagen etter.
 • Samhold gjør sterk: Fotball for kvinner er annerledes. All den tid 65 tilskuere kommer på kampene, er det langt mer alvorlige ting å gjøre enn å krangle med hverandre. Om klubbene står sammen, er det lettere å få ordnet på tull som stadionfetisjismen og NFFs uklare lederlinjer for Toppserien.
 • Klare arbeidsfordelinger: Nils Christiansen ser ut til å gjøre alt i Donn bortsett fra å fikse vannrørene. Det er sannynligvis bedre å huke inn noen foreldre eller andre som kan avlaste ham litt, slik at han kan fokusere på arbeidsoppgavene sine i større grad. Gode klubber har flere folk som tar avgjørelser og ansvar.
 • Intern rekruttering: Arna-Bjørnar og Trondheims-Ørn vet dette veldig godt. De andre klubbene er det så som så med. Uten et godt, gjerne lokalt, rekrutt- og juniorlag, er seniorlaget før eller senere i hardt vær. Import av spillere fra inn- og utland hjelper for to-tre år fremover, men rekrutteringen hjelper for ti år framover. Minst.
Reklamer
Kategorier:Toppserien
 1. NeoEase
  august 10, 2010, kl. 15:00

  Love it. Great job. Thank you very much….

 2. Tore Thorsen
  august 8, 2010, kl. 19:36

  Mange interressante og relevante synspunkter her Andreas!
  Det er imidlertid 1 dimensjon jeg savner:
  Toppserieklubbene kan gjøre veldig mye i fellesskap for å rette opp endel ting mht til det som bør rettes hos NFF. Bl.a. så bør infrastrukturkravene midlertidig ut av lisensreglene slik at klubbene får tid til utvikle anlegg uten trusler om at man vil miste lisensen hengende over seg.
  Men Toppserieklubbene bør også se på hva man kan gjøre i fellesskap med NFF, bl.a. en felles markedsføring av Toppserien som kan få Jenteløftet på beina igjen. I utgangspunktet har jo klubbene og NFF samme interresser, hvis NFF lytter litt mer og forteller litt mindre burde alt ligge til rette for et godt samarbeid.

 3. Andreas Kolle
  august 5, 2010, kl. 19:38

  Ulempen med å markere seg så hyppig i avisen blir at man blir brukt som eksempel på alt.

  Men jeg liker målene deres!

 4. Nils
  august 5, 2010, kl. 19:13

  Greier ikke å dy meg… Vi har i skrivende stund 18 gule og 2 røde. Om vi er stolt av det??? Nei så langt fra, men både gutta og jentene i svart med fløyte har etter alle solemerker egne regler for jenter og gutter. Men ja vi er et hard spillende lag. Må jo si meg enig med der her, men til din kommentar om at jeg gjør alt i Donn er en sannhet med store modifikasjoner( selv om det kan se sånn ut) Vi har eterhvert fått et meget bra styre. Har en fantastisk oppmann og et meget bra trenerkorps.

  Mål og visjoner: Joda det savner jeg også blant lagene i Toppserien, vi må alle være litt mer freske i uttalelsene våre.

  Skal love deg en ting. Holder vi oss i år så blir neste sesongs målsetting Topp 3.
  Å jeg lover en ting til. Vi kommer til å ha noen utlendinger da også… Garantert
  Nils

 1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: