Hjem > Toppserien > De viktige marginene

De viktige marginene

Noen kaller det flaks, andre vinnerinstinkt, noen snakker om det som skiller topplag fra middelhavsfarere.

Det å vinne de kampene som kunne ha vippet begge veier. Kleppkampen var en av disse kampene. Med en omgang hver, ville ikke uavgjort ha vært et urettferdig resultat. Likevel trekker vi iland en seier mot laget vi rotet bor to poeng mot i det omvendte oppgjøret.

Horatius skal ha sagt at «Motgang viser en generals dyktighet, medgang skjuler den». Geir har så absolutt demonstrert at han er en dyktig general.

Det er flere grunner til at denne kampen endte med seier til Røa. Den viktigste er selvfølgelig at vi scoret og samtidig ikke slapp inn mål. Dette er i stor grad takket være en svært god Caro i mål, et praktfullt angrep regissert Hedda og et flott mål av Emilie. Men det var også andre faktorer her. Når vi manglet svært viktige spillere i Elise og Marthe, tok andre ansvar. Katrine Andresen gjorde en god jobb mot Gry Tofte Ims, Klepps farligste spiller. Gunhild gjennomførte nitti gode minutter mot et veldig offensivt og aggressivt Klepplag. Vi kunne gått gjennom hele spillerlisten. Dette var en kollektiv seier der alle måtte bidra.

Horatius skal ha sagt at «Motgang viser en generals dyktighet, medgang skjuler den». Geir har så absolutt demonstrert at han er en dyktig general. Dynamite Girls har under hans ledelse også i år, da vi strengt talt skulle ha tatt et hvileår og latt Stabæk og Arna-Bjørnar kjempe om gullet, holdt seg i toppen. Vi har viktige kamper i fleng i september. Seriefinale, semifinale og sekstendelsfinale. Vi må ta ett skritt av gangen og kjempe hver eneste kamp. Likevel kan vi allerede snakke om en halv seier. Vi har vist hva som bor i Røa-laget, også uten noen av tiårets beste spillere.

Ikke til forringelse av Klepp. De spilte en god kamp, og vi fikk virkelig god motstand. De har flere av våre trekk i at de, på tross av at de har mistet Astrid Grøttå Ree, Hege Hansen og Line Smørsgård, fortsatt kjemper og står på og nekter å gi seg. De gikk over til en mer offensiv spillestil da de lå under, og de ga alt for minst uavgjort, men helst seier. Det står respekt av slikt.

Men dette ble vår dag. Alles dag. Kollektivets dag. Dynamite Girls’ dag. Og, ikke minst, Røas dag. For helter som de som spilte mot Klepp skal man lete lenge etter.

Reklamer
Kategorier:Toppserien
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: