Hjem > NFF/Jenteløftet > Takk for ingenting

Takk for ingenting

Yngve Hallén har i sin visdom uttalt seg om ting rundt Norges Fotballforbund. Man kan trygt si at det er intet nytt fra vestfronten.

I sin «her er da ingenting galt»-tone har han vært gjennom en spennende periode, og tatt inn over seg kritikken fra en kvartett bestående av Harald (Nickelsen, selvfølgelig), samt Rosenborgs Terje Svendsen, ansvarlig for spillerutvikling Terje Liknes og «toppfotballsjef» (og om du tror på den, har jeg en bil som bare ble brukt av en pensjonist til Rimi på hjørnet til salgs) Nils Johan Semb. En av hovedmomentene var tilrettelegging for internasjonale kamper (Champions League). Dette har altså NFF tatt inn over seg. Ikke at det har hjulpet Røa en centimeter.

Hallén forsetter ufortrødent videre som en naiv optimist som tror at valmueengene i Belgia bare er vakre enger, når han presterer å si at:

Det var ingen skakkøyrd økonomi som møtte det nye forbundsstyret i mars. Problemet var at utgiftene hadde auka i større takt enn inntektene dei siste åra, spesielt dei to siste. I tillegg var det gjort store investeringar i mellom anna IKT og utgreiingsarbeid rundt ein EM søknad og nytt nasjonalanlegg. (…) Difor var det heilt naudsynt med grep.

For de av oss som ikke snakker flytende bullshit, betyr dette at de har altså kastet bort absurde pengesummer på trådløst internett, apps og annet fjas, pluss et tapsprosjekt av en annen verden i forhold til EM, og, ja, hvordan går det egentlig med dette anlegget i Groruddalen med plass til 50 000 tilskuere?

Men vent litt… Det var altså ingen skakkjørt økonomi. Men i så fall, hvor ligger så problemet? Vel, det ser ikke bra ut for partnerne til NFF. Og da må Hallén med flere spare. Hvordan? Vel de kutter der de kan, og får en mindre stab som har et mindre nedslagsfelt (talentutviklere, for eksempel, forsvinner), og kretsene får mindre støtte. Her kan man altså tenke seg at partnerne foretrekker panikkoppsigelser framfor at NFF skaffer seg et lån og sier «sorry, vi dreit oss ut. Men tenk hvor bra denne skuta går når vi ikke planlegger idiotiske EM-søknader og tullete nasjonalstadier!». Men nye sjefer får som kjent lett panikk.

Hva så med Toppserien og kuttene? Etter alt tullet, kommer han med noen innrømmelser? Neida, her er kritikken prellet av:

Toppserien: For forbundsstyret er det viktig å bidra til ein ny giv rundt våre heimlege Toppserie. Jenteløftet vert gjennomgått. Vi må redusere økonomien, men vi skal samstundes greie å gje topp-produktet vårt på kvinnesida meir fokus.

Jenteløftet skal redusere økonomien. Altså: herresatsingen blåser bort millioner, kvinnene betaler. Herrene tar dop, øl, forsover seg og slåss, og kvinnene får strengere leveregler. Likevel har Hallén en gulrot. NFF skal gi topproduktet på kvinnesiden mer fokus.

Vær så snill, Yngve. Kan du ikke gi oss mindre fokus? Helst ingen fokus i det hele tatt? Har du ikke gjort nok skade?

Reklamer
Kategorier:NFF/Jenteløftet
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: