Hjem > NFF/Jenteløftet > Hallén på bærtur

Hallén på bærtur

Norges Fotballforbund har mange viktige avgjørelser foran seg.

Yngve Hallén drar i sin siste blogg den klassiske «Se! En avledningsmanøver» ved å få oss alle til å skamme oss over at vi ikke tjener like mange penger som Petter Stordalen. Som om fotball i Toppserien er et overskuddsfenomen til og med om Stordalen hadde stilt opp. Og plutselig, om Hallén lykkes, diskuterer vi hverandres dårlige økonomi i stedet for ting der NFF kan gjøre noe for å bedre på hverdagen, eller har gjort noe  for å forverre den.

Hallén går inn med en liten skjennepreken til de som klager for mye på dommeren, og han prøver seg med å antyde at det viktigste er å konsentrere seg om det man får gjort noe med. Oversatt betyr det at dommeravgjørelser, om enn de kan være feil (fordi det innrømmer han), kan regnes blant ting vi ikke kan få gjort noe med. Det høres faretruende ut som om vi må ta med i beregningen at Stine må sitte på tribunen som følge av en av de mest klønete avgjørelsene i fotballhistorien. På tross av at avgjørelsen er så kontroversiell også blant ikke-fans at det diskuteres, ikke om dommeren bør dømme videre, men om kvinnelige fotballdommere i det hele tatt er i stand til å dømme. En helt feil diskusjon og en helt feil vinkling, men et åpenbart hint om at noe gjøres for å få tilbake tilliten. Ikke til Westrum Pedersen, hun hadde bare en dårlig avslutning på en ellers grei dømming, men til dommerkorpset. Og om det ikke blir Stine, bør noen i hvert fall frifunnes etter kontroversielle avgjørelser. Dessverre vil NFF heller beskytte dommerne sine fra å innrømme feil, noe som sannsynlig hadde gjort dem mer likt, enn å gå tilbake på avgjørelser, inkludert den klønete karantenen av Jarstein fordi han sa noe man ofte sier i kampens hete, og som dommere har hørt ørtifem ganger før.

Spørsmålet er vel heller hva man kan gjøre når NFF fjerner pengestøtte uten gyldig grunn, ikke engang later som om de skal gjøre noe med Jenteløftet, er svært lite medgjørlige hva gjelder flytting av kamper og har absurde banekrav.  Og atpåtil dytter ansvaret ene og alene over på klubbene, slik Hallén gjør. Til å være en interesseorganisasjon, virker NFF faretruende uinteressert i fotballen i Norge.

Dynamiteblogg har derfor en oppfordring til Hallén: i stedet for å fortelle oss hva vi bør gjøre, kan du konkret fortelle hva NFF skal gjøre. I forhold til hva undertegnede har lest, er svaret enkelt: ingenting. Men da kan dere vel heller ikke forlange et stort bærsalg.

Reklamer
Kategorier:NFF/Jenteløftet
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: