Hjem > Landslag > Ikke er det damer…

Ikke er det damer…

Norge har kommet i en overkommelig pulje i VM. Riktignok har vi i senere tid slitt mye mot det noe overhypede Brasil, og riktignok har Australia vist seg å være vanskelige, men skal vi ha ambisjoner, bør vi sikte på minst uavgjort mot Brasil og seier over Australia.

Noe er pill råttent i Ekvatorial-Guineas rike

Det tredje laget, derimot, er en litt annen historie. Ekvatorial-Guinea er et absurd land. For eksempel heter landet Ekvatorial-Guinea, men det ligger ikke ved ekvator. Som eneste land i Afrika har det spansk som offisielt språk, og spansktalende land, Spania unntatt, pleier å være beryktet innenfor styresett. Ekvatorial-Guinea er intet unntak. Det styres absolutt av  Theodoro Obiang Nguema, som tok over landet i ett kupp mot sin onkel i 1979 og dømte ham til døden for høyforræderi, høyst fortjent, for øvrig. Han er hakket klokere enn Saddam Hussein, og vinner bare valgene med 93-99% av stemmene. Ingenting foregår i landet uten at han har minst en hånd med i spillet.

Søstrene Simporé da de representerte Princesses i Burkina Fasos femnasjonersturnering.

Kvinnelandslaget er i så måte riktig så festlig. Det har versert rykter om at landslaget består av ikke-særlig-naturaliserte spillere som egentlig kommer fra andre land og har blitt kjøpt opp av presidenten. Laget som spilte i Afrikamesterskapet er ikke akkurat av ekvatorialgunieansk oppvekst.  Minst tre spillere kommer fra Burkina Faso, fem fra Brasil, tre fra Nigeria, en fra Spania, en fra Senegal og en fra Kamerun. En av spillerne har spilt i Singapore (!) i 2007/08. I tillegg har spanjolen spilt for Spanias J19-landslag under EM i 2004.

Som om det ikke er kontroversielt nok, er det verre med flere spillere, især spiller nummer 8, Salimata Simporé. Det har gått rykter om at Salimata er en mann, og at han(?) ikke er den eneste. Salimata har unektelig maskuline trekk. Av alle land har Sør-Afrika, Caster Semenyas hjemland, levert inn protest mot dette. Men det skal også sies at Caster er rene østrogenbomben i forhold til Salimata. Salimata anklages for øvrig for å ha spilt for A-landslaget til både Burkina Faso og Elfenbenskysten, sistnevnte for senere trener for Ekvatorial-Guinea. Søsteren til Salimata har skapt kontroverser fordi hun (?) ble overflyttet til Ekvatorial-Guinea på en svært kontroversiell måte som kan minne om bestikkelser. Kort sagt, søstrene Simporé har mye svært tvilsomt rundt sine personer. Sør-Afrika har nok imidlertid ikke bare bare rettskafne motiver med protesten. Dersom Ekvatorial-Guinea blir disket, vil sannynligvis Sør-Afrika ta over Evatorial-Guineas plass.

At det er mye svært tvilsomt med Norges kommende motstander er det liten tvil om. Men hvordan FIFA reagerer på dette gjenstår å se. Det mest sannsynlige er at de utsetter saken offisielt, og sender en svært skarp anklage mot Ekvatorial-Guinea. Med Argentinas 0-11-tap mot Tyskland i 2007, er det siste FIFA trenger å få en ny skandale. Problemet er at Ekvatorial-Guinea er et svakt land, og uten de kontroversielle spillerne er landet sannsynligvis en så dårlig motstander at Argentinas tap kommer til å framstå som en jevn og tøff kamp. Om de erstattes av Sør-Afrika, bør det gå noe penere. De ligger på nivå med Ghana, som Norge «bare» slo 7-2 i en ikke særlig god kamp av nordmennene.

Les mer om saken her: http://roonba.wordpress.com/2010/11/14/salimata-simpore-courts-controversy-again/

Reklamer
Kategorier:Landslag Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: