Hjem > Andre lag, Røa, Toppserien > To veivalg, to skjebner

To veivalg, to skjebner

Avgangen til Lisa-Marie Woods virket å være noe mer enn bare en avgang. Woods tilhører for såvidt en lang rekke med spillere som har forlatt Stabæk eller forløperen Asker. Om man ikke tar med studenten Andrea Haugstøyl eller spillere som ikke helt holdt nivået, er det snakk om fire spillere i 2010 alene. Jeg har tidligere snakket om langsiktige og korstiktige planer, og jeg ønsker å utdype det her.

Under Analyser har jeg undersøkt litt om forskjellene mellom de to lagene jeg kjenner best til, det vil si Asker/Stabæk og Røa, i perioden 2003 til 2010. Grunnen til at jeg legger sammen Asker og Stabæk skyldes at jeg ser på spillergruppen og trenergruppen, og at jeg kjenner til at med spillerne og frivillige og noen fra støtteapparatet som kom over til Stabæk, er det ikke feil å se på Stabæk som en fortsettelse av Asker. Det innrømmer jeg imidlertid er hovedproblemet med denne sammenlikningen, men det skal ikke være umulig å se sammenhengen.

Slik jeg ser det, har Asker og Stabæk i stor grad vært preget av hyppige utskiftninger både blant spillere og trenere. Tallene er ikke sikre, men det har i hvert fall vært over 20 nye spillere inn for både Asker/Stabæk og Røa mens antall spillere som har dratt til andre klubber på et stabilt høyt nivå i Norge eller utenlands er dramatisk forskjellig; over 20 for Asker/Stabæk og 7 for Røa. Asker/Stabæk har hatt 6 trenerbytter (men bare 5 trenere),  mens Røa har hatt ett. Man kan si at Asker/Stabæk framstår som en italiensk regjering, mens Røa er mer likt Nord-Korea. De to mest interessante trenerbyttene virker å være Markovski/Danefeldt og Odden/Finjord. Både Markovski og Odden leverte bra nok, men ingen fikk fornyet kontrakten.

Når nå Woods kommenterte at spillergruppen sto bak henne, kan det hende at det var en uheldig formulering. Dersom den stemmer, imidlertid, mer enn vitner den om at det kan være en konflikt mellom spiller og trener. Og man kan da undre seg om det har vært en konflikt av den typen før. Og iså fall hvor lenge. Og i så fall om antall spillere som har forlatt laget kan settes i sammenheng med denne konflikten.

De som anklager meg for å være spekulativ har nok rett, men samtidig er det ikke lett å forklare bort tallene i analysen. Noe virker merkelig.

Reklamer
Kategorier:Andre lag, Røa, Toppserien Stikkord: , , , ,
 1. Finne
  januar 4, 2011, kl. 23:37

  Je, tre keepere. Sanna Malaska spillet en gang i tid med HJK i Helsinki. Så hun spiller der eller muligens ender hun sin karriere. Usikker hvis hun nå er med på trening.

 2. Andreas Kolle
  januar 4, 2011, kl. 22:27

  Meg bekjent er fortsatt Matikainen andrekeeper i Amazon. Dermed har vi tre finske keepere i Norge, om jeg har regnet riktig.

  Klepp er sannsynlig fordi de sliter i angrep. Hvis Ruotsalainen drar dit, blir hun for øvrig den femte finske spilleren…

  Hvor ble det av Sanna Malaska?

 3. Finne
  januar 4, 2011, kl. 21:32

  Beklager min norsk er ikke so god. Önsker sej at Ruotsalainen vart gjeldende for landslaget. Har ikke spillt kamper.

  Jeg tror også starkt på Klepp fordi andre klubberne har ikke mange utenlandske spillere. Muligens finner keeper N. Matikainen også nye klubb i Norge?

 4. Andreas Kolle
  januar 4, 2011, kl. 19:14

  Vet ikke ennå. Stabæk og Røa trenger i utgangspunktet ikke flere angrepsspillere, og enda Stabæk har et bulimisk forhold til offensive spillere, tror jeg ikke de har tatt kontakt ennå. Røa er det neppe – de bruker sjelden utenlandske spillere en hel sesong.

  LSK Kvinner og Kolbotn trenger spisser, så de er mulige. Samtidig er ikke Routsalainen en landslagsspiller (i hvert fall ikke i det siste), så jeg tror det er en av klubbene litt lenger ned.

  Ellers er Klepp og Amazon Grimstad «finske-klubber». Men det er neppe Amazon. De har allerede skaffet en del spillere, og det virker pussig om de utvider.

 5. Finne
  januar 4, 2011, kl. 16:42

  Maiju Ruotsalainen som spillet med finske landslaget komme til Norge 10 januar. Men til hvilket team?

 1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: