Hjem > Landslag > Elis nyeste landslagsuttak

Elis nyeste landslagsuttak

Eli har fornyet kontrakten med NFF, og noe av det første hun gjorde etter det var å ta ut troppen til La Manga. Troppen er noe større enn en standard tropp, og Eli har alle planer om å eksperimentere, virker det som. Med til sammen 27 spillere, er det klart at Eli vil prøve ut flere alternativer. Og samtidig er dette en nå-eller-aldri sjanse for flere.

Keepere:
Ingrid Hjelmseth, Stabæk
Erika Skarbø, Arna-Bjørnar

Forsvar:
Maren Mjelde, Arna-Bjørnar
Ingrid Ryland, Arna-Bjørnar
Anja Sønstevold, Kolbotn
Runa Vikestad, Kolbotn
Nora Holstad Berge, Linköping
Marita Skammelsrud Lund, LSK Kvinner
Hedda Strand Gardsjord, Røa
Toril H Akerhaugen, Stabæk
Trine Rønning, Stabæk

Midtbane:
Madeleine Giske, Arna-Bjørnar
Kristine W Hegland, Arna-Bjørnar
Gry Tofte Ims, Klepp
Cathrine Dekkerhus, Stabæk
Lene Storløkken, LSK Kvinner
Ingvild Stensland, Lyon
Ingvild Isaksen, Kolbotn
Guro Knutsen Mienna, Røa
Lise Klaveness, Stabæk
Lisa-Marie Woods, ukjent
Leni Larsen Kaurin, Wolfsburg

Angrep:
Cecilie Pedersen, Avaldsnes
Isabell Herlovsen, ukjent
Lene Mykjåland, Røa
Elise Thorsnes, Røa
Lindy Melissa Wiik, Wolfsburg

Dette er en interessant tropp, men det er ting verd å nevne:

1. Keeper. Her mangler navnet Ingrid Thorbjørnsen, men ettersom Ørn har skaffet seg Kattems førstekeeper, er det mulig at Thorbjørnsen har lagt opp i ung alder. To keepere avslører uansett at Eli ikke anser det som sannsynlig at Hjelmseth ikke spiller i VM.

2. Forsvar: Her ser vi nok en gang at Marit Sandvei ikke er å finne i troppen. Om det ikke er en liknende forklaring for henne, anser altså ikke Landsem Sandvei for å være god nok engang for de 27 beste spillerne. Dermed er det ingen venstreback som faktisk spiller på venstre backposisjon. Nok en gang kan vi få en spiller som mangler løpsstyrken eller er vant til å spille på venstre.

Det blir ellers interessant å se om Stabæks faste stoppere begge må vike for Mjelde og Vikestad, eller om det blir en blanding. Akerhaugen har i det siste spilt venstre back på landslaget, men hun mangler det offensive, og blir derfor litt for midtstopper-aktig også som venstre back. Det kan bety at venstre indreløper eller kant må gå mye tilbake. Høyre back virker veldig trang, med Ryland, Gardsjord og muligens Nora Holstad Berge. For øvrig et spennende navn verd å legge merke til. Mest sannsynlig er Gardsjord trygg; når hun er skadefri er hun selvsagt. Ryland er imidlertid offensiv nok til at hun muligens kan vurderes som venstre back, men hun er nå engang høyrebent.

Vurdering: Gardsjord og Mjelde føles trygge. Vikestad har absolutt levert, men Rønning har masser av erfaring. Akerhaugen, Sønstevold og Skammelsrud Lund må kjempe hardt for å få plass, men venstre back-rollen virker overraskende inviterende.

3. Midtbane

Det første som slår en som studerer midtbanespillerne, er hvor offensiv den er. Midtbaneankeret, for eksempel, har få kandidater. Stensland sliter med skade, og spiller kanskje ikke. Da blir det en åpning for Ims eller Berge, om hun i stedet vurderes som midtbanespiller. Woods er uansett den mest sannsynlige makkeren, i og med at Norge nesten garantert spiller 4-4-2.

Samtidig skal altså Solveig Gulbrandsen erstattes. Hennes gode blikk for pasninger og posisjoner vil bli savnet, og det er ingen klar arvtaker til den rollen fra offensiv posisjon. Men det er nok av høyrekantmuligheter. Guro Knutsen Mienna har noe av det som trengs, og er en mulighet. En annen er Leni Larsen Kaurin, som har fått en del spilletid hos Wolfsburg.  Imidlertid er det nok dette som er grunnen til at så mange unge og lovende er tatt med. Av de utvalgte: Hegland, Giske, Dekkerhus og Isaksen er det vel Giske som peker seg mest ut. Imidlertid kan Isaksen og Hegland konkurrere med Lise Klaveness om sisteplassen. Det er ingen enkel jobb, men Klaveness har vist manglende evne til å gi fra seg ballen til rett tid.

Vurdering: Stensland bør være trygg enda hun sannsynligvis ikke spiller. Woods også. Klaveness må finpusse pasningsfoten, men rotteracet er fort om den siste plassen. Kaurin og Knutsen Mienna er to favoritter, men det er fortsatt veldig åpent. Vi har selvfølgelig ikke glemt at Emilie Haavi lurer i kulissene.

4. Angrep: Angrepsrekka er forbausende uforandret fra tidligere. Lene må bevise at hun er god uten jetlag, Isabell må bevise at hun er god enda hun ikke spiller i Lyon lenger, Elise må få gjennobruddet sitt og Wiik på kjempe seg inn. Vanskelig å si hvor de står per idag.

Sluttkommentar:

Men er det noen som mangler? Vel, som tidligere nevnt, burde Marit Sandvei ha blitt tatt ut. En tredje keeper burde også ha blitt vurdert i tilfelle skade. Ellers er de fleste tatt med. Det later til å bli en spennende oppkjøring.

Reklamer
Kategorier:Landslag Stikkord:
 1. Andreas Kolle
  januar 6, 2011, kl. 06:11

  Fullt mulig, men jeg kan vanskelig forestille meg det. Herlovsen vil gjerne ha noe i nærheten av Fredrikstad, så det betyr Kolbotn og LSK Kvinner. Woods har i og for seg spilt på Kolbotn før, så det er en mulighet, men av en eller annen grunn er jeg ikke overbevist.

 2. Lars Edvartsen
  januar 5, 2011, kl. 23:24

  Meget mulig. Ikke tenkt tanken om de to har snakket litt sammen og velger samme klubb?

 3. Andreas Kolle
  januar 5, 2011, kl. 22:50

  Råtips: Isabell Herlovsen tror jeg ender i Kolbotn. Woods er verre. Det er blitt snakket om LSK og Arna-Bjørnar, men jeg har nok mest tro på Damallsvenskan. Kanskje Kopparbergs/Göteborg.

 4. Lars Edvartsen
  januar 5, 2011, kl. 22:28

  Sist gang venstrebacken og Sandvei var oppe til diskusjon her var i treningskampen mot Sverige. Da svarte Landsem oss med å stille med en 3`er bak. Dette tror jeg neppe er tilfellet denne gangen. Og punktene for å ta med Sandvei nå er like store som da;
  – godt venstreben, eneste rene venstreback, offensiv -> med bare innover kanter på venstresiden blir dette viktig.
  Men mulig Landsem allerede betrakter henne som hakket under landslagsnivå.
  Føler det likevel er rart at man tok ut en bruttotropp mtp VM nå i høst, og for La Manga utelater noen. Så mye har da ikke skjedd i November og Desember.

  En annen ting; hvor spiller to av våre muligens startspillere ( Woods og Herlovsen ) neste sesong? Noen råtips, Andreas?

 1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: