Hjem > Landslag > Verdens beste dårlige lag

Verdens beste dårlige lag

Eli Landsems jenter har, uten skadede toppspillere, og med en haug med bytter, spilt uavgjort mot England.Null-null.  Norge, som utleverte buksevann til et B-lag fra Nederland har altså igjen levert et «helt OK til å være januar»-resultat.

Problemet er at vi nordmenn er så begeistret for alt som er engelsk at vi faktisk tror at både herre- og kvinnelandslaget er best i verden, enda begge to fikk absurde mengder juling av Tyskland nylig. For kvinnene var det jo ekstra flaut. England kom til finalen i EM etter en svært svært lett vei.  De slo Finland i en tett kamp, og Nederland etter ekstraomganger. Det samme Nederland som vi slo 3-0 hjemme. Ikke et mål for lite. Vi spilte en god omgang mot Tyskland i semifinalen. England bare dummet seg ut. I kvalifiseringen til VM slet England mot Spania, og reddet seg inn i de siste ti minuttene. I neste fase slo de Sveits to ganger, men overbeviste ikke. Sveits har to gode spillere.

Og hvordan reagerer norsk presse på at vi har spilt uavgjort mot dette laget? Med «greit resultat så tidlig i sesongen»? Eller kanskje «måltørke mot England»? Ikke Aftenposten. Der er det hæla i taket. Vi spilte uavgjort mot England! Selveste England! Kjempers fødeland!

La oss være ærlige et lite øyeblikk. Med all respekt for Frankrike, England er verdens beste dårlige lag. Vi skal akseptere at vi spilte uavgjort mot dem på en OK dag med mange skader og uvante konstellasjoner. Men vi skal ikke være stolte. Vi er for gode til det. Og det stopper ikke der. La oss slutte å skryte av resultater mot lag vi er klart bedre enn og å være redd for lag vi er på nivå med.

Vi er Norge. Vi har vært best i verden. Vi er en fotballstormakt. Da er det jamen på tide å oppføre seg deretter.

Reklamer
Kategorier:Landslag Stikkord:
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: