Hjem > Toppserietipping > Vi venter fortsatt på Toppserieekstra

Vi venter fortsatt på Toppserieekstra

Vi fortsetter med tekstversjonen, og bare min versjon, av de lagene som står igjen. Nå er det altså LSK Kvinner som står for tur.

Laget: 😐 / 🙂

LSK Kvinner har alltid vært litt «nesten», men det er vanskelig å si med sikkerhet om det skyldes om troppen ikke er god nok eller om det er slik at de ikke får ut det beste i troppen. Foran årets sesong har de mistet to viktige spillere og gitt slipp på to andre som de stort sett måtte greie seg uten mesteparten av tiden. Til gjengjeld har de altså fått noen forsterkninger, da i hovedsak én.

Keeper: Både Ingrid Bruserud og Nora Gjøen virker litt for usikre til at jeg helt kan mene at keepersituasjonen er trygg. Vi får satse på at Bente Nordby lykkes i å få det lille ekstra ut av dem begge.

Forsvar: Når alle er skadefrie, og med en god trener, kan forsvaret til LSK Kvinner virke ganske godt. Dorte Dalum, Marita Skammelrsud Lund og Marit Sandvei sier seg selv, og Anne Stenstvedt har også gjort gode ting. I mangel på Dalum har de eksperimentert med Hedda Vedeler og Brita Hansen. Ikke verst alternativer, men de trenger muligens ett til to år til før de er fullgode erstattere. Forsvaret er egentlig absolutt ikke ille, så det gjelder å få dem til å fungere sammen.

Midtbane: Midtbanen er på papiret sterk, men den svekkes av skader, i sær på Mari Knudsen. Lene Storløkken er imidlertid klok og Nasra Abdullah blir stadig bedre. Savnet av Dekkerhus vil være markant, men personlig tror jeg Mari Knudsen er minst like god når hun er lei av å være skadet. Men hva med når det mangler noen? Mye handler da om Linn Cecilie Burås, Eli Gulbrandsen og nykommeren Julie Heggedal fra Sørumsand. De er greie erstattere, men ikke mer per idag.

Angrep:  Savnet av kanadierne Matheson og Wilkinson er markant, for å ikke snakke om Ida Elise Enget. De har en del interessante alternativer. Den åpenbart største av dem er Isabell Herlovsen. Er hun i form, er hun en virvelvind og en sterk kandidat til toppscorertittelen. Andre gode navn er Ingrid Moe Wold og Siri Delviken, sistnevnte fra Kongsvinger. Vi slenger også med Anna-Maria (som svenskene konsekvent forandrer til «Mia») Skoglund. Skoglund kan bli noe, og Delviken viser lovende form, så kanskje. Problemet er vel at de ikke har den typen spiss som Enget var, som skapte sjanser og spilte igjennom de andre. De har mer rene avsluttere. Alternativt kan flere av disse dyttes ned som kantspillere og Nasra Abdullah bli offensiv midtbanespiller. Hun er en flink ballfordeler.

Atten spillere viser at gruppen ikke er fullt så liten som tidligere antatt. Det er litt for få, men ikke direkte krise heller. Det er mange unge og lovende, og det virker litt som om LSK med en god trener kan bruke dette som et hvileår for senere å bli gode i 2012. 2011 virker litt for nære for LSK ennå.

Trener: ??

Monica Knudsen er ingen hvemsomhelst, men som trener har i hvert fall undertegnede vanskeligheter med å plassere henne. Det som er helt klart, er at mye står og faller på henne, og at det lille man har hørt fra LSK-spillere peker i retning av en forsiktig optimisme. Det kan komme godt med.

Fjorårssesongen: 😐

Poengmessig fikk LSK Kvinner like mange poeng som Team Strømmen i 2009, og enda målforskjellen og plasseringen var dårligere, er det greit – men ikke mer. LSK viser seg fortsatt som et godt cuplag, og har en eller annen magisk kontroll over Kolbotn. De har potensiale til noe stort, men det ville seg ikke helt i fjor.

Styre og stell: 😐

Dynamiteblogg hopper ikke i taket av Per Bergs måte å styre showet på, men kanskje han har gode planer. Det kan hende at det var nødvendig med en opprydning der. Kontakten med LSKs herrelag er svak, og ingen ser ut til å få til noe der. Hjemmesiden er fortsatt en fryd for øyet.

Helhetsvurdering: 😐

Dersom Per Berg har skaffet seg tålmodighet, kan laget bli sterkt om et år eller to. Da kan Hansen, Vedeler, Skoglund, Moe Wold, Delviken og flere andre ha kommet seg dit de trenger å være for å være med på å dra lasset. Samtidig kan Stenstvedt, Sandvei og Gjøen ha tatt de ekstra skrittene for å få laget til å være trygt i alle faser. I år har de potensiale til å komme med noen overraskende resultat, men er ikke gode nok til å gjennomføre en hel sesong til mer enn godkjent. Altså midt på tabellen et sted.

Tabelltips kommer med videoen. Som vanlig.

Reklamer
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: