Hjem > Andre lag, Toppserien > Andre serierunde – og alt er vel

Andre serierunde – og alt er vel

Klepp roter bort poeng mot bunnlag, Kattem ypper seg mot Ørn, Stabæk vinner helt OK mot Linderud-Grei, Røa ødelegger Kolbotn på Sofiemyr og LSK krangler seg til et poeng mot Amazon Grimstad. I det hele tatt er det mange gode poeng å ta tak i.

Vi kan begynne med de i grønt fra Jæren. Klepp har en lang tradisjon med å gi bort poeng mot lag som strengt talt skal slås. I 2007 tapte de mot Grand Bodø, i 2008 ga de Fart deres eneste poeng, i 2009 ble det uavgjort mot Fortuna Ålesund, og i 2010 ble det uavgjort mot Fløya. At de nå roter det bort mot Medkila er altså ingen nyheter. Det eneste nye med Klepp er at det ikke er noe nytt.  I år heller. I rapportene fra begge lags hjemmesider (Medkilas og Klepps referat) virker det som om dette ikke var en større dag for keeperne, i sær Kankaanpäa hadde ikke den beste dagen på jobben. Medkila har likevel vist seg som et lag som kanskje ikke blir fullt så lett å avskrive – å få juling av Stabæk og Røa i treningskamper beviser jo ikke så mye. De to kampene til Harstad-laget, 1-3 borte mot en scoringsglad Isabell Herlovsen og LSK og uavgjort hjemme mot et Klepp-lag det er stilt store forventninger til, viser at Medkila har spillere som kan få det til hvis de har dagen. Jeg viker i og for seg ikke fra tipset at de rykker ned, men de kan levere en god jobb mens de kjemper. Ellers må jeg si at jeg håper de holder seg om hjemmesiden deres er like oppdatert som den var hittil. Veldig behagelig å lese gode referat kort tid etter kampen.

Amazon Grimstad hjemme mot LSK er en av disse kampene som går begge veier. LSK Kvinner vant i 2007, Amazon i 2008, LSK i 2009 og Amazon i 2010. Dermed gikk også denne kampen etter skjema da LSK Kvinner vant. Når det gjelder selve kampen, beskriver Amazon det som en dårlig kamp av begge lag med en grei seier til LSK, mens nevnte LSK skuffer med å ikke ha et referat. Fædrelandsvennen ser imidlertid ikke ut til å protestere på Amazons oppsummering, og heller ikke Romerikes blad. Verd å merke seg er at Marit Sandvei ble brukt på venstre kant i stedet som venstre back. Det var også rokkering foran. Nasra Abdullah er i ferd med å bli helt angrepsspiller, mens Ingrid Moe Wold spilte som midstopper. Marita Skammelsrud Lund begynte på benken, men kom inn i løpet av andreomgangen. Amazon spilte med i og for seg det laget man kunne forvente.

Kattem har uavgjort mot Ørn tidligere, men dette var første gang Kattem ledet. Det var ekstra moro for Røa-tilhengere å se Lise Holanger tegne seg på scoringslista. To lag som tidligere har hatt relativt ryddige hjemmesider, har nå sviktet i kampreferatdelen, så vi bruker de midlene vi finner. I Fotballmagasinet forteller Gøril Kringen at de gjør mye bra både defensivt og offensivt, på tross av tre baklengsmål og visstnok en svært dårlig uttelling. Rapporten fra Fotballmagasinet går på at Ørn ikke akkurat imponerte, noe som strengt talt er vanlig de siste årene fra Ørn. I Adresseavisen er fokuset mest på Ørn og deres klønete spill, men Kattem-trener Maalen sier at de må bli flinkere til å holde på ledelsen. Maalen har en forfriskende innstilling til Kattem, som han vil gjøre om til et vinnerlag. Vi får se om han lykkes der andre har mislyktes. Det er imidlertid 20 kamper igjen for Kattem og 21 for Ørn.

At Stabæk slår Linderud-Grei ligger det ingen overraskelse i. For Linderud-Greis del er det et OK resultat. De tapte med 4 mål mot Stabæk hjemme i fjor også, men denne gangen scoret de. Rapportene fra Stabæks hjemmeside gikk ut på at Stabæk startet best og dominerte førsteomgangen, som de vant med fire mål.  Andreomgangen endte 1-1, noe som Linderud-Grei kommer pent ut av. Apropos mangler kampreferat fra både Linderud-Grei og begge lags lokalaviser, så vi får gå for Stabæks hjemmeside. Den røper at Melissa Wiik scoret to mål, mens Ida Elise Enget scoret et, Caroline Graham Hansen scoret ett og Kristy Moore scoret Stabæks siste. Victoria Andersen scoret for Linderud-Grei, som i hvert fall får ut av kampen at de har hevet seg flere hakk siden Kattem-kampen, der de tapte med samme målforskjell. Stabæk velger fortsatt å ikke sette opp spillerne der de spiller, men vi antar at de stilte med Siri Nordeide Grønli i midtforsvaret sammen med Trine Rønning, som spilte én omgang før hun ble byttet ut med Stine Sannæss. Line Hauge og Ingrid Bakke så ut til å flanke dem. Ellers få overraskelser. Linderud-Grei stilte på sin side med Pernille Frostad Bakken i midtforsvaret og Hanna Urke Møllerstad på benken. Hun kom etter hvert inn og spilte på midtbanen. Mer bekymringsverdig enn et greit tap for Stabæk var det nok heller for Linderud-Grei at Nina Thorne ble byttet ut etter 7 minutter, sannsynligvis etter en skade. Vi får håpe det ikke er alvorlig.

Røa har hatt mange vanskelige kamper mot Kolbotn, og i to år har Dan Eggen fått til ting med et på papiret svakere lag enn plasseringen tilsier. I 2011 var imidlertid Røa best i alt. Som Røa-fan må jeg prøve å være nøytral, men det blir vrient å si det på noen annen måte enn dette. Her støtter jeg meg også på rapportene fra Østlandets Blad, i tillegg til min egen rapport på Røas hjemmeside. Kolbotn var i og for seg greit med i første omgang, men var veldig tamme foran mål. I andre omgang lekte Røa mesteparten av tiden med Kolbotn, og Kolbotn hadde, for å være raus, tre sjanser gjennom hele kampen. 4-0 er et rettferdig resultat, om enn Røas straffespark var ikke den klareste. Kolbotn er nok neppe så dårlige som dette resultatet tilsier, mens Røa har vist at når de har dagen, har de virkelig dagen.

Vi tar med oss at opprykksfavoritt Fløya ble slått ut av cupen av Alta. Det vil seg virkelig ikke for Tromsø-laget.

Hva kan vi konkludere med etter halvannen serierunde? Svært lite. Medkila og Kattem virker hakket vassere enn tidligere antatt, men resten er det nok for tidlig å si så mye om.

Reklamer
 1. Andreas Kolle
  april 10, 2011, kl. 11:39

  OK, om du gjør det til en tradisjon å kommentere etter hver serierunde! 😉

 2. Truls Jacobsen
  april 10, 2011, kl. 11:19

  Fin oppsummering!

  La det gjerne bli en tradisjon etter hver serierunde 🙂

 1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: