Hjem > Toppserien > Midtukekampene

Midtukekampene

Kolbotn – Stabæk 0-0
Arna-Bjørnar – Amazon Grimstad 1-0
Klepp – Trondheims-Ørn 0-1.

Av disse var Stabæk – Kolbotn den store kampen. Det var en krigerkamp der alle ville spille bra, men løsningene ble ikke strålende. Det var flere pasningsfeil fra begge lag, noe som kan tilskrives at det var kaldt og regnet. Kolbotn var langt bedre enn mot Røa, men det sier ikke så mye. Det manglet fortsatt den taktiske klokskapen med de gode kontringene som laget har blitt kjent for under Dan Eggen. Også Stabæks rå overkjøring manglet, og det taktiske satt ikke helt heller. Det ble litt for mye et ønske om å spille pen fotball. Begge leverte pasninger på små marginer, men disse satt ikke, og det ble derfor mye spill på midtbanen. Det var i og for seg mange gode sjanser fra begge lagene, og bare inngrepen av keepere hindret scoring. Vel, det og manglende evne til å handle i øyeblikket. Vi regner med at dette er forbigående.

Skal man trekke noen konklusjon utover at det å spille i tre grader og regn ikke er ideelt, er det at Kolbotn er langt bedre enn fryktet og Stabæk er litt usikre på formasjonen med skadene i midtforsvaret. Sånn apropos fortsetter Stabæk med Nordeide Grønli i midtforsvaret sammen med Rønning, mens de har Line Hauge som høyre back og Ingrid Bakke som venstre back. Personlig hadde jeg nok heller trent opp en av de to til å bli midtstopper, og heller beholdt Siri Nordeide Grønli på høyre back der hun gjør en god jobb. Men OK.  Les ellers mer på rapportene til Stabæk og Østlandets blad, i tillegg til fotball.no og fotballmagasinet.

Arna-Bjørnar – Amazon Grimstad: Hjemmelaget rapporterer at det var en  sliteseier, og at Erika Skarbø var banens beste. Fint for Arna-Bjørnar at Erika Skarbø er på vei tilbake, fint for Amazon Grimstad at de hang med så lenge de gjorde, og greide å gi god kamp mot en medaljekandidat. Likevel greier i hvert fall ikke undertegnede å hoppe i taket over at keeperen på et presumtivt offensivt lag er banens beste mot et lag som egentlig ikke skal være på høyden med dem. At målet til Arna-Bjørnar kom på straffe hinter av at bergenslaget sliter med uttelling. Amazon Grimstad viste seg også som et farlig kontringslag, og kan skape problemer for motstandere. Imidlertid har det lite å si nå. Arna-Bjørrnar vant uten å imponere, men det er de som fikk tre poeng. Fotballmagasinet, via Arna-Bjørnars Tore Thorsen, rapporterer om en vanskelig bane. Mulig det, men neppe vanskeligere enn Sofiemyr. Minus at Madeleine Giske måtte ut med strekkskade i første omgang og at Hege Hansen kom inn, er det lite å hente i forhold til førsteellever. Vi regner derfor med at Åsne Takle Eide startet i stedet for Hansen. Amazon har hittil ingen rapporter utover beskjeden informasjon fra Fædrelandsvennen.

Klepp har ikke begynt all verden. Uavgjort borte mot nedrykksfavoritten Medkila og nå tap mot Ørn hjemme viser at det ikke bare er flott på tross av forsterkninger fra Finland. Klepp dominerte ifølge fotball.no kampen, men effektive Trondheims-Ørn scoret på sin første sjanse da Solfrid Andersen satte inn kampens eneste mål. Dette har ofte vært en jevn affære, og resultatet er en kopi av fjoråret. Klepp har i og for seg slitt med å score, og de viser igjen at de mangler den goalgetteren som kan avgjøre for rogalandslaget. Dessverre er både Jærbladets, Klepps eget og fotballmagasinets referat relativt sparsommelig i informasjon, og nær kopier av hverandre. Ørn har gått helt over til spartanske og faktaorienterete referater, men disse avslører at Kristin Lie prøves som høyre indreløper, at Andrea Haugstøyl er midtspiss, og Martine Flakk prøves på høyre back. Det vites ikke om Camilla Åseng og Marita Eide er skadet eller bare ikke funnet gode nok.

Konklusjoner:

  • Kolbotn er ikke dårlige likevel.
  • Stabæk er ikke glad i kulde og regn.
  • Arna-Bjørnar sliter mot ultradefensiv og kontringsvillig motstand.
  • Amazon Grimstad er det mest lovende laget som har null poeng.
  • Klepp kløner i sesongpremieren igjen.
  • Trondheims-Ørn er farlige om de spiller kynisk.
Reklamer
Kategorier:Toppserien Stikkord:
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: