Hjem > Toppserien > Tredje serierunde

Tredje serierunde

Lene Mykjåland scoret sine tre første mål da Røa ødela Linderud-Grei.

Først og fremst: Det var ikke en gevinst for kvinnefotballen at et lag tapte 13-0 for et annet i Toppserien. Riktignok har Tippeligaen opplevd store seire (Rosenborg – Brann 9-0 (2001), Rosenborg – Brann 10-0 (2003), Stabæk–Molde 8–0 (2006), Lillestrøm – Aalesund 7-0 (2007), Molde-Start 8-1 (2009), Vålerenga – Start 8-1 (2010), Stabæk – Lillestrøm 0-7 (2011)), men det stilles ikke seriøsitetskrav til Tippeligaen.

Selve kampen var en kamp der Røa gjorde alt riktig og Linderud-Grei gjorde alt feil. Linderud-Grei glapp i markeringene, hadde svært dårlig kommunikasjon, ikke samarbeidet og generelt så ut til å bli tatt på senga av et altfor bra lag. Nå har de fått den på trynet, det gjentar seg neppe. For Røas del var midtbanen i svært solid form, styrt av en veldig dyktig Marthe Braavold Johansen. Foran var de som vanlig livsfarlige, ikke mer å si om det. Røa virker å være i superform.

LSK Kvinner – Arna-Bjørnar var på sin side en langt jevnere affære. Arna-Bjørnar var klart bedre i første omgang, mens LSK Kvinner var noe bedre i andre. Kampen ble avgjort på midtbanen, der LSK virket altfor spede i forhold til Arna-Bjørnar. Dette er egentlig merkelig, fordi kampens beste spiller, med all respekt til Tina Algrøy, var Nasra Abdullah. Personlig tror jeg LSK Kvinner hadde gjort det smart i å sette både Abdullah og Storløkken i sentrallinja for å skape ro derfra, og heller bruke de mange offensive og hurtige spillerne som indreløpere. Helst i dobbeltløp med backene.  Arna-Bjørnar var veldig dyktige i første omgang, men etter hvilen var det mange støttepasninger og lite press framover. Mye kan avskrives å lede med to mål og å mangle Madeleine Giske, men mer sannsynlig er det at LSK var bedre etter pause. Ellers sliter Arna-Bjørnar med kommunikasjon mellom keeper og forsvaret, de to spillermålene til LSK ble til ved klare forsvarstabber.

Klepp – Amazon Grimstad arkiveres i følge rapportene under «sjansefattig». Klepp sliter framover og Amazon Grimstad legger seg kompakt defensivt. Man kan undres på om Amazon Grimstad selv tror at de er et bunnlag med denne defensive taktikken. Det har endt i tre ettmålstap, så taktikken er ikke bare god hittil. Klepp bommet på en straffe, Amazon Grimstad fikk en straffe omgjort til frispark. Rent formasjonsmessig hadde Klepp valgt å sette Maria Thorirsdottir opp som spiss, noe som visstnok ga gode resultater. Det er i og for seg bra at Klepp eksperimenterer med spissplassen, og dette så ut til å ha vært et klokt valg. Amazon var svært defensive med 4-5-1 med Nwajei på topp og Wiersholm og Trine Iversen sentralt på midtbanen. Åvik og Smyth var i tillegg til Nwajei de offensive elementene, men det blir litt i minste laget. Blakstad hadde nok vært et bedre valg på venstresiden, men OK, dette var uansett ingen større kamp av noen av lagene, og muligens litt for lite å jobbe med for å trekke noen konklusjoner.

Stabæk sleit seg til seier over Trondheims-Ørn. Bærumslaget slet i avslutningene mot Kolbotn, og det så ut til å være like vanskelig mot Ørn ifølge Budstikka. Til slutt scoret Kristy Moore to mål. Rett før førstemålet viste Stabæk at det minst farlige som finnes er å gi dem straffespark. I Klaveness skadefravær var det nå Trine Rønning som smalt i tverrleggeren. Det rapporteres også om flere pasningsfeil, men det er mulig at når Stabæk får opp kampreferatet. Trondheims-Ørn har vi dessverre gitt opp for denne gang. Imidlertid viser det for Ørns del at de er relativt gode til å forsvare seg og å spille motstanderen dårlig, mens Stabæk har en stayervilje som kan komme godt med. Formasjonsmessig var det eneste verd å nevne det at Caroline Graham Hansen tok over som sentral midtbane i treerleddet, mens Stine Sannæss kom inn i det defensive midtbaneleddet, sannsynligvis som følge av Klaveness’ skade. Hvilket betyr at følgende Stabæk-spillere har skade: Lise Klaveness, Toril Akerhaugen, Amelie Rybäck, Maiken Pape, Ingrid Camilla Fosse Sæthre og Cathrine Dekkerhus.

Sandviken – Kolbotn var omtrent som forventet: Sandviken scoret først, og Kolbotn scoret deretter. Imponerende at Sandviken holdt til 1-1 fram til 71 minutter. Kolbotn på sin side gjør det som trengs, men ikke mer. Rapportene går på at det i og for seg var et fortjent resultat. Kolbotn stilte uten Maija Saari, og tok ut Line Smørsgård etter pausen, da det sto 1-1. Emelie Erlandsson fikk starte for Kolbotn. Dette var sannsynligvis bevisst for å gi spillere sjansen, men etter 70 minutter med 1-1, var det kanskje ikke bare lurt. Sandviken på sin side stilte uten Trine Lund i startelleveren, men hun kom inn etter 82 minutter. Gledelig for Sandviken må det ha vært at Lene Sperre kom inn. Med Kine Tonning, henne og Melissa Bjånessøy skal det bli interessant å følge Sandviken mot lag de bør være på høyde med.

Kattem har hittil hatt overkommelig motstand, men det gjør ikke innsatsen til nedrykksfavorittene noe dårligere. Når de i det vi trodde kom til å bli bunnkampen mot Medkila vinner 5-0, da viser de klasse. Riktignok så det ut til å gå mot 3-0, men i løpet av de tre siste minuttene slapp Medkila inn to til. Julie Adserø er dermed delt toppscorer med Elise Thorsnes. Kattem har nå scoret 12 mål, og ligger dermed fem mål og syv poeng bak totalen i 2010. Kattem er ikke friskmeldt etter å ha slått lag vi forventet at de kom til å slå, men de virker bedre enn de andre. For Medkila trenger ikke dette å være krise. De tok et feilskjær, men det betyr ikke nødvendigvis at de er ille ute. De tapte med ett mål mer enn Linderud-Grei gjorde, men de kan godt få til pene resultater om de justerer spillet noe.

Røa går inn i påskeferien som nye favoritter etter kjempespill. Stabæk har ikke direkte svekket sjansene til seriegull, men de sliter med de mange skadene. Arna-Bjørnar viste grei innsats mot LSK Kvinner, men har noe rusk de må rydde opp i. Kolbotn har en god, en dårlig og en OK kamp i seg, og det er ikke lett å bli klok på dem helt ennå. LSK Kvinner framstår ikke som så ille som jeg fryktet eller så gode som jeg håpet, så man kan si at de har levert helt greit, uten at de er medaljekandidater. Klepp har klønet for mye, men greide å krangle seg til den obligatoriske 1-0 hjemme mot Amazon Grimstad. De må bli bedre om de skal komme opp i øvre halvdel. Trondheims-Ørn spilte relativt bra på Fort Nadderud, og de vant mot Klepp uten å imponere. 3-3 mot Kattem lover ikke godt  for dem, da. Amazon Grimstad har hatt vrien motstand, men det går ikke helt deres vei. Ingen mål og ingen større sjanser sier vel det meste. Om enn et ettmålstap borte mot Arna-Bjørnar ikke er så verst. Linderud-Grei er den store skuffelsen på tross av en god omgang mot Stabæk. Medkila har allerede tatt et poeng, og dermed gjort det bedre enn undertegnede fryktet. Kattem er sesongens store positive overraskelse og Sandviken skal være en vrien motstander når de endelig slipper å møte topplag.

Reklamer
Kategorier:Toppserien Stikkord:
 1. Truls Jacobsen
  april 17, 2011, kl. 11:18

  gjennomgang skal det jo selvsagt stå ;p

 2. Truls Jacobsen
  april 17, 2011, kl. 11:18

  Bra gjennomkamp, Kolle!

 1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: