Hjem > Toppserien > Trekampersuken

Trekampersuken

Fra mandag andre påskedag til søndag første mai skal det spilles tre kamper i Toppserien. Mye kan forandre seg i løpet av den tiden, og det er verd et kort studium.

Bunnlagene gjennom helvetesperioden
Sesongen er lagt opp slik at alle lagene møter først Stabæk, så Røa og deretter Kolbotn i tre kamper på rad. For lagene i nedrykksstriden har disse lagene kommet veldig tidlig, og det handler litt om å greie mentalt å forberede seg på dette. Linderud-Grei har hatt en veldig hard begynnelse, men de er også første lag som er ferdig med de tre motstanderne. De møter Sandviken i en veldig viktig bortekamp. Vinneren av denne kampen har fått en kickstart vekk fra bunnstriden, mens taperen kan få store problemer. Medkilas tøffe periode begynner imidlertid mandag og varer uken gjennom. De er dermed sannsynligvis blant de tre dårligste etter denne uken.

Fordel Kolbotn i topp
Det er bare ett internoppgjør mellom de fire store i denne uken – Arna-Bjørnar – Stabæk. Stabæk bør være favoritt, men Arna-Bjørnar rir på en bølge. Sitter forsvarsspillet bedre enn i andreomgangen mot LSK, kan de gi god motstand mot et skadeskutt Stabæk. Til gjengjeld vil Stabæk-seier bety at bæringene og Røa får en avstand til de to andre. Kolbotn har nok det enkleste programmet, med hjemmekamp mot Trondheims-Ørn som det eneste spørsmålstegn. Til gjengjeld ligger de fem poeng bak Arna-Bjørnar og Røa. Begge de to sistnevnte klubbene har vanskelige kamper, men Røa må leve med å være favoritt i samtlige kamper de spiller så lenge de fortsetter å spille som de gjorde mot Kolbotn og Linderud-Grei.

Kanarier ukesfavoritter i den vanskelige midten
Mens Linderud-Grei, Medkila og Sandviken ser ut til å kjempe i bunnen og Røa, Stabæk, Arna-Bjørnar og Kolbotn er medaljefavoritter, er det en gruppe på fem lag som ser ut til å utgjøre midten. Av disse er Kattem det store samtaleemnet. Uavgjort borte mot Ørn var et godt resultat, og laget står med 7 poeng etter tre kamper. Men de har fått seks av poengene mot dårlig motstand, så det er nå man får se hvor gode Kattem er. De møter Amazon Grimstad borte i en kamp full av poenger. Amazon Grimstad har tre 0-1-tap på rad, og begynner å bli i poengnød. Mens Kattem møter Arna-Bjørnar (h) og LSK Kvinner (b), møter Amazon Grimstad Stabæk (b) og Røa (h) etterpå. Dette er svært vanskelig motstand for begge, og derfor er kampen dem imellom veldig viktig. Ingen av lagene ser ut til å ha skader

LSK på sin side spilte jevnt i andre omgang etter en fæl førsteomgang mot Arna-Bjørnar. de har også greid å levere grei innsats mot Amazon Grimstad og Medkila, men de har ikke imponert. Med den stallen de har per i dag skulle det vel bare mangle. Men hjemme mot Kattem og Sandviken er nok ikke så lett som antatt før sesongen, men likevel tror vi at LSK skal komme klart styrket ut av denne uken. Bortekampen mot Klepp er den viktigste, og den kan virkelig vippe begge veier. Ryktene vil ha det til at Dorte ligger bra an, men det er nok litt tidlig å håpe at hun er tilbake denne uken.

Klepp på sin side har vippet begge veier. Jevnt med seier mot Amazon Grimstad, jevnt med tap mot Arna-Bjørnar og jevnt med uavgjort mot Medkila. Klepp er med andre ord fortsatt ustabile, og man kan få hva som helst av dem. Denne uken har de vriene LSK hjemme, enda vanskeligere Arna-Bjørnar borte og lettere Sandviken hjemme. Klepp sliter eldig offensivt, men Cathrine Dyngvold har spilt annenlagsfotball, og hun er kanskje tilbake. Det kan bli tungen på vektskålen for et lag som, med unntak av Medkila-kampen, er ryddige bakover.

Ørn på sin side har vanskelige kamper mot Røa  hjemme og Kolbotn borte, før de avslutter med kamp mot Linderud-Grei hjemme. Den sistnevnte bør gi seier, de to første er verre. Kolbotn er en mulighet, Røa ser vanskelige ut, men er ikke helt umulig. Det er fortsatt ingen nyheter hva gjelder Marita Eide og Camilla Åseng, så vi får anta at det dessverre skyldes skader.

Dristig konklusjon
Kattem har begynt bra, men får det vanskeligere utover. De er nok ikke et nedrykkslag, men de skal tilhører nedre del a midten etter denne uken. LSK Kvinner kan gjøre et byks om de greier å slå Klepp, noe som er en vrien oppgave. Røa og Stabæk  bør befeste toppen, mens Arna-Bjørnar har et vanskeligere program enn Kolbotn med nettopp Stabæk hjemme. Kolbotn blir nok, i tillegg til LSK Kvinner, rundens vinnere. Ørn vil på sin side få problemer.

Amazon Grimstad vet at de har et tøft program foran seg, og mye handler om å vinne over Kattem. Linderud-Grei er snart ferdig med de harde kampene, men det spørs om det kostet for mye. I det hele tatt blir det en spennende uke.

Reklamer
Kategorier:Toppserien Stikkord:
 1. april 20, 2011, kl. 12:31

  Lene Langås har slitasjeskade, uvisst når hun er tilbake, hun har ikke spilt siden serieavslutningen i fjor. Annette Hermann opererte korsbåndet i november. Bettina Jevne er ute med korsbånd, spilte noen få kamper i fjor høst, men tok ny operasjon så sent som i mars. Rikke Storrø er også ute med korsbåndet, mens Mathea Hovde ble utsatt for tretthetsbrudd ikke lenge etter overgangen fra Ranheim i vinter, ironisk nok for en fysioterapeut- student.

  Jeg prøver å holde denne så oppdatert som mulig:
  http://www.fotballmagasinet.no/?mode=team_info&a=players&team=Kattem+Kvinner&league=422

 2. Andreas Kolle
  april 20, 2011, kl. 11:59

  Fint at du tok opp dette, Thomas. Jeg har lurt på Annette Herrmann, og når det gjelder Bettina Jevne, tror jeg vi alle har vært in the dark. Mathea Hovde og Rikke Storrø burde jeg ha tenkt på, mens Lene Langås trodde jeg faktisk hadde lagt opp. Flott at alle ser på seg selv som Kattem-spillere!

 3. april 20, 2011, kl. 11:56

  Kjempeflott med en slik oppdatert sak:)

  Bare en liten presisering:
  At Kattem ikke har noen skader, stemmer ikke, men de har ingen nye skader nei. Fortsatt er både Lene Langås, Annette Hermann, Rikke Storrø, Mathea Hovde og Anna Bettina Langlo Jevne ute med skader, de fleste langvarige skader. Vertfall ville tre- fire av disse vært gode valg til første-elleveren.

 4. Kenta
  april 19, 2011, kl. 23:17

  Suverene oppdateringer som alltid. Er ei stund siden jeg har vært innom, men det skal ikke skje igjen. Stå på, herlig lesning for oss gamblere. 🙂

 5. Håkon
  april 19, 2011, kl. 21:47

  Sesongen er lagt opp slik at alle lagene møter først Stabæk, så Røa og deretter Kolbotn i tre kamper på rad. <— den er sur. Husker noen lag lagde en del bråk om det i herreserien det året Brann vant – at de møtte lag som allerede hadde møtt RBK eller noe sånt så de hadde en fordel av det. Året etter ble det endret i herreserien, men man har ikke oppdatert computeren til å gjøre det samme for kvinnene…

 6. Andreas Kolle
  april 19, 2011, kl. 18:48

  Det kan du fort ha rett i. Her hjelper det å ha en bred stall, nok en fordel for Røa.

 7. Truls Jacobsen
  april 19, 2011, kl. 15:06

  Jeg tror nok også at lag som allerede er i flyten vil angripe denne uken bedre enn de lagene som sliter. En uke som dette mtp på belastning og liten tid til restitusjon vil heller ikke Stabæk profitere så veldig mye på den tid de har masse skader i troppen. Og hvilke lag som har greid belastningen best gjennom uka ser man kanskje ikke før i den 3 kampen 1 mai.

 1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: