Hjem > Andre lag, Toppserien > Linderud-greit

Linderud-greit

På basis av min analyse «10 lag – for kvalitetens skyld?» har jeg kommet til konklusjonen at det ikke finnes noen god grunn til å gå ned fra tolv lag til ti, og i hvert fall ikke åtte.

Analysen tar ikke hensyn til  den geografiske spredningen som vil kuttes ned på ved at den allerede sterkt dominerende Stor-Oslo-serien vil bli enda mer dominert av nettopp disse lagene. Det er like fullt et godt argument når man først skal ta hensyn til sportens utbredelse. Rekrutteringen blir også av begrenset verdi om man må dra enten til hovedstaden eller Bergen dersom man kommer fra en annen kant av landet og har et talent.

Et annet argument er at jo flere lag, jo enklere er det for gode spillere å få prøve seg på et. Kine Kvalsvik og Melissa Bjånnesøy fikk prøve seg på toppserienivå med Sandviken, og de er bare to i en lang rekke med spillere som har kunnet nyte sjansen på et lag som tillater at de utvikler seg uten at de stresser dem allerede i begynnelsen. Kanskje disse hadde blitt oppdaget uansett, men det er lettere å se hvor gode spillere er når de spiller i Toppserien for et dårlig lag enn når de spiller i 1. divisjon for et godt 1. divisjonslag.

Jeg mener at det forsvarlige er å ha tolv lag i Toppserien. Og gjerne Linderud-Grei.

Reklamer
Kategorier:Andre lag, Toppserien Stikkord:
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: