Hjem > Toppserien > Foran femte serierunde

Foran femte serierunde

Serierundene kommer som perler på en snor, og allerede torsdag, da om tre dager, kommer neste. De dårlige nyhetene er altså at kampene spilles på en torsdag, mens de gode er at de spilles klokken 18:00. Dermed rekker man å se dem etter jobb med god margin. Det som også er fint, er at man kan begynne å lese tendenser etter fire serierunder. Ikke kjempetendenser, men tendenser like fullt.

Hvordan påvirkes Medkila av møtet med de tre største favorittene?

Vi begynner med TV2 Sumo-kampen Røa – Medkila. Røa er skyhøye favoritter i hovedsak fordi de er et bedre lag med god margin. Røa vant komfortabelt mot det samme Trondheims-Ørn som spilte jevnt mot dem ifjor, og det på en middels dag. I tillegg er verken Geir Nordby eller spillerne like optimistiske på Røas vegne eller pessimistisk på Medkilas som det jeg og flere andre toppseriekommentatorer er. Medkila på sin side greide et OK resultat mot Stabæk – tap 0-4 er ikke krise med tanke på målforskjellen – styggere resultat har kommet for nyopprykkede mot de blaa. Likevel kan jeg vanskelig forestille meg at Medkila er store utfordringen for et svært godt Røa i flytsonen.  Røa melder ikke om skader utover Ada Finskud og June Tårnes, mens Medkila ikke melder om skader i det hele tatt.

Personlig tror jeg ikke på et nytt 13-0. Linderud-Grei hadde ganske enkelt en kollaps, og det er tvilsom om Medkila kommer til å gjøre det samme. Men det bør bli en fire-fem baklengs, minst.

Stabæk har levert sakene bra også uten Lise Klaveness.

Stabæk – Amazon Grimstad: Det er smått typisk for Amazon Grimstad at etter at de har kjempet seg til knepne tap mot Klepp, Arna-Bjørnar og LSK Kvinner, så både scorer og vinner de – bare for å måtte møte de tre medaljefavorittene på rad. Amazon Grimstad har holdt på den ultradefensive stilen i de tre første kampene, men de endte med tap. Mot mer overkommelige Kattem var de mer offensive, men de måtte kverne Kattem i senk. Amazon leverte godt også borte mot Arna-Bjørnar, og kan få til ting om det sitter.

Men Stabæk skal og bør vinne denne kampen. Stabæk har riktignok Lise Klaveness, Maiken Pape, Amelie Rybäck, Cathrine Dekkerhus, Toril Akerhaugen og Ingrid Camilla Fosse Sæthre på skadelisten, men de har en mer enn godt nok lag til å vinne.

Kattem – Arna-Bjørnar: Kattem har bevist seg i Toppserien allerede, og enda de tapte mot Amazon Grimstad, om enn knepent, har de allerede nå scoret 14 mål etter fire kamper, mot 17 tilsammen i hele fjor. Kattem er et langt bedre og mer samkjørt lag enn på lang tid. Rapportene både fra Kattems hjemmeside og fra fotballmagasinet går på at Kattem var fullt på høyde med Amazon, og ble fratatt en utvisning og et mulig straffespark da Eggert opptrådte uklokt som siste spiller. Kattem har møtt to av de tre som regnes som de letteste motstanderne, men det holder ikke som forklaring. Kattem virker langt bedre enn noensinne.

De taper. Arna-Bjørnar er bedre enn på lenge, og kan definitivt utfordre om bronsen og cupfinaleplass. De er mer stabile enn på lenge, og får ut det beste. Det blir ikke noe ny 0-7, men det blir heller ikke noen bombe heller. Til det er Arna-Bjørnar for gode. Dessuten har de fått tilbake Madeleine Giske.

Klepp har endelig begynt å få noe offensiv kraft.

Klepp – LSK Kvinner: Begge lag har skuffet noe i innledningen. Klepp har tatt fire poeng etter å ha klønet det til for seg i Harstad og tapt mot Trondheims-Ørn, mens LSK Kvinner har to svake innsatser mot Arna-Bjørnar og Sandviken hjemme. Det er tydeligvis ikke lett å møte bergenslag i Lillestrømområdet. LSK spilte uten Isabell Herlovsen, og slet veldig mot et lag som ikke akkurat tilhører favorittsjiktet. Spørsmålet er om de gjør seg selv for avhengige av Herlovsen for å fungere. Det skal de ikke trenge å gjøre. Klepp på sin side tapte klart mot Arna-Bjørnar borte. De ser ut til å ha lagt om til en pussig 4-1-3-2 med Vaelma som bindeledd ifølge egne hjemmesider, men det så muligens mer ut som 4-4-2, skal vi tro Aftenbladet. Gode nyheter for Klepp er at både Tiina Salmén og Cathrine Dyngvold fikk spilletid, så det kan bety at noe er på vei for rogalendingene. Problemet for begge er, som alltid, at bunnivået deres er nesten bunnløst. Så det gjelder å være på topp.

Denne er vrien. Begge må bevise seg etter middels minus i kampene hittil, og siden Klepp møter LSKs motstander i runden etter, og det ikke er lenge til de også skal møte de tre medaljefavorittene på rad, bør begge ta poeng her. Det frister å foreslå uavgjort. Alternativt knepen Klepp-seier.
Kolbotn – Trondheims-Ørn: Kolbotn hadde en grei dag på jobben uten Ingvild Isaksen, Cecilie Liane og Mari Romstad Stavne. Alle skal ha vært småskadde, i Stavnes tilfelle dreide det seg om en strekk under oppvarmingen. Linderud-Grei holdt dem til 0-0 i en omgang, noe man må gi godkjent for. Kolbotn greide imidlertid å score fire mål i andre omgang, og leverte dermed et dobbelt så bra resultat som i 2010, uten at noen av de to resultatene imponerer. Trondheims-Ørn på sin side har fortsatt et for offensivt forsvar, et for upresis angrep og en for liten tro på spill langs bakken til at de greier å få til de resultatene de trenger. De kommer nok til å satse på det som fungerte i fjor, da ultradefensivt spill og kontringer, men det spørs om det holder.

Kolbotns skader er gjennomgått. Ørn har skade på Marita Eide, som er borte i minst fire uker til. Anne Grete Storli er tilbake, og kan brukes. Muligens blir hun å foretrekke som høyre indreløper for å få Kristin Lie tilbake i midtstopperrollen. Camilla Åseng ser ut til å være på vei tilbake, men spiller med smerter. Det trenger hun egentlig ikke, Marita Flakk gjør det bra i hennes fravær. Kolbotn skal vinne denne, men kampen skal være jevnere enn man kan anta.

Sandviken – Linderud-Grei: Denne kampen skal Sandviken vinne. Sandviken har vist seg verdig mot et lite imponerende LSK Kvinner, mens Linderud-Grei leverte en god omgang mot Kolbotn, og vist at de ikke er et 0-13-lag. Likevel er det lite ved Linderud-Grei som vitner om at de har mannskapet til å få til dette. Det er merkelig, fordi på papiret skulle Linderud-Grei være et bedre lag enn Sandviken. Men papiret er ikke verd stort, som vi vet.

Linderud-Grei har sannsynligvis fortsatt Nina Thorne ute med skade,  men ellers rapporterer ikke Linderud-Grei om skader. Sandviken spilte uten målfarlige Kine Tonning, men greide seg fint likevel. De har Lene Sperre tilbake, men Caroline Bjånesøy, Ingrid Stenevik, Renate Blindheim og Lise Rikstad er skadde eller usikre. Bare Rikstad er førstelagskandidat per nå uansett. Linderud-Grei har levert solide omganger mot Kolbotn og Stabæk, og de kan absolutt by motstand, men Sandviken virker som et bedre lag som skal vinne.

Reklamer
Kategorier:Toppserien Stikkord:
 1. frans fransen
  april 29, 2011, kl. 21:51

  Er nok muligens litt tidlig i sesongen å konkludere om uforutsigbarhet er et kvalitetstegn. Men at det øker underholdningen og antagelig interessen jevnt over i Norge er nok sikkert.

 2. Andreas Kolle
  april 29, 2011, kl. 16:58

  Ja, det var mange overraskelser. Kattem især, men også Amazon Grimstad. Jeg synes det er fint at vi har fått se at Toppserien begynner å bli noe mer uforutsigbar. Det er et kvalitetstegn. Tror jeg holder Kattem som ørsmå favoritter mot LSK.

 3. Roar
  april 29, 2011, kl. 14:25

  Morsomt at Kattem faktisk var nærmere 3 poeng enn Arna Bjørnar!

 1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: