Hjem > Toppserien > Situasjonen etter nesten en tredjedel

Situasjonen etter nesten en tredjedel

Det er nå blitt spilt seks runder, og det er på tide med en liten oppsummering. Etter en hard uke med tre kamper er det visse tendenser man kan legge merke til.

Røa leverte en feilfri uke i forhold til poeng, men det var nære på mot Amazon Grimstad. I det 93. minutt dro de iland seieren. Som vitne til kampen kan jeg rapportere at det var svært merkelig at det ikke sto 2-0 til Røa ved pause. Det var fire-fem 100%-sjanser. Det ble jo to mål til Røa, men det burde kanskje vært fler? Seieren mot Medkila var helt grei, mens seieren over Trondheims-Ørn var ganske så bra. Røa har vist noe svakhet siden de tre første kampene, men det skulle bare mangle over et så tett program.

Stabæk vant toppkampen mot Arna-Bjørnar, uten helt å overbevise. Målet kom på en straffe som ikke varen straffe, mens de ble annulert et mål for offside som ikke var offside. Greit nok. Mer bekymringsverdig er det nok for begge lag at de hadde scoringsvegring. De hadde hver sin omgang med stor dominans uten at det betydde noe.  Det skal imidlertid ikke tas vekk fra Stabæk at de faktisk vant en toppkamp på bortebane. Det er ingen enkel sak. Ellers har Stabæk en uavgjort hjemme mot Amazon Grimstad som opprettholder inntrykket av at de fortsatt roter bort poeng mot i utgangspunktet svakere motstand. Men dette kan nok også ha en del med Amazon Grimstad å gjøre.

Arna-Bjørnar har presset på seg, og må vinne mot Røa for å være med være med i gullracet. Tapet hjemme var av det billige slaget, men samtidig vitnet det om noe scoringsvegring. Det skal være nok av matchvinnere i denne kampen, men likevel er det ingen som setter inn sjansene. Det hjelper ikke at de spilte uavgjort mot Kattem borte.  Seieren over Klepp var solid, og vitner om hva som bor i laget når de er uthvilt, men med stress og tøft program er det verre.

Kolbotn hadde et enkelt program på papiret, og leverte kontrollerte seire mot Medkila og Linderud-Grei. Mot Ørn viste de imidlertid at de sliter med å være det førende laget mot god motstand. Det kan bli vrient for Kolbotn, fordi det er flere lag som holder Ørns nivå, for eksempel neste lag de skal møte på Sofiemyr, Amazon Grimstad. Spennende at de har fått igang Emelie Erlandsson, og også artig at Marte Berget scoret noen minutter etter sin debut i Harstad. Men det ligger et usikkerhetsmoment rundt nivået til Kolbotn. De har Stavne og Liane ute, og det hjelper ikke, men det skal ikke være nok. Skal Kolbotn ta medalje, er det viktig at det ikke kommer flere feilskjær.

Fra å ha blitt rundspilt av Røa gikk Tronheims-Ørn til en svært sterk seier mot Kolbotn borte. De fulgte opp med å leke seg med Linderud-Grei, og dermed har de seks poeng på tre kamper og en positiv målforskjell igjen. Ørn er nok en av ukens positive overraskelser, og seieren mot Kolbotn var nok den største bomben i løpet av uken. Riktignok vant de også i fjor, men at dette kunne gjenta seg, trodde nok de færreste. Også bra for Ørn at de viste at de kunne spille godt mot god motstand. Vet ikke helt om mitt stalltips at de holder denne plassen holder helt inn, men det vil tiden vise. Nå er det mer enn bra nok.

LSK… De fikk ikke store skussmålet av noen av oss, og det at de har en sjetteplass indikerer vel at vi hadde halvveis rett. En god seier over forunderlige Kattem veide opp for et braknederlag mot Klepp og et uavgjortresultat mot Sandviken. Et uavgjortresultat som ble reddet inn i siste liten. Kanskje de er very slow starters, kanskje de ikke har vendt seg til å spille uten Isabell Herlovsen. Eller kanskje de ikke er bedre? Egentlig merkelig, gitt at de har flere gode spillere på laget.

Kattem. Åttendeplass. Det er jo den plassen de har drømt om lenge. At de er der nå, med 8 poeng og 18 mål betyr at de allered har scoret mer enn i fjor, at de har satt på plass alle som tippet dem på nedrykk, og at de har igjen Kolbotn, Røa og Stabæk. Men før det møter de Sandviken og Klepp, og kan få flere poeng. Kattems sterke uavgjort mot Arna-Bjørnar viste at de har et godt toppnivå. Tapet mot LSK Kvinner viser vel at de ikke er helt i midtsjiktet ennå. Tapet mot Amazon Grimstad har i ettertid blitt langt mer forståelig. Men Kattem er et langt bedre lag nå enn tidligere.

Klepp er rett og slett sitt samme, gamle jeg. fra 0-3 mot Arna-Bjørnar til 3-0 over LSK Kvinner til 0-0 mot Sandviken. Det er ikke imponerende, det er ikke stabilt, men det er Klepp. Du vet aldri hva du får. Kanskje litt overraskende at Dyngvold ikke hjalp til med det offensive, men hun er nylig tilbake fra skade.

Sandviken har tre kamper på rad uten tap, og de var nære ved en seier mot LSK Kvinner på bortebane. Uavgjort mot Klepp er absolutt bra, og det ser ut til at de skal kjempe godt for å overleve. Per idag viker de markant bedre enn Medkila og Linderud-Grei. Sandviken har potensiale til å få til gode resultater mot lag som ligger over dem. De har også flere spennende spillere.

Amazon Grimstad er en av ukens vinnere. Det har blitt fire poeng, men allerede i ukens første kamp mot kjempeoverraskelsen Kattem viste Amazon at de hadde mer å by på enn det de hadde gitt inntrykk av i tre tette 0-1-tap. Uavgjort på Nadderud mot Stabæk var nok det beste resultatet, mens de var nære på mot Røa. Amazon har riktignok en lite flatterende tiendeplass, men det kan rette opp seg fort med den spilleiveren og gløden de viste.

Medkila tapte anstendig i sine tre kamper mot henholdsvis Stabæk, Røa og Kolbotn. At det begrenset seg til fire baklengs per motstander må de si seg fornøyd med. Det kan fort bli poeng på Medkila, men de bør utnytte sjansene som kommer om de ikke skal ta første bussen hjem til 1. divisjon.

Linderud-Grei er for meg et mysterium. Hvorfor i all verden spiller de dårligere i 2011 med et bedre lag enn i 2010? Uavgjort til pause mot Kolbotn er akseptabelt. Ledelse mot Sandviken borte er akseptabelt. 0-1 borte mot Ørn til pause er akseptabelt. Men hva med andreomgangene? Linderud-Grei holder ikke Toppserie-nivå per idag.

Konklusjon: Uken gjorde ting litt vanskeligere for Arna-Bjørnar, som må komme tilbake på vinnersporet. Amazon Grimstad og Sandviken viste svært gode resultater, og Ørn stort sett gode resultater. Kattem er blitt mer menneskelig etter å ha møtt god motstand. Røa har fortsatt vinnermentalitet, Stabæk snubler seg videre med mange skader, LSK Kvinner og Klepp leverer som vanlig svært varierende resultater, Medkila kom hederlig fra møtet med topplagene, Kolbotn sakker noe akterut i medaljestriden og Linderud-Grei ser ut til å synes at 1. divisjon er bare 2012.

Reklamer
Kategorier:Toppserien Stikkord:
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: