Hjem > Toppserien > Sommerferie!

Sommerferie!

Først og fremst, bloggen er absolutt levende. Jeg har bare hatt ferie. Dernest:

Det har nå altså gått ni runder. Vi er ikke halvveis, og vi venter fortsatt på Røa – Stabæk, en kamp som langt på vei kan avgjøre serien. Men litt kan man konkludere med.

Det første er selvfølgelig at Røa fortsetter på vinnersporet etter scoringsvegring mot LSK Kvinner. De har fortsatt noe scoringsvegring, men det ble da det forløsende målet mot Kattem.

Det andre er at Stabæk har greid, på tross av alle skader, å holde følge med Røa. Riktignok ble det et baklengsmål mot Sandviken, men for de av oss som er litt lei av hele rekordmaset, er det kanskje like godt. På et personlig plan tror jeg også det er greit for Stabæk. Nå kan de konsentrere seg om serien og cupen. Så får rekorder komme senere.

Vi kan slenge på at enda rapportene gikk på at Linderud-Grei så bedre ut mot LSK Kvinner, ser de, Sandviken og Medkila litt for mye ut som lag som kommer til å kjempe om nedrykk. Med Sandviken som vinner.

Deretter blir det litt vanskeligere å konkludere.
Per nå ligger Arna-Bjørnar øverst av de som jakter på de to i utbrytergruppen. Måten de kom dit på var kontroversiell; straffesparket var billig, og luften gikk ut av Ørn med målet. Men det må vel en eller annen gang gå Arna-Bjørnars vei også. Problemet er at de ikke fremstår som et topplag. Tapet mot et Kolbotn nede for telling vitner om at de ikke har det lille ekstra. Og da kommer vel det spørsmålet som har svirret i luften en stund: Er Morten Kalvenes rett mann for Arna-Bjørnar?

Svaret ser ut til å være samme svar som på spørsmålet om hvor vidt Arna-Bjørnar tar medalje: Finnes det noen alternativer?
Og det gjør det ikke per idag. Men Arna-Bjørnar virker ikke sultne nok, det virker ikke som om de har tro på det de gjør mot gode lag. De virker rett og slett så redde for navnene «Røa», «Kolbotn» og «Stabæk» at de ikke greier det siste skrittet. Kalvenes har vært trener siden 2005, og han har ingen medalje å vise til. Kanskje det er på tide å gjøre opp regning?

Å gjøre opp regning er vel det siste Trondheims-Ørn ønsker å tenke på, men det ser ut til at laget spiller bedre jo dårligere råd de har. Det var svært nære mot Arna-Bjørnar, og per idag virker faktisk Ørn som om de har noe i medaljekampen å gjøre. Da bør de begynne med å få tettet de mange åpne rommene det dessverre blir når enten midtbanen er for offensiv eller forsvaret er det. Dette ble jo Ørn straffet brutalt for to ganger mot Røa. Det var klare tegn til bedring mot Arna-Bjørnar, men Ørn burde ha tatt ett poeng i kampen. 1-2-målet var jo litt sløvt.

Kolbotns uavgjort borte mot Klepp er ikke uventet gitt tidligere resultat, men på en tid der de trengte en seier, passet resultatet dårlig. Klepp skal ha honnør for å ta poeng mot både Kolbotn og Stabæk, men det var dette med uavgjort generelt, da.

Man kommer ellers ikke utenom Amazon Grimstad. Mens Kattem fortsatt imponerer, virker det som om de imponerte mest fordi de kom igang med et relativt lett program. Amazon Grimstad har på sin side spilt uavgjort mot Stabæk og slått Kolbotn. Med ny publikumsrekord og ingen åpenbar økonomisk krise i sikte, virker det som om Amazon Grimstad snart er ferdig med den tunge klatringen fra skrekkeksempel til eksempel til etterfølgelse.

Slenger man på at LSK har tatt en rekke greie seire pluss en imponerende mot Røa, har man følelsen av at det er veldig vrient å spå kampen om plassene bak sølv:
Arna-Bjørnar: for ustabile til å være den kandidaten alle troddde de skulle bli. Roter bort poeng mot lag de skal slå.
Ørn: På papiret ikke gode nok, men har imponert i flere kamper.
Amazon: Begynte dårlig, men har hentet det inn. Farlig outsider.
LSK Kvinner: Veldig ustabile (som vanlig). Kan godt ta bronse, kan også ende på niende.
Klepp: For mange uavgjorte, fem i tallet, ødelegger for at man har helt troen på dem.
Kattem: Har vist seg som et godt lag, men fikk det vanskelig mot de beste. Satser på 5-8. plass et sted.
Kolbotn: Vanskelig å bli kloke på. De er hakket dårligere enn i fjor, og skal ikke ta medalje. Men de er fortsatt dyktige.

Det virker derfor som om Arna-Bjørnar kjemper seg til bronse fordi de andre ikke virker stabilt gode nok. Samtidig, overlever Ørn økonomisk, har de en framtid verd å merke seg. De er vel muligens månedens lag med det taktomslaget de har hatt. Kudos til Amazon Grimstad, som om noen år kan bli medaljekandidat. Og Klepp og LSK Kvinner forvirrer meg like mye som alltid.

Det blir uansett en moro avslutning på sesongen.

Reklamer
 1. Oddvar
  juni 9, 2011, kl. 11:07

  Betimelige spørsmål i forhold til Arna/Bjørnar. Med 3 spillere på a-landslaget, 5 på U23, 2 på U19, 1 på U17, 1 på U16, samt ytterligere 3 spillere på har spilt landskamper tidligere, burde det være mulig å få mer ut av dette laget. Poengmessig har det kladdet mer enn forventet, men like bekymringsfullt bør det være at med få unntak så har de heller ikke spilt særlig bra fotball i år. Man kan heller ikke dekke seg bak at laget er så ungt lengre, de fleste har spilt sammen lenge nå og de som vanligvis er i første 11’eren er i det alt vesentlige i aldersgruppen 20+.

 2. Håkon
  juni 8, 2011, kl. 11:48

  Greit at Stabæk regner med tre poeng et sted de aldri har vunnet. Skulle tro de hadde lært at favorittstempelet ikke funker.

  Ellers så lyver tabellen litt mer enn vanlig pga den forskjøvede serierunden; Kolbotn har f eks spilt 6 bortekamper. (Nå er de i og for seg seriens beste bortelag så langt, så kanskje dette ikke har vært en ulempe.)

  LSKs statistikk med og uten Herlovsen er også litt interessant; 4 seire og 1 tap (3-4 mot AB) med Isa, 4 poeng på 4 kamper (og bl a 0-3 mot Klepp) uten.

  Og da var Gøril Kringen ute også…snipp snapp snute?

 3. Geir
  juni 7, 2011, kl. 23:56

  Veldig enig med dette du sier om rekorder og Stabæk – kvelende greier med slike rekorder man har bygget på i lange tider. Nå gjenstår kun en – toppseriekamper på rad uten tap. Og det er kanskje den mest kvelende av dem alle.

  Ellers kan vi jo prøve oss på en tabell med omtrentlige forventede poengverdier etter 11 serierunder (regner da med runde 9, selv om den ikke spilles før etter runde 12, da dette vil være en tabell hvor alle har møtt hverandre en gang):

  1. Røa 27p
  2. STB 27p
  3. A/Bj 22p
  4. LSK 19p
  5. T/Ø 17p
  6. A G 17p
  7. Kol 17p
  8. Kle 14p
  9. Kat 12p
  10. San 9p
  11. Med 4p
  12. LGT 0p

  Angående rekorder, kan det kanskje se ut som LGT har planer om å sette noen også…

 4. Arne Ball
  juni 7, 2011, kl. 23:43

  Største skuffelser; Kolbotn og LG.
  Mest positive; Kattem og Amazon.
  Hadde også forventet mer av AB, samtidig som jeg trodde LSK skulle være lengre nede.

 5. jan reidar
  juni 7, 2011, kl. 23:05

  Som vanlig gode refleksjoner unge Kolle 🙂 🙂

 1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: