Hjem > Andre lag > Hvor ble det av dem?

Hvor ble det av dem?

Mens noen av de som har spilt i den øverste divisjonen fortsatt kjemper om å komme tilbake, er noen som blåst for alle vinder. Her har vi gått gjennom noen av lagene som spilte i den øverste divisjonen, og som ser ut til å ha forsvunnet under radaren:

Athene Moss: Ble oppløst etter at et ekstremt stjernegalleri in spe rykket ned i 2001. Satset deretter på junior, før de dukket opp igjen som Rapid Athene etter et samarbeid med Rapid, et annet mosselag. Spiller i 2011 i 3. divisjon. Og for ordens skyld, nevner vi spillere som rykket ned med Athene Moss i 2001: Lene Storløkken, Christine Colombo Nielsen, Lise Klaveness, Camilla Huse, Hege Storløkken, Ann-Iren Mørkved, Ellen Wiersholm, Bettina Hagen (Asker-legende) og Christin Lilja (nest-toppscorer i 1999).

BUL: Bondeungdomslaget i Oslo kuttet ut fotballsatsingen på 90-tallet, og er i hovedsak friidrett og langrenn.

Byåsen spiller i 2. divisjon.

Bøler: Cupmestren fra 1981 ga opp toppsatsningen sin for kvinner kort tid etter nedrykket i 1997. I 2011 har de et J16-lag og et veteranlag for kvinner.

Gjelleråsen: Supertoppscorer Marianne Pettersen kom fra Gjelleråsen, og laget var såvidt innom toppen i 1996. Derfra rykket laget ned, og ble etter hvert slått sammen med Nittedal. De spilte i den nasjonale 1. divisjon en liten stund, men rykket ned i 2003. I 2006 ble Gjelleråsen selvstendig igjen. I 2011 spiller de i 4. divisjon, der de leder med syv klare seire av 7 mulige.

Heimdal: Oppe i 1988. Trondheimslaget lever i beste velgående, og spiller i 3. divisjon, avdeling 3 Trøndelag.

Jardar: Bærums første stolthet innen kvinnefotball hadde et lag fram til 1999, da de ble oppløst. Har et J16-lag i 2011.

Kaupanger spiller i 2. divisjon, Hordaland. Sammen med blant andre Klepp 2. Vi snakker om det drøyt utvidede Hordaland-begrep.

Larvik: Spilte i 1. divisjon fram til 2010, da laget ble oppløst på grunn av for få spillere og for liten interesse.

Liungen: Spilte i Toppserien til og med 2006, da laget falt helt sammen og ble oppløst, delvis som følge av donnsk økonomi. Kom tilbake i 2008, men måtte samarbeide med Vollen i 2009. Samarbeidet bar ikke frukter, og per 2011 har ikke Liungen noe seniorlag for kvinner.

Molde: Var like ved å bli det første laget med et topplag for begge kjønn, men Moldes herrelag rykket ned akkurat på feil tidspunkt. Molde holdt på til det ble spist av Træff 3 i 2008, men året etter dukket de opp igjen som eget lag i 3. divisjon, der de spiller fortsatt.

Skedsmo: Det første laget Tom Nordlie trente, kom til den øverste divisjonen, rykket ned kort tid etter, og ble deretter oppløst kort tid etter. Ble nylig gjenopprettet som et tilbud for de som var for gamle for J19. Laget ligger sist i 4. divisjon, der for øvrig Gjelleråsen leder.

Spjelkavik: Etter å ha vært borte i lang tid, kom laget til Ann-Kristin Aarønes tilbake til 11-erfotball i år, og finnes i 3. divisjon.

Troll : Eli Landsems gamle klubb. Nordmøre-laget var oppe i 1987 og rykket ned igjen, og gjorde noen få opptredener siden uten å slå igjennom. Troll ble slått sammen med Rindal til Rindals-Troll, og nå er hovedvekten av fotballen skilt ut i Rindal Fotballklubb. De har et J16-lag.

Vard: Er med av og på, sist observert i 2009 i 3. divisjon. De to siste sesongene har Vard ikke hatt et kvinnelag, men gikk konkurransen fra Avaldsnes og Haugar, er dette ikke særlig pussig.

Verdal: Det var snakk om at alle Verdal-klubbene skulle slås sammen på fotballsiden til Verdal Fotballklubb. Det ble ikke noe av for herrene, men damene gjennomførte det fra 2004 til 2010. I år spiller Verdal som Verdal Idrettslag igjen. I 3. divisjon, forresten.

Reklamer
Kategorier:Andre lag
 1. Andreas Kolle
  juni 21, 2011, kl. 18:04

  OK. Sportsklubben Sprint/Jeløy ble til Athene Moss. Og Asker befinner seg i 2. divisjon, men ligger an til nedrykk. Happy? 😉

 2. Geir
  juni 21, 2011, kl. 04:23

  Veldig bra, Kolle. Her har du jo fått dekket det meste. Strengt tatt mangler du vel bare den mest iøynefallende forsvinningen av dem alle: Asker. Og så bør du kanskje omtale Athene Moss under dets mestvinnende navn, Sprint/Jeløy. Men nå skal jeg medgi at jeg bare pirker 😉

 1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: